Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Dáda774 ahojky
já jsem měla jenom jednou přirozeně, ale nic se nespojilo, tak ihned ještě ten den dělali raději ICSI, ale to už pak uvidí embryolog a ten vám to řekne co a jak, takže se spoléhám na ICSI že se spojí, ale nemusí se ani po ICSI vyvíjet
já většinou měla odebráno 14 vajíček s z toho oplodněních 6 - 7 vždy mi zbyli 2 embrya na zavedení, u každého je to jinak, ale nestrachuj se je to přeci jedno jestli je to tak nebo tak, hlavní je že se to potom povede a bude mimísek ![]()
@Ibisek4 píše:
@Macinaz A kolik si pícháš?
Já jsem začínala s Decapeptylem, pak až Gonal.
Nevím, jestli jsem něco ne… Dneska jsme měli v práci docela frmol, strašně mě boleli nohy, byla jsem unavená a bolelo mě trochu v tom podbřišku, ale to jsem si vždycky hned sedla a přestalo to. Ale jak jsem přišla domů, tak už není ten tlak takový jako včera, že už tam mimíska tolik necítím. Tak mám trochu strach
mám 225 jednotek PREGNYLU a možná od pondělí budu mít ještě jedny injekce CETROTIDE do stehna neštěstí je to vše jenom inzulínkou(jehlou) do svalu bych to asi sama nezvládla ![]()
@Ibisek4 počkej ty chodíš do práce
ty nemáš neschopenku, to je docela hned potom risk jít do práce, tedy jestli nesedíš, ale jestli děláš nějakou dost těžkou práci, tak nevím nevím, docela jsi mě teď překvapila, že jsi v práci u nás hned po odběru vajíček žádají obvodního nebo gyn. dr. o neschopenku, ale záleží to jak to chce ta žena, jestli si jí vezme nebo ne, ale já jsem zastánce toho aspoň pár dní po ET určitě odpočívat ![]()
ale přeji ti ať tam mimísek je
a budeš někdy teď testovat, nebo počkáš
@Schnapi Nám řekli v podstatě to samé. Ale asi to bude s tím rozdílem, že u nás v CARu se ICSI platí v den oběru. Bylo nám řečeno, že během doby co budu dospávat po odběrech, za námi přijde embriolog a všechno nám řekne. Pokud budou výsledky SPG nějak haprovat, tak jsme připraveni ICSI přidat.
Ještě by mě zajímalo, jak jste postupovali při zamražování? Nechali jste mrazit tří denní embria nebo až blastocysty?
@Macinaz Do svalu to taky nezvládám a mám je každý den, tak mi to píchá kolegyně.
První dva dny jsem byla doma. Myslím, že těžkou práci právě nemám, spíš chodím, stojím a sedím, akorát včera toho chození bylo moc. Ale některé holky psaly, že po ET chodili na procházky, ale podle km, to spíš byly tury
. No doufám, že jsem nic neprovedla.
Testovat či ne, právě nevím, kdy by to tak mělo smysl. Kdy se to tam může tak nejdřív ukázat? Mě řekli, že mám testovat 23. Tak vůbec nevím.
@Dáda774 píše:
@Schnapi Nám řekli v podstatě to samé. Ale asi to bude s tím rozdílem, že u nás v CARu se ICSI platí v den oběru. Bylo nám řečeno, že během doby co budu dospávat po odběrech, za námi přijde embriolog a všechno nám řekne. Pokud budou výsledky SPG nějak haprovat, tak jsme připraveni ICSI přidat.
Ještě by mě zajímalo, jak jste postupovali při zamražování? Nechali jste mrazit tří denní embria nebo až blastocysty?
To je možný, my právě vše budeme platit až po ET, doted jsem neplatila nic…
Co se týče mražení, tak u nás ani možnost mražení třídenní embryí myslím není, mrazí až blastocysty… ![]()
@Schnapi U nás se po odběrech platí ICSI, PICS a podobné metody. Zbytek - PK, AH a mražení až v den (před) ET. Asi to má každé centrum jinak. My chodíme do CARu Pronatal Nord v Teplicích, je to nejblíže.
Ahojky holky ![]()
tak jak jste na tom, já jedu ve čtvrtek na UZ a dozvím se víc a možná víkend odběr, ale podle toho jestli bude vše dostačující
@Macinaz píše:
Ahojky holky
tak jak jste na tom, já jedu ve čtvrtek na UZ a dozvím se víc a možná víkend odběr, ale podle toho jestli bude vše dostačující
My jdeme na odběry už zítra, ale pravděpodobně bez ET ![]()
@Ibisek4 děkuji
a co ty jak se cítíš, kolikátý den si vlastně po ET