Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Danny77 píše:
Denis.. to je jak - když na mě mluvíš španělsky..já mám za sebou 1.IVF a čeká nás KET - když to nevyjde, tak 2. IVF.. ale zvažuju změnu sanatoria.. na Art jsem neslyšela moc dobré reference… tak nevim.. nejsem si jistá..
to ti na to přišli až teď?? taky brzo, viď??
No já nějak pořád tušila, že to není možné, že se takhle nedaří, když všechno bylo v pořádku. Vyšetření jsem si nechala udělat na vlastní žádost a do artu přišla pouze s výsledkama
![]()
Tak dneska je možnost výběru a když se někde necítíš dobře tak je možnost změny. Já ted uvidím..,mám rozhozené sítě, ale to budu řešit až po ketech..mám mraženo 1+1 takže snad se jedno chytí ![]()
Tak to chápu.. já když se v Artu ptala - jestli nemůže být chyba ve mně.. protože se u mě nikdo nesnažil nic najít a problém u nás je partnerům spermiogram, tak mi řekli, že ne.. že to nevypadá.. ale bůh ví.. jsem si myslela, že to půjde jak po másle, všechny výsledky byly ukázkový, já ovuluju skvěle, měli jsme ICSI - zavedeno 1 osmibuněčný jedničkový embryo po 72 hodinách.. a nevyšlo to.. byla jsem dost zklamaná.. ![]()
Ahoj holky, můžu se k vám přidat? V říjnu mě čeká 1. IVF… včera jsem si vyzvedla léky a příští týden, jakmile dorazí MS, začínám píchat…
@Danny77 píše:
Tak to chápu.. já když se v Artu ptala - jestli nemůže být chyba ve mně.. protože se u mě nikdo nesnažil nic najít a problém u nás je partnerům spermiogram, tak mi řekli, že ne.. že to nevypadá.. ale bůh ví.. jsem si myslela, že to půjde jak po másle, všechny výsledky byly ukázkový, já ovuluju skvěle, měli jsme ICSI - zavedeno 1 osmibuněčný jedničkový embryo po 72 hodinách.. a nevyšlo to.. byla jsem dost zklamaná..
tohle právě tvrdili mě..no na popud jiných jsem se pak přesvědčila, že ta moje intuice byla správná.
Hm.. tak taky dobrý.. teď teda nevim, jestli.. možná zkusit 2. pokus a pak se asi nechat vyšetřit taky, nebo co myslíš? já mám právě pocit, že prostě neudělali všechno, co mohli.. ale vzhledem k tomu, že o tom nic moc nevim, tak se ptám.. protože si nejsem jistá…
@Danny77 píše:
Hm.. tak taky dobrý.. teď teda nevim, jestli.. možná zkusit 2. pokus a pak se asi nechat vyšetřit taky, nebo co myslíš? já mám právě pocit, že prostě neudělali všechno, co mohli.. ale vzhledem k tomu, že o tom nic moc nevim, tak se ptám.. protože si nejsem jistá…
co jsem četla tak imuno by se mělo udělat po 2.neúspěšném ivf. Mě to prostě chybu ukázalo a já prostě bez přeléčení prostě embryo nepřijmu..viz můj popisek mluví za vše.
No pozeptej se na to v car..zatím doporučuji sex s kondomem až do ket. Pokud jsi s partnerem dlouho tak někdy ta BI může zlobit. Jinak někdy zlobí i štítka..máš jí zkontrolovanou???
@denisa 76 píše:
co jsem četla tak imuno by se mělo udělat po 2.neúspěšném ivf. Mě to prostě chybu ukázalo a já prostě bez přeléčení prostě embryo nepřijmu..viz můj popisek mluví za vše.
No pozeptej se na to v car..zatím doporučuji sex s kondomem až do ket. Pokud jsi s partnerem dlouho tak někdy ta BI může zlobit. Jinak někdy zlobí i štítka..máš jí zkontrolovanou???
na imuno jsem se ptala..a dr. na řekl, že to je na půl roku a sex s kondomem atd.. a mávl rukou.. štítku taky vyšetřenou nemám, nemám žádný problémy.. máme jen genetiku.. asi proto z toho caru nejsem moc nadšená.. a mám tam poměrně málo informací..
@Danny77 píše:
na imuno jsem se ptala..a dr. na řekl, že to je na půl roku a sex s kondomem atd.. a mávl rukou.. štítku taky vyšetřenou nemám, nemám žádný problémy.. máme jen genetiku.. asi proto z toho caru nejsem moc nadšená.. a mám tam poměrně málo informací..
tak 1/2 roku je u závažnějších případů..při mírní BI stačí třeba 1/3 roku a prednison, ale to cche ty testy aby se vědělo jak to vypadá a to bez odběrů jaksi nejde. Štítka je dost častý problém neúspěchu a musí se srovnat lékama když je problém. Tohle nabýrá i obvodák tak si to nech před ket všechno nabrat pro jistotu. Jinak bych když tak po neúspěchu udělal i hysteroskopii aby se mrklodo dělohy jestli tam něco nezlobí..zkrátka tak nějak všechno vyloučit pro dobrý pocit ![]()
@denisa 76 píše:
tak 1/2 roku je u závažnějších případů..při mírní BI stačí třeba 1/3 roku a prednison, ale to cche ty testy aby se vědělo jak to vypadá a to bez odběrů jaksi nejde. Štítka je dost častý problém neúspěchu a musí se srovnat lékama když je problém. Tohle nabýrá i obvodák tak si to nech před ket všechno nabrat pro jistotu. Jinak bych když tak po neúspěchu udělal i hysteroskopii aby se mrklodo dělohy jestli tam něco nezlobí..zkrátka tak nějak všechno vyloučit pro dobrý pocitaha,tak díky.. zatím všichni doktoři z mých výsledků byli nadšení, prý jsem ukázkový případ, ale bůh ví..
nevím, jestli to do KETu stihnu - zítra odjíždím na dovolenou a vracím se až v říjnu, ale když tak pak určitě.. hlavně tu štítku..díky moc ještě jednou, jinak bych nic nevěděla.. to imuno se dělá pak kde??
Aha, tak díky.. zatím všichni doktoři z mých výsledků byli nadšení, prý jsem ukázkový případ, ale bůh ví.. nevím, jestli to do KETu stihnu – zítra odjíždím na dovolenou a vracím se až v říjnu, ale když tak pak určitě.. hlavně tu štítku..díky moc ještě jednou, jinak bych nic nevěděla.. to imuno se dělá pak kde??
@Danny77 píše:
Aha, tak díky.. zatím všichni doktoři z mých výsledků byli nadšení, prý jsem ukázkový případ, ale bůh ví.. nevím, jestli to do KETu stihnu – zítra odjíždím na dovolenou a vracím se až v říjnu, ale když tak pak určitě.. hlavně tu štítku..díky moc ještě jednou, jinak bych nic nevěděla.. to imuno se dělá pak kde??
tak uvidíš po ket a když tak pak si před dalším pokusem něco málo vyšetření dopln a požádej o ně v car.Tak já byla ve VFN v Praze a ještě chválí imunoložku v Plzni
![]()
@denisa 76 kolik si jich necháváš dávat a kdy plánuješ další KET?
A nevíš, jestli cena za zamražení je za jakékoli množství nebo za kus?