IVF s darovanými vajíčky... srovnání, povaha atd.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
190
17.11.18 22:58

@barevnakvetinka prvu darkynu sme mali tusim do dvoch mesiacov, ale isla s akutnym slepakom do nemocnice, takze sa musela hladat nova darkyna. Tu sme si odsuhlasili pomerne rychlo. Ale s touto darkynou sa mi nejak nedarilo..z piatich pokusov, jedno zamlknute tehu v 6+4 a jedno biochemicke. Inak vzdy sme davali jedno embryjko, ale v tom zamlknutom sa mi stalo, ze sa embryjko rozdelilo a na nase velke prekvapenie sme na prvom ultrazvuku videli bit srdiecka dve.. ale zial.. Po tom kolotoci s transfermi som si dala par mesiacov pauzu a ked som nazbierala nove sily, tak darkyna bola do mesiaca. A zatial to vyzera dobre! Hned prve cerstve embryjko sa chytilo a som v 12tom tyzdni :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.11.18 15:03

@Macek332 tak to je super že vám to takhle vyšlo. Drzim moc pesti. My jsme v Gennetu a tady je čekacka min. pul roku… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
190
18.11.18 18:03

@barevnakvetinka dakujem, budem to potrebovat, nakolko ma caka prvy screening. Dufam, ze bude vsetko v poriadku. Inak doporucujem skupinu „cekatelky na darovana vajicka“ tu na emiminu. Inak drzim palce aj ja tebe, aby vam cakanie rychlo ubehlo a aby sa tehu podarilo hned na prvykrat! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.11.18 18:33

@Macek332 diky i za ten odkaz na emiminu. Hledala jsem nejakou skupinu a na tuhle jsem zatim nepadla. Mrknu tam. Vy cekate prvni mimco? :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
190
18.11.18 18:38

@barevnakvetinka urcite navstiv tu skupinu, su tam skvele holky, niektore su uz pred porodom, ale mozes tam najst aj take, ktore tiez iba cakaju na darkynu, alebo stimuluju :D Ano, ak vsetko dobre dopadne, tak toto bude nase prve vytuzene miminko :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1358
18.11.18 22:57

@Veruberus Diskuzi jsem nepřečetla celou, jen některé úryvky týkající se dárkyň vajíček a přijde mi to trochu jako sci-fi. Moje sestra darovala vajíčka poté, co sama měla jedno dítě (a myslela, že to případně stačí) a zjistila, kolik jejich kamarádek a spolužaček bojuje s problémy s početím. A právě i blízká kamarádka využila darovaných vajíček a byla moc ráda za tu možnost, dítě nosila pod srdcem a je její. Sestra je vysokoškolačka, darovala v Praze, cesta k tomu, aby se stala „vyvolenou“ nebyla určitě jednoduchá, kromě vzdělání a zdravotních a genetických testů byly i rozhovory s psychology atp., co vím, musíš si pak doma píchat nějaké injekce do břicha a atp. Nakonec darovala 2×. No a nakonec ani otěhotnět podruhé nebyl problém. Já osobně se pro dárcovství také rozhodla a nepřipadám si jako opovrženíhodný materiál, akorát mi nakonec osud zamíchal karty jinak a z důvodů zdravotních rizik jsem chtěla darovat až poté, co sama budu děti mít - no a teprve čekám první, oslavila jsem 31, takže darování nestihnu… Tím jsem chtěla jen říct, že bych se darovaných vajíček nebála, ty řeči o romkách, prostitutkách a hlupačkách mi připadají v porovnání s tím martyriem u sestry opravdu jako povídačky „morálně uvědomělých nadsamic“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.11.18 08:50
@Aromalampa píše:
@Veruberus Diskuzi jsem nepřečetla celou, jen některé úryvky týkající se dárkyň vajíček a přijde mi to trochu jako sci-fi. Moje sestra darovala vajíčka poté, co sama měla jedno dítě (a myslela, že to případně stačí) a zjistila, kolik jejich kamarádek a spolužaček bojuje s problémy s početím. A právě i blízká kamarádka využila darovaných vajíček a byla moc ráda za tu možnost, dítě nosila pod srdcem a je její. Sestra je vysokoškolačka, darovala v Praze, cesta k tomu, aby se stala „vyvolenou“ nebyla určitě jednoduchá, kromě vzdělání a zdravotních a genetických testů byly i rozhovory s psychology atp., co vím, musíš si pak doma píchat nějaké injekce do břicha a atp. Nakonec darovala 2×. No a nakonec ani otěhotnět podruhé nebyl problém. Já osobně se pro dárcovství také rozhodla a nepřipadám si jako opovrženíhodný materiál, akorát mi nakonec osud zamíchal karty jinak a z důvodů zdravotních rizik jsem chtěla darovat až poté, co sama budu děti mít - no a teprve čekám první, oslavila jsem 31, takže darování nestihnu… Tím jsem chtěla jen říct, že bych se darovaných vajíček nebála, ty řeči o romkách, prostitutkách a hlupačkách mi připadají v porovnání s tím martyriem u sestry opravdu jako povídačky „morálně uvědomělých nadsamic“.

Díky za tvůj příspěvek :hug:
A hlavně, diky za to, že jsou takové ženy, jako ty a tvoje sestra, které nám dávají naši jedinou šanci na zdravé miminko. NIKDY vám nebudeme moci dost poděkovat :kytka: :hug:

Řeči o prostitutkách a romkách neber vážně, o nich psala jen jedna jejich kámoška Klopotkova která se v téhle sortě lidí pohybuje a odpor k DV vyjadřuje tím, že filtruje lži a dezinformace. Myslím, že admin už ji usměrnil a tady ji stejně nikdo nebere vážně.

Ještě jednou tobě, tvé sestře i všem ostatním dárkyním děkuji, za to, co děláte pro nás, které vlastní miminko mít nemůžeme. Vaše je to jedna buňka a náš je to celý svět :srdce: Věř mi, že děláte šťastnými strašnou spoustu lidí :hug: :hug: :hug:

• Citovat
  • Upravit
190
19.11.18 11:20
@Anonymní píše:
Díky za tvůj příspěvek :hug:
A hlavně, diky za to, že jsou takové ženy, jako ty a tvoje sestra, které nám dávají naši jedinou šanci na zdravé miminko. NIKDY vám nebudeme moci dost poděkovat :kytka: :hug:

Řeči o prostitutkách a romkách neber vážně, o nich psala jen jedna jejich kámoška Klopotkova která se v téhle sortě lidí pohybuje a odpor k DV vyjadřuje tím, že filtruje lži a dezinformace. Myslím, že admin už ji usměrnil a tady ji stejně nikdo nebere vážně.

Ještě jednou tobě, tvé sestře i všem ostatním dárkyním děkuji, za to, co děláte pro nás, které vlastní miminko mít nemůžeme. Vaše je to jedna buňka a náš je to celý svět :srdce: Věř mi, že děláte šťastnými strašnou spoustu lidí :hug: :hug: :hug:

Ahoj, pridavam sa s dovolenim k tvojmu prispevku…hovoris mi priamo z duse :*

Aj ja vam milym darkyniam velmi dakujem za sancu mat miminko. Prave idem z prveho screeningu a to, co citim je nieco tak nadherne, ze sa to ani neda opisat slovami… holky DAKUJEM!!! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
21.11.18 12:03

@barevnakvetinka ty jo, tak my jsme taky v Gennetu a řekli nám, že je čekačka 3-6 měsíců max, s tím že to bývá většinou do 4 měsíců. Ale třeba cca za 14dní po podání papíru nám má už zavolat sestra s termínem oplodnění a podle toho se vše odvíjí. Takže prý když si zadám papíry koncem listopadu, za 14dní se nám sestra ozve s termínem, pokud ho schválíme i s dárkyní, pak začneme s léčbou a přípravou hned v lednu a v polovině dubna by byl cca vklad dejme tomu. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
21.11.18 12:08

@Aromalampa Moc děkuju za příspěvek. Přesně takhle nám to bylo i v Gennetu řečeno :-) Povídačky mě nejdřív rozladily, ale když jsem si o tom přečetla a zjistila víc, tak jsem už přehlížela :) Jsem ráda, tenhle tvůj názor je určitě hodně nápomocný i jiným čekatelkám. :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
21.11.18 12:11

A souhlasím s holkama výše… Opravdu obrovské děkujeme za všechny :srdce: :srdce: Sice mě to teprve čeká, ale věřím, že to vyjde :srdce: :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.11.18 14:29

@Veruberus Ahoj, díky moc za informace. :palec: tak 4 měsíce zní líp než půl roku a víc. je otázka, kolik mají dárkyň v databázi s mojí krevní skupinou. Jsem 0+, což asi moc obvyklé nebude… my nejdřív zkusíme ještě pár nativů, aby se prokázalo, že ten propadák při IVF nebyl způsobený léky a délkou stimulace. Pokud mi řeknou, že vajíčka jsou stále na odpis, tak není co řešit… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí