Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@barevnakvetinka prvu darkynu sme mali tusim do dvoch mesiacov, ale isla s akutnym slepakom do nemocnice, takze sa musela hladat nova darkyna. Tu sme si odsuhlasili pomerne rychlo. Ale s touto darkynou sa mi nejak nedarilo..z piatich pokusov, jedno zamlknute tehu v 6+4 a jedno biochemicke. Inak vzdy sme davali jedno embryjko, ale v tom zamlknutom sa mi stalo, ze sa embryjko rozdelilo a na nase velke prekvapenie sme na prvom ultrazvuku videli bit srdiecka dve.. ale zial.. Po tom kolotoci s transfermi som si dala par mesiacov pauzu a ked som nazbierala nove sily, tak darkyna bola do mesiaca. A zatial to vyzera dobre! Hned prve cerstve embryjko sa chytilo a som v 12tom tyzdni ![]()
@Macek332 tak to je super že vám to takhle vyšlo. Drzim moc pesti. My jsme v Gennetu a tady je čekacka min. pul roku… ![]()
@barevnakvetinka dakujem, budem to potrebovat, nakolko ma caka prvy screening. Dufam, ze bude vsetko v poriadku. Inak doporucujem skupinu „cekatelky na darovana vajicka“ tu na emiminu. Inak drzim palce aj ja tebe, aby vam cakanie rychlo ubehlo a aby sa tehu podarilo hned na prvykrat! ![]()
@Macek332 diky i za ten odkaz na emiminu. Hledala jsem nejakou skupinu a na tuhle jsem zatim nepadla. Mrknu tam. Vy cekate prvni mimco? ![]()
@barevnakvetinka urcite navstiv tu skupinu, su tam skvele holky, niektore su uz pred porodom, ale mozes tam najst aj take, ktore tiez iba cakaju na darkynu, alebo stimuluju
Ano, ak vsetko dobre dopadne, tak toto bude nase prve vytuzene miminko ![]()
@Veruberus Diskuzi jsem nepřečetla celou, jen některé úryvky týkající se dárkyň vajíček a přijde mi to trochu jako sci-fi. Moje sestra darovala vajíčka poté, co sama měla jedno dítě (a myslela, že to případně stačí) a zjistila, kolik jejich kamarádek a spolužaček bojuje s problémy s početím. A právě i blízká kamarádka využila darovaných vajíček a byla moc ráda za tu možnost, dítě nosila pod srdcem a je její. Sestra je vysokoškolačka, darovala v Praze, cesta k tomu, aby se stala „vyvolenou“ nebyla určitě jednoduchá, kromě vzdělání a zdravotních a genetických testů byly i rozhovory s psychology atp., co vím, musíš si pak doma píchat nějaké injekce do břicha a atp. Nakonec darovala 2×. No a nakonec ani otěhotnět podruhé nebyl problém. Já osobně se pro dárcovství také rozhodla a nepřipadám si jako opovrženíhodný materiál, akorát mi nakonec osud zamíchal karty jinak a z důvodů zdravotních rizik jsem chtěla darovat až poté, co sama budu děti mít - no a teprve čekám první, oslavila jsem 31, takže darování nestihnu… Tím jsem chtěla jen říct, že bych se darovaných vajíček nebála, ty řeči o romkách, prostitutkách a hlupačkách mi připadají v porovnání s tím martyriem u sestry opravdu jako povídačky „morálně uvědomělých nadsamic“.
@Aromalampa píše:
@Veruberus Diskuzi jsem nepřečetla celou, jen některé úryvky týkající se dárkyň vajíček a přijde mi to trochu jako sci-fi. Moje sestra darovala vajíčka poté, co sama měla jedno dítě (a myslela, že to případně stačí) a zjistila, kolik jejich kamarádek a spolužaček bojuje s problémy s početím. A právě i blízká kamarádka využila darovaných vajíček a byla moc ráda za tu možnost, dítě nosila pod srdcem a je její. Sestra je vysokoškolačka, darovala v Praze, cesta k tomu, aby se stala „vyvolenou“ nebyla určitě jednoduchá, kromě vzdělání a zdravotních a genetických testů byly i rozhovory s psychology atp., co vím, musíš si pak doma píchat nějaké injekce do břicha a atp. Nakonec darovala 2×. No a nakonec ani otěhotnět podruhé nebyl problém. Já osobně se pro dárcovství také rozhodla a nepřipadám si jako opovrženíhodný materiál, akorát mi nakonec osud zamíchal karty jinak a z důvodů zdravotních rizik jsem chtěla darovat až poté, co sama budu děti mít - no a teprve čekám první, oslavila jsem 31, takže darování nestihnu… Tím jsem chtěla jen říct, že bych se darovaných vajíček nebála, ty řeči o romkách, prostitutkách a hlupačkách mi připadají v porovnání s tím martyriem u sestry opravdu jako povídačky „morálně uvědomělých nadsamic“.
Díky za tvůj příspěvek ![]()
A hlavně, diky za to, že jsou takové ženy, jako ty a tvoje sestra, které nám dávají naši jedinou šanci na zdravé miminko. NIKDY vám nebudeme moci dost poděkovat
![]()
Řeči o prostitutkách a romkách neber vážně, o nich psala jen jedna jejich kámoška Klopotkova která se v téhle sortě lidí pohybuje a odpor k DV vyjadřuje tím, že filtruje lži a dezinformace. Myslím, že admin už ji usměrnil a tady ji stejně nikdo nebere vážně.
Ještě jednou tobě, tvé sestře i všem ostatním dárkyním děkuji, za to, co děláte pro nás, které vlastní miminko mít nemůžeme. Vaše je to jedna buňka a náš je to celý svět
Věř mi, že děláte šťastnými strašnou spoustu lidí
![]()
@Anonymní píše:
Díky za tvůj příspěvek
A hlavně, diky za to, že jsou takové ženy, jako ty a tvoje sestra, které nám dávají naši jedinou šanci na zdravé miminko. NIKDY vám nebudeme moci dost poděkovat![]()
![]()
Řeči o prostitutkách a romkách neber vážně, o nich psala jen jedna jejich kámoška Klopotkova která se v téhle sortě lidí pohybuje a odpor k DV vyjadřuje tím, že filtruje lži a dezinformace. Myslím, že admin už ji usměrnil a tady ji stejně nikdo nebere vážně.
Ještě jednou tobě, tvé sestře i všem ostatním dárkyním děkuji, za to, co děláte pro nás, které vlastní miminko mít nemůžeme. Vaše je to jedna buňka a náš je to celý světVěř mi, že děláte šťastnými strašnou spoustu lidí
![]()
![]()
Ahoj, pridavam sa s dovolenim k tvojmu prispevku…hovoris mi priamo z duse ![]()
Aj ja vam milym darkyniam velmi dakujem za sancu mat miminko. Prave idem z prveho screeningu a to, co citim je nieco tak nadherne, ze sa to ani neda opisat slovami… holky DAKUJEM!!! ![]()
@barevnakvetinka ty jo, tak my jsme taky v Gennetu a řekli nám, že je čekačka 3-6 měsíců max, s tím že to bývá většinou do 4 měsíců. Ale třeba cca za 14dní po podání papíru nám má už zavolat sestra s termínem oplodnění a podle toho se vše odvíjí. Takže prý když si zadám papíry koncem listopadu, za 14dní se nám sestra ozve s termínem, pokud ho schválíme i s dárkyní, pak začneme s léčbou a přípravou hned v lednu a v polovině dubna by byl cca vklad dejme tomu. ![]()
@Aromalampa Moc děkuju za příspěvek. Přesně takhle nám to bylo i v Gennetu řečeno
Povídačky mě nejdřív rozladily, ale když jsem si o tom přečetla a zjistila víc, tak jsem už přehlížela
Jsem ráda, tenhle tvůj názor je určitě hodně nápomocný i jiným čekatelkám.
![]()
A souhlasím s holkama výše… Opravdu obrovské děkujeme za všechny
Sice mě to teprve čeká, ale věřím, že to vyjde
![]()
@Veruberus Ahoj, díky moc za informace.
tak 4 měsíce zní líp než půl roku a víc. je otázka, kolik mají dárkyň v databázi s mojí krevní skupinou. Jsem 0+, což asi moc obvyklé nebude… my nejdřív zkusíme ještě pár nativů, aby se prokázalo, že ten propadák při IVF nebyl způsobený léky a délkou stimulace. Pokud mi řeknou, že vajíčka jsou stále na odpis, tak není co řešit… ![]()