Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@barusssska ja ho taky tahat denne nebudu do kramu, ani tak nejezdim, ale uz vidim maminu jak kdyz odjedu tak vola, VON RVE
takze si ho radsi vezmu, stejne bude zachumlanej a nikdo na nej neuvidi
@Ecil píše:
@1985bara @ta Mišel @hačilka![]()
![]()
Tak já neříkám, že bych dítě mlátila hlava nehlava
Ale mám kolem sebe dost odstrašujících případů, kdy se na dítě nesmí zvýšit hlas, něco mu zakázat, třepnout ho po zadku …. Prostě dítě je šéf, maximálně se mu pokusí něco vysvětlit a na to harant peče
![]()
![]()
Věty typu „On to pochopí tím, jak roste“, „Bude mít zdravé sebevědomí“, Omezování by ho poznamenalo na celý život"… „Nemůžu jí nic vytknout před lidmi, nezvládla by to psychicky“ - bylo jí cca 4 roky
![]()
![]()
, tak mohla bych pokračovat
, mě pokaždé vytočí. Pak se diví, že nikam nemohou jít a jet, nikdo je nezve na návštěvu, nikdo nechce k nim… Snažím se těmto lidem vyhýbat, nezvat je návštěvy ani k nim chodit. Jedni známí jsou už tak profláklí, že se před nimi všichni zapírají (je fakt, že já po úžasném zážitku, kdy k nám bez pozvání přišli, jsem jim rovnou řekla, že nikdy více návštěvu opakovat nebudeme). A to jsem se snažila vydržet, ale jak se děti pustily i do psů (hrozná sranda je vzít něco, čím jdou mlátit a hurá na ně) a rodiče ještě nechápali, co mě vadí (proč řvu po jejich zlatíčkách a chci je zmydlit také), tak snad ten pes něco vydrží…, byli venku do 5 min. Ani kafe nedopili.
Nooo tak to je sila, ze to pes vydrzi jo? Se chudak nemuze branit a kdyby je kousnul, jeste vas budou zalovat ne? To muselo byt neco, taky bych je pakovala… Znama takhke privedla vnuka a ten si ke.mne stoupnul a zacal me naschval kopat do holene, do kotniku atd. A ona nic, ze si hraje… Tak jsem ho dvakrat varovala a pak jsem ho nakopala ja, zacal rvat a sli domu
![]()
Od te doby kdyz se vidime, chova se ke mne slusne a pry rika to je ta spravna teta. Asi se mu to libilo nebo co ![]()
@1985bara u nas nakupy skvele zvlada tatka a i hlidani.tak ze nemusime.ja se bojim aby neco nechytla. kdyz vidim jak je malicka, tak si to neumim predstavit. staci kdyz odsavame.
Uf tak jsem vás konečně dočetla, doma jsem od středy, ale až dneska jsem konečně zapla pc.
Eliška je jinak strašně hodná, má sice velkou spotřebu plen
se zavrtí a je nadito, ale já říkám, as lepší, než kdyby měla mít bolení a je to malí otesánek, takže je pořád přisátí u prsa, je to takovej můj malej upírek.
Jinak za těhotenství sem přibrala kg a ty už mám celé dole a to mi ještě nesplaskli otoky úplně, tak snad se mi povede dát dolů i těch 6g ze stimulky.
@kytka077 píše:
Nooo tak to je sila, ze to pes vydrzi jo? Se chudak nemuze branit a kdyby je kousnul, jeste vas budou zalovat ne? To muselo byt neco, taky bych je pakovala… Znama takhke privedla vnuka a ten si ke.mne stoupnul a zacal me naschval kopat do holene, do kotniku atd. A ona nic, ze si hraje… Tak jsem ho dvakrat varovala a pak jsem ho nakopala ja, zacal rvat a sli domu![]()
Od te doby kdyz se vidime, chova se ke mne slusne a pry rika to je ta spravna teta. Asi se mu to libilo nebo co
Konečně mu někdo ukázal hranice, podle mne to děti potřebují, jinak se nevyznají ani sami v sobě. Ale že nás tu je, co tu volnou výchovu nemusíme. Já když někde tyhle názory řeknu, jsem většinou v menšině ![]()
@alexa37 píše:
Uf tak jsem vás konečně dočetla, doma jsem od středy, ale až dneska jsem konečně zapla pc.
Eliška je jinak strašně hodná, má sice velkou spotřebu plense zavrtí a je nadito, ale já říkám, as lepší, než kdyby měla mít bolení a je to malí otesánek, takže je pořád přisátí u prsa, je to takovej můj malej upírek.
Jinak za těhotenství sem přibrala kg a ty už mám celé dole a to mi ještě nesplaskli otoky úplně, tak snad se mi povede dát dolů i těch 6g ze stimulky.
Ahoj mamino
Ještě jednou moc gratuluji a hoď nám sem ještě nějakou fotku Elinky ![]()
@kratjana píše:Ahoj, ja ho zacala brat asi 3-5dni ored transferem. Ale ovulaci jsem mela vzdycky bezchybnou…
Jak moc dopredu jste brali utogestan.
@hačilka píše:
@kratjana To že jsi 18den jsem přehlédla![]()
to fakt dostr dlouho, já měla KET max 19tý den cyklus mám 29-30dní
![]()
To fakt na hov.. kdyby jsi aspoň brala utrouš ale takhle nevím![]()
![]()
To je fakt nejaky dlouhy… Ja cyklus mela taky obvykle 28-29dni a transfer mi vysel na 17ty den a vyslo to
@alexa37 no super, dekujeme za infosky a hodne zdravicka elisce ![]()
@barusssska tatka jezdi po seste domu a je zhrozen kdyz mu reknu ze ma koupit rohliky a chleba obcas
, nakupovani proste nezvlada a trapit ho tim ze bude chodit s moji mamou to bych mu neudelala
(stejne by nekoupili co chci ja
) ja jsem si to taky nedokazala predstavit jak je to malicky ale pamatuju si na kase ze mi prisla pani a mela uplne mini mimi (46cm a 2200g pamatuju si to dodneska
) no prisla a ja ji rikam jezis ten je malickej jak je starej a ona 4 dny pred 5 hodinama nas pustili z porodnice a doma je takovej brajdl a vymeteno ze jsem musela jit do kramu
- no ted je to krasnej velkej rocni chlapak a taky mu to neublizilo,,,samozrejme se budeme ridit nastalou situaci a nebudeme to lamat pres koleno, protoze jak se rika - clovem mini a buh meni ![]()
@adrusenkaaa píše:
@Alexandraf kurna, tak to řeknu doktorovi, že chci prvně tohle vyzkoušet, už jsem si to četla, že spermie nějak vytřídí nebo tak a pak mi to tam jenom zavedou, a není to vůbec drahé. to je super. zkusím se zeptat, co na to doktor a pádím na to.
Pokud mate dobry spermio a ty v pohode ovulujes a tvoris vajicka, zkuste to. U nas v Caru to delaji zdarma. Nam to teda nevyslo, ale zjistili mi vysokou imunitu a pak vysel nativni cyklus bez stimulace. Kazdemu zabere neco jineho, takze bych to vyzkousela
a muzete kazdy mesic ![]()
@Ecil píše:Jeste ja prosim, at mam inspiraci do domecku
@barusssska Už máš také na profilu pozvánku do přátel.
@1985bara píše:Ja asi nejaky veci v lekarne koupim predem, ale na test, protoze pak stejen asi kazdy snasi neco jineho. No uvidime, stejen je mi jasne, ze to nevychytame vsechno predem a budem po porodu neco potrebovat.
@kytka077 jak rikam ja, nase prvni cesta z porodnice povede pres lekarnu a popripade dokoupime, ale stejne vim ze pro me martin prijede a ja reknu co je doma k jidlu a on rekne nic, takze jeste zastavka v krame
@barusssska píše:
@kytka077 monitor doporucuji.mam diky nemu klidne spani
ted ty dve hodiny mezi kojenim. a zmam par pripadu kdy to zachranilo zivot.
Moji babicce umrela dcerka ve dvou tydnech na nahle umrti, takze o tom uvazuju hodne. Ale zase mi rikal doktor, ze dvakrat v jedne rodine je to skoro vyloucene, tak nevim… Asi si ho pujcime v porodnici, at mam klid
@kytka077 píše:
Moji babicce umrela dcerka ve dvou tydnech na nahle umrti, takze o tom uvazuju hodne. Ale zase mi rikal doktor, ze dvakrat v jedne rodine je to skoro vyloucene, tak nevim… Asi si ho pujcime v porodnici, at mam klid
Já monitor mám, byla bych bez něj nervozní ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat