Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Jana Vajnerová píše:
Holky a ještě jedna otázečka. Vítek má za sebou první očkování. Čeká nás druhé. Já měním pediatričku. Musí být to druhé očkování přesně na den nebo můžu jít s malým na druhé očkování třeba se zpožděním 2 týdnů?
Rozestup může být delší, 2 týdny jsou v pohodě.
@Ecil Děkuji, Ty jseš prostě moje zlato ![]()
Mě to dnes tvrdila kámoška. Taky se mi to zdálo divné…
Zítra schválně zavolám té doktorce ke které chci přestoupit.
Jelikož ta má mi řekla že příkrmy se mnou vůbec řešit nebude a to je pediatrička
@Lasislava1 píše:
@Ecil @slunce.v.duši @1985bara Děkujeme..Baru, než se vyfotila první fotka, tak uběhly dvě hodiny
Jsem kojila, uspávala, kojila
Celkově focení trvalo 4,5 hodiny a zpocení jsme byli všichni
To si umim predstavit. Chceme jit taky fotit a zpocena jsem uz ted.
Ahoj holky, Klárka mi začala bojkotovat kaši
už jedla pěkně kaši ze 100 ml a spala krásně až do rána, nepotřebovala už dokrmovat mlíčkem. Ale v pátek a sobotu jsem do ní nemohla nic dostat, vztekala se u toho, prskala a kroutila se jak had. Tak jsem jí dala mlíčko, to vypila a šla spokojeně spát. Tak ji zkusím na dva tři dny vysadit a začneme znovu… Ale ode dneška jsem jí chtěla zkusit dávat mrkev, tak to asi tak budu muset posunout, co myslíte? ![]()
@Luciasek-86 určitě bych nic neposouvala. Normálně se začíná mrkví a kaše až později, takže ji klidně zkus dát pár lžiček, tím nic nezkazíš. ![]()
@Tinkka teď jsem se lekla. Taky jsem začala mrkví, pak jsem zkoušela ostatní zeleninu. Asi po 14 dnech jsem začala k zelenině přidávat I brambor. Asi za týden zkusím maso. Myslíš ze už mohu maso? A kdy mám tedy dát tu kaši?
@Jana Vajnerová Jani, pro Tebe odkaz o příkrmech. Každý si to dělá tak trochu po svým, a i postupy se trochu různí. Tady třeba doporučujou až od půl roku, ale záleží na každém dítěti jak prospívá. Já chci začím až ukončeným pátým měsícem. Malá prospívá a neni hladová.
http://www.kojeni.net/…prikrmu.html
Já bych projela všechnu zeleninu, pak přidala maso a pak ovoce a nakonec žloutek a kaši. Ale pokud má někdo hodně hladové dítě, doporučujou kaši dříve.
@Tinkka Vítek má skoro pět měsíců váží 8 kilo. Není tlustý ale je moc dlouhý po nás. My jsme nekojili takže jsem četla ze s prikrmy se může začít dřív. Děkuji za tabulku jsi zlaticko
@Jana Vajnerová nemáš zač..kolik měří? Jo určitě se začína od toho 4 u nekojených. Já kojim s dokrmem tak začnu dál..po pravdě se mi do toho ani nechce
@Jana Vajnerová píše:
Holky a ještě jedna otázečka. Vítek má za sebou první očkování. Čeká nás druhé. Já měním pediatričku. Musí být to druhé očkování přesně na den nebo můžu jít s malým na druhé očkování třeba se zpožděním 2 týdnů?
Ahoj může být s odstupem tvou týdnů klidně i měsíc. Jen se musí stihnout max.2 mesíce po předchozím. My měly teĎ nejprve odklad kvůli vedru o 14 dní, pak se mi osypala a měla exém /strašnej/ tak jsme měli ještě 14 dní. Ale teď už musíme. Budeme k tomu mít i 6měsíční kontrolu.Tak uvidím jak vyrostla a kolik váží.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat