IVF v roce 2015

Napsat příspěvek
Velikost písma:
126
5.1.15 09:43

Ahoj, pridavam se. Partner je po operaci varikokely. Tento tyden budu volat do CAR kvuli zadosti na pojistovnu a objednani na unor, kdy bych mela dostat protokol a dle MS zacit stimulovat. Je to prvni IVF, tak si rikam ze sladka navedomost :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
5.1.15 10:11

@evixi to jsme na tom stejně mě bylo taky hrozně špatně a motala se mi hlava někdy mi i přišlo že jsem omdlela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
5.1.15 14:31

Ahoj :mavam:, přidávám se do diskuze IVF 2015. Ráda získám nějaké zkušenosti a užitečné informace.

Od 31.12 stimuluji Elonvu 150, osobně nemám žádné nežádoucí účinky, takže jsem velmi spokojená s výběrem. Co se týká depresí a pod… netrpím, ale jelikož se jedná o hormony domnívám se, že taková reakce je velmi pravděpodobná. Muže se jednat o tzv. premenstruační syndrom (křeče v břiše, pocit „nafouknutí“, napětí v prsech nebo depresivní nálada) u některých žen se objevuje i kolem ovulace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
5.1.15 14:38

@Ivfka82 ahoj vítej já jsem stymulovala Gonal tak nevím ale pár příznaků jsem měla tak snad se u tebe nic neobjeví co by potřebovalo konzultaci… a hlavně ať vše dopadne tak jak má :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
5.1.15 15:17

Dnes jsem byla, na kontrole, moc tomu nerozumím, ale mam asi tři folikuly na jedné straně a sedm na druhé cca v rozměrech 9–14mm, takže to asi pracuje jak má… doufám. Ještě mi připíchli Orgalutran zítra taky. Ve středu jdu na poslední kontrolu před odběrem.

Iwi0001 ty už máš po celém IVF?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
5.1.15 15:18

@Ivfka82 jj už jo byla jsem v prosinci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
5.1.15 17:41

Všechny Vás tady vítám, krásně se to tady rozjelo. Přeji nám všem, ať to konečně už výjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
5.1.15 18:00

@dannyka1 tobě taky???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
5.1.15 19:09

Iwi0001 tak to mě mrzí :(
Osobně na IVF spoléhám. Kolegyně z práce na první pokus úzpěšná. Tak snad se holky letos všechny dočkáme :D
Připlatili jste si nějaké výkony nehrazené pojišťovnou na víc? nebo jste se drželi standardu? a kam chodíš?

Kdokoliv podělte se, jestli plánujete prodlouženou kultivaci…, ISCI, PISCI?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
5.1.15 19:17

@Ivfka82 já sive neplánuji, ale mám za sebou: vždy byla prodloužená kultivace a ICSI, dvakrát mražení a jednou nic nezbylo (takže cena byla vždy 16 000 - cca 18 000)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4829
5.1.15 19:27

@Ivfka82 jak píše Alenka, prodloužená kultivace je tak nějak standardním nadstandardem, mražení taky, no a pak záleží, kvůli čemu jdete na IVF, jestli kvůli špatnému spermiogramu, tak je běžné dělat ICSI, pokud máte špatnou genetiku, tak PGD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
5.1.15 19:39

Jéé holky děkuji za reakce.
my máme problém bohužel oba, ja mám endometriozu a přítel vyšel špatně na spermogramu (snížená pohyblivost) genetiku jsme neřešili. Dělá se to automaticky z krve? nebo je nutné zažádat?

A ke mražení asi dochází jestliže zůstanou embrya, která se ujaly a nevyužili? nebo to je jinak?

a nevíte jak to je se zavedením embryi, zavádí se už jen jedno, nebo i dvě… někde jsem slyšela, že se dvě už nedávají.

počítám, že nám to sežere tak 25000,– :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
5.1.15 20:45

Mně řekl doktor, že nás IVF výjde na 20 až 25 tisíc. Příště si mám vzít až 9000 na léky, ale sám říkal, že to neví přesně, že se mám zeptat spíš sestry a ta mi řekla, ať si vezmu 6000, tak uvidíme. To asi nebudeme mít nic nadstandartního, mám špatné vejcovody a to je ten problém. Jsem na konečnou cenu zvědavá. Slyšela jsem o nějakém jakoby lepidlu, který to oplozené vajíčko přilepí do děložní sliznice. Máte s tím zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
5.1.15 20:50

@Ivfka82 ahojky nu tak my jsme měli jen ICSI a prodlouženou kultivaci, bohužel nezbylo nic na zamražení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
5.1.15 22:01

No my musíme složit zálohu 20000,– (a to nejsme samoplátci)
léky jsem si vzala za 6500,– a zbytek je na…
prodlouženou kultivaci a uvežujeme o ICSI a já o PICSI, koukala jsem se i na embryoglue (tzv lepidlo pro lepší uhnízdění cena 1500,– ale co jsem četla recenze tak je na to názor 50:50 dokonce nějaká doktorka z Repromedia to totálně shodila :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí