Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Solaris v pohodě zlato
![]()
A už jsi byla na UTZ, aby se vidělo, jak se vajčuchy líhnou? ![]()
@Janice78 píše:
@Solaris v pohodě zlato![]()
A už jsi byla na UTZ, aby se vidělo, jak se vajčuchy líhnou?
Já mám jít na UTZ až 8. den stimulace. Nevím, jestli to jinde chodí jinak, mám pocit, že i u prvního si mě pozvali až touhle dobou
Zatím stimuluju krátce, tak ani nemám žádný moc potíže, jen panděro nafouklý jak kdybych byla už drahnou dobu v tom ![]()
@Solaris píše:
Já mám jít na UTZ až 8. den stimulace. Nevím, jestli to jinde chodí jinak, mám pocit, že i u prvního si mě pozvali až touhle dobouZatím stimuluju krátce, tak ani nemám žádný moc potíže, jen panděro nafouklý jak kdybych byla už drahnou dobu v tom
já byla pátý den na kontrole a to asi taky proto, že jsem si hned vyzvedla 5 krabic s injekcemi Cetrotide, který jsem si píchala společně s Gonalem ![]()
ale holt jsou postupy různé ![]()
To nafouklý břicho jsem měla taky - jak kdybych měla být v pátým měsíci
![]()
@Solaris
Jedu na Menopuru a částečně na těch alkoholových dezinfekčních polštářcích
- to je vždycky odér
OPU asi příští týden, snad tam těch kvalitních kousků bude dost.
ahoj muzu se zeptat kolik jednotek a kolikrat denne pichas? a jsou to jednotlive injekce nebo pero? a taky kolik si doplacela? moc dekuji
Ahoj, jaké máte hodnoty spermogramu? My na poslední IUI měli po úpravě myslím 30, nebo 35 pohyblivost
a ještě jsme si nechali udělat vyšetření AMH (funkce vaječníků) 2,72, byli jste na tom někdo?
Kdo se ptal na léky pro stimulaci:
posílám odkaz pro lepší pochopení http://www.ivfbrno.cz/…tokoly/t1141
pro mě docela srozumitelně napsané, Rekombinantní FSH jsou dražší FN Brno 6500,–doplatek (pojišťovna platí asi 20000,–), Urinární FSH doplatek FN Brno cca 4500,– doplatek (pojišťovna platí asi 10000,–)
A podle délky a druhu protokolu se podávají další léky, takže se píchají klidne dvě injekce denně. Nicméně tím bych se netrápila. Před IVF jsem se bála i odběru krve a dnes se píchám do břicha jako profík
.
@Renatka86 píše:
@Solarisahoj muzu se zeptat kolik jednotek a kolikrat denne pichas? a jsou to jednotlive injekce nebo pero? a taky kolik si doplacela? moc dekuji
Jasan ![]()
Jsou to injekce. V krabičce jsou ampulky s účinnou látkou a ampulky s rozpouštědlem. Podle rozpisu, který mi dali v CAR, každý den smíchám určené množství účinné látky s určeným množstvím rozpouštědla, naberu do injekce a píchnu (teda píchá muž, já na to nemám nervy
) Píchá se to vždycky jednou denně.
Doplácela jsem zhruba 1600Kč na jednu krabičku Menopuru. Za tři krabičky tedy necelých 5 tisíc.
@Mirka04 Ahoj, v pátek mi říkal doktor, že podá žádost na pojišťovnu a od 19. ledna začnu stimulovat.
Moc dekuji za upresneni. takhle s tou cenou nejak pocitam jen me minule zaskocila sestra v caru at si na leky pripravim 10-12 tis. a sem rada ze se oicha jen jednou dene ja budu muset pichat jeste jednu na redeni krve tak ttak vic bych asi nzvladla
@Renatka86 Taky jsem zvědavá na cenu léků, doktor mi říkal kolem 9 000 a sestra ať si vezmu 6000
@alenka84 Ahoj mám taky za sebou 3× neúspěšné IVF a 3× IUI. Zjistilo se u tebe, proč se embryjka nechcou uchytit? Bereš teď nějaké doplňkové léky před dalším pokusem? My už jsme dosti na nervy z těch neúspěchů:( Ale u mě to je asi myomama… Manžel má k tomu azoospermii, takže jsme vázání jen na pokusy IUI či IVF s dárcovskýma spermiema:(
@Anonym82 ne ne, nezjistilo se nic (na třetí pokus se i chytlo, ale skončilo to v 9. tt). Já se na další pokus (zatím) určitě nechystám…
Každé CAR má určitě různé doplatky. Já jsem pod Fakultní nemocnicí tudíž je možné, že soukromé kliniky mají o něco vyšší ceny. Ale rozhodně bych si zažádalo o ceník výkonů nehrazených pojišťovnou. Mě to třeba dávají při každé návštěvě automaticky a dokonce jsem před IVF stimulací musela jeden podepsat, že jsem srozuměna s cenama výkonů a předběžně jsem zaškrtla výkony o kterých uvažuji. Na základě toho mi vyčíslili zálohu 20000,– to je tak standart (myslím že mi to tady už dokonce někdo psal)
@dannyka1 Tak máš fajn. Naše je to první. Jak dlouho chcete druhé?