Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, můžu se zeptat jak dlouho trvá příprava na IVF od podání žádosti na pojišťovnu? Nás to bude čekat letos 1 IVF a nic o tom nevím.
@Mirka04 píše:
Ahoj holky, můžu se zeptat jak dlouho trvá příprava na IVF od podání žádosti na pojišťovnu? Nás to bude čekat letos 1 IVF a nic o tom nevím.
My žádnou žádost nepodávali… vůbec tenhle postup neznám ![]()
Když Dr. usoudil, že je čas na IVF, počkala jsem na MS a začala stimulovat - asi žádal CAR sám, ale na nic jsme nečekali ![]()
@Janice78 Aha, no tak uvidím jak dopadneme my
děkuji za odpověď
Ahoj. taky bych se chtela pridat jelikoz tenhle mesic me uz asi konecne ceka stimulace na 1. IVF. ela sem zacit uz, ale vyprsela mi zadost kterou sem mela schvalena od rijnw tak musim cekat na nove a pak hned sup na to, uz se nemuzu dockat
Do Polanky nad Odrou je to pobocka od Olomouce.
muzu s zeptat jelikoz jsem si vsimla ze uz mas 1. IVF zasebo. jake davky a jakych leku jsi mela? a kolikrat dene sis je pichala? v tomhle mam strasny gulas vim ze se zo urcuje hodne individualne ale aspon ptiblizne co muzu cekat???
@Renatka86 píše:
Do Polanky nad Odrou je to pobocka od Olomouce.
muzu s zeptat jelikoz jsem si vsimla ze uz mas 1. IVF zasebo. jake davky a jakych leku jsi mela? a kolikrat dene sis je pichala? v tomhle mam strasny gulas vim ze se zo urcuje hodne individualne ale aspon ptiblizne co muzu cekat???
Já si píchala Gonal 175 jednotek prvních myslím 5 dní, k tomu se pak přidal Cetrotide, takže jsem si dalších 5 dní píchala dvě injekce a pak na závěr poslední den stimulace ještě třetí injekce Ovitrelle. Pak den nic a další den bylo OPU.
Ale máš pravdu, že každý CAR to má trochu jinak, jiné léky a dávka je určitě individuální - proto se chodí na kontrolní UTZ, aby viděli, jak člověk reaguje ![]()
Moc dekuju, no sem zvedava kolik toho dostanu ja. chtela bych stimulovat fostimonem ( prodava se po 75 jednotkach tak by me zajimalo jestli se bude pichat jen jedna injrkce nebo nekolik…)
@Renatka86 píše:
Moc dekuju, no sem zvedava kolik toho dostanu ja. chtela bych stimulovat fostimonem ( prodava se po 75 jednotkach tak by me zajimalo jestli se bude pichat jen jedna injrkce nebo nekolik…)
neboj, v CAR ti dají to, co pro tebe bude nejlepší ![]()
a proč jdete do IVF? ![]()
Spatne spermio, snazime se 2,5 roku a z toho 1,5 chofime do CAR. zkouseli jsme 1 IUI alr dokzori tomu nedavali zadnou sanvi tak spis jen tak aby se nereklo. ja bych mela byt O. k tak doufam ze se snad zadari napoprve
@Janice78 píše:
ahoj drahá, narazila jsem na diskuzi a čtu si a hele kdo tu je![]()
![]()
Mě 2. IVF čeká až kdoví kdy, ale objednala jsem nás po tom nynějším nezdaru na 17.2. - a pak budeme vědět vícAspoň doufám
A co ty - neblíží se už stimulace?![]()
![]()
No jo, já se nacpu všude
![]()
Tak pak dej vědět, co s vámi vymyslí. Teď si pěkně přes tu nejhnusnější zimu odpočineš - už víme, že relax si Janice umí se svými zásobičkami červeného zařídit
- no a pak už bude jaro, to se bude plodit jedna báseň ![]()
No já tady jen tak nenápadně přicmrndávám, ale už pícháme, no
![]()
@Solaris píše:
No jo, já se nacpu všude![]()
Tak pak dej vědět, co s vámi vymyslí. Teď si pěkně přes tu nejhnusnější zimu odpočineš - už víme, že relax si Janice umí se svými zásobičkami červeného zařídit![]()
- no a pak už bude jaro, to se bude plodit jedna báseň
No já tady jen tak nenápadně přicmrndávám, ale už pícháme, no![]()
si piš, navíc už s mužíčkem plánujeme Moravu, takže vínka bude dost a dost
![]()
No tak to už jste posunutý dost, když už pícháš? Copak jsi dostala za dobrůtku? ![]()
A kdypak bude OPU?
![]()
@Solaris no, to jaro by mohlo být pro mě plodnější, že?
Navíc jsem od října byla pořád nemocná - kdoví, jestli to taky nemělo vliv ![]()
@Janice78 a jé, to bude Janice zase nadrátovaná
(dělám si srandu
)
Jedu na Menopuru a částečně na těch alkoholových dezinfekčních polštářcích
- to je vždycky odér
OPU asi příští týden, snad tam těch kvalitních kousků bude dost.
Tak určitě to přinejmenším bude na jaře všechno veselejší, ne jak teď, když je furt tma
![]()