Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@dannyka1 Držím palce, ať to vyjde! Já si taky myslím že to vyjde, mám takové dobré tušení. A dcerku máte z IVF nebo spontánně?
@Solaris píše:
No od toho tu emimino je
Genetika se dělává až po neúspěšném IVF, stejně jako imunologie. Možná jsou nějaké osvícené CARy, kde to dělají ještě před prvním IVF, ale osobně takový CAR neznám.Mrazí nebo vitrifikují se embrya, která se nepoužijí (jsou jakoby navíc) a která embryolog zhodnotí jako dobrá na zamrazení.
Počet embryí, které se zavedou, je tvoje rozhodnutí - samozřejmě pět ti jich žádný normální doktor nezavede. Podle zákona - pokud zavedeš v prvních dvou IVF pouze jedno embryo, máš nárok na celkem 4 hrazená IVF, pokud zavedeš dvě embrya, budeš mít hrazené jen 3 pokusy.
Já teď jen za léky (ty nejobyč) dala skoro 5 tisíc.
A to je to lék hrazený pojišťovnou. Prostě IVF, přestože je hrazené, není vůbec levnou záležitostí, bohužel.
Ahoj, nesouhlasím. Mně dělali genetiku i imulogii ještě před 1. IVF v Brně na Obilňáku. Myslím, že je lepší ještě před 1. IVF zjistit co nejvíc informací o páru, aby se vědělo, proč vlastně nelze otěhotnět a aby se vyloučilo vše co by mohlo být příčinou neúspěšného IVF. Navíc genetiku i imunologii ti hradí pojišťovna a je to pouze vyšetření z krve;)
@Anonym82
výbornej článek, jen dodám, že nelze endometriozu zjistit UZ, pouze laparoskopickým vyšetřením.
@Aeonka Děkuji, ta věta byla myšlena, že nám to výjde oběma. Dcera byla přirozeně. U mě problém s neplodností zapříčinil císař.
@Iwi0001 no může to tak být. Ve zkratce (já jsem byla na operaci s myomem a cystou, protože jsem po Bowlingu dostala strašné bolesti a endometriozu mi zjistili až na operaci) Ale existují indície, které vedou k tomu že by jsi endometriozu mohla mít. Měla jsi někdy laparoskopické vyšetření? A ještě se domnívám, že i při punkci vajíček by mohla endometrioza být lehce evidentní, zkusila bych se zeptat na CARu kam chodíš. ![]()
@Ivfka82 nu tak laparo jsem nikdy něměla asi jsem nešťastnější člověk krom OPU a mandlí jsem žádné operace neprodělala, nu a o endometrioze jsem se dozvěděla až tady z toho čtení takže mě nenapadlo se zeptat, ale MS mám docela dost bolestivou a to je jeden z příznaků prý nu tak až tam pojedu tak se zkusmo zkusím zeptat
Ahoj holky, můžu se přidat? Ted jsem si píchla poslední injekci.Dnes jsem 10 dc a 9 dní jsem si píchala menopur 225j, dnes ráno jsem si k němu píchla orgalutran a ted pregnyl 5000j.Jdu na první ivf, v pondělí mám opu v 8.30h. a v sobotu et.
@Iwi0001 Hmm zkus za zeptání nic nedáš
dnes jsem se právě ptala na co vše to má vliv a je to pěkná mrcha, snižuje tvorbu vajíček, zhoršuje kvalitu vajíček a může mít vliv na uhnízdění (pak neprůchodnast vejcovodů, ale to nemá na IVF vliv, aspoň teda si to myslím) způsobuje tvorbu cyst… asi toho je hodně co ta mrška umí ![]()
@Iwi0001 Podle info na netu ji má skoro každá, jen záleží v jaké míře a kde se ti to endometrium vyskytlo. Mně při laparoskopii taky nějaká menší ložiska našli, tak mi to odstranili. Taky myslím, že se to jinak než při laparoskiii nezjistí, ale raději se zeptej v CAR.