IVF v roce 2015

Napsat příspěvek
Velikost písma:
892
12.1.15 19:00

@Janice78 měla jsem narkozu asi 15 minut do žíly, dali mi kanylu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
12.1.15 19:12

@Ivfka82 Můžu se zeptat, kde jsi to vycetla? Máme za sebou dvě IVF bez transferu, ale nikdo u třetího za nás nadstandart jako PK, ICSI, PICSI hradit nebude… Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
12.1.15 19:18
@dayry píše:
@Ivfka82 Můžu se zeptat, kde jsi to vycetla? Máme za sebou dvě IVF bez transferu, ale nikdo u třetího za nás nadstandart jako PK, ICSI, PICSI hradit nebude… Díky

Nooo nadstandart ti nikdo nezaplatí posílám odkaz http://www.fertimed.cz/…-reprodukce/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
12.1.15 19:46

@Ivfka82 Ze zákona je nárok na 4. IVF v základu za 26tis., pokud bylo v prvních dvou transferovano po jednom. V čem je to tedy jiné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
12.1.15 20:08
@dayry píše:
@Ivfka82 Ze zákona je nárok na 4. IVF v základu za 26tis., pokud bylo v prvních dvou transferovano po jednom. V čem je to tedy jiné?

Kdybych neměla PK a nechala si zavést dvě embryjka (ty které zatím jsou) a ony se po ET neuchytili tak mohu mít už jen 2× IVF v tom je asi výhoda PK, mimo to, že pro přenos je ideální určité stádium vývoje ke kterému dochází po 4 dnu kultivace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4147
12.1.15 21:44

@Ivfka82 To jako že by ti byl hrazený i 5. pokus IVF, kdyby se teď nic netransferovalo? Mně naposledy, když mi po 2. dnu zbyly 2 ambryjka doktor řekl, že mi doporučuje je zavést raději bez PK, že u mě jim bude líp než v petriho misce :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
12.1.15 22:49
@Anonym82 píše:
@Ivfka82 To jako že by ti byl hrazený i 5. pokus IVF, kdyby se teď nic netransferovalo? Mně naposledy, když mi po 2. dnu zbyly 2 ambryjka doktor řekl, že mi doporučuje je zavést raději bez PK, že u mě jim bude líp než v petriho misce :nevim:

5. IVF asi né, spíš je to myšleno tak, že v případě (příklad:. 1.IVF bez ET, 2.IVF dvě ET, a 3.IVF Dvě ET vše neuzpěšné tak je ještě nárok na 4. IVF) PK eliminuje neuzpešná embrya viz článek v odkazu http://www.sanatoriumhelios.cz/…na-kultivace podle mě, jsou na to různé názory, ale pokud embryo nepřežije PK tak by stejně nepřežilo, jde o chybu dělení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
13.1.15 00:40

@Ivfka82 nebuď z toho špatná já měla větší šok ze 6 zbylo jedno a to jsem se dozvěděla v den transferu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
13.1.15 07:12

•pokud byl jeden z prvních tří cyklů bez transferu embrya, má pacientka nárok na úhradu dalšího kompletního IVF cyklu

Nejspíš to nechápu, jak to vysvětluješ… protože pokud jsou zavedeny po jednom embryu při ET u prvních dvou IVF, vždy máš nárok na ten základ od pojišťovny ještě na další dvě IVF.
Co tedy znamená, že čtvrté IVF je plně hrazeno? Hrazen je dle odkazu standart a na ten je nárok normálně u tří příp. čtyř IVF.
Každé „nad“ si hradíme sami.
(Ač embryo nemá v druhý nebo třetí den vývoje v děloze co dělat, má být ve vejcovodech, stát hradí „PK“, který ale není pětidenní.)
3IVF při zavedení dvou embryí u prvních 2IVF a 4IVF při zavedení jednoho embrya. Prostě ze zákona jsou tři nebo čtyři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
13.1.15 08:01

@dayry asi bych to už neřešila, myslím že to nedokážu dokonale vyjádřit.
píšeš to správně:1. možnost 3IVF při zavedení dvou embryí u prvních 2IVF a 2. možnost: 4IVF při zavedení jednoho embrya. Prostě ze zákona jsou tři nebo čtyři. (v první variantě kdyby bylo jedno ze tří IVF bez ET tak může být ještě 4.IVF) to je celá výhoda
@Iwi0001 noo budu vděčná i za jedno na ET, dnes ve 12 budu mít další info a až zítra ET

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
892
13.1.15 09:54

Holky tak mám oplodněných všech 5 vajíček, vypadají prý hezky a mám si volat až v pátek kvůli transferu, jestli v sobotu nebo v neděli :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13107
13.1.15 10:16
@macik1976 píše:
Holky tak mám oplodněných všech 5 vajíček, vypadají prý hezky a mám si volat až v pátek kvůli transferu, jestli v sobotu nebo v neděli :mavam:

super, moc gratuluju! :kytka: :mrgreen: :mrgreen:
Kolikadenní už budou o víkend? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
892
13.1.15 10:23

@Janice78 včera jsem byla na opu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
892