Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, tak mi dnes odebrali 6 vajíček, nakonec když jsem odcházela mi emryoložka říkala, že jich je 5 kvalitních, tak jsem zvědavá. Bolí mě pupík a jsem utahaná. Můj gyndař mi dnes hned napsal neschopenku, kvůli mé těžké práci. Všude jsem dnes sháněla prášky, co mám brát, tak mi pro ně syn musí kolem 5 zajet ![]()
@macik1976 píše:únava je normální
Ahoj holky, tak mi dnes odebrali 6 vajíček, nakonec když jsem odcházela mi emryoložka říkala, že jich je 5 kvalitních, tak jsem zvědavá. Bolí mě pupík a jsem utahaná. Můj gyndař mi dnes hned napsal neschopenku, kvůli mé těžké práci. Všude jsem dnes sháněla prášky, co mám brát, tak mi pro ně syn musí kolem 5 zajet
@Janice78 taky začínám chodit jaksi v předklonu. Utrogestan 4-0-4,Estrimax 1-0-1.
@macik1976 dopadla jsi stejně jako já
to je hezký výsledek. Teď záleží jak se budou vyvýjet. Nám zůstali jen dvě tak jsem z toho špatná.
@Ivfka82 Nebud,uvidíš, že ti naši bojovníčci to zvládnou. A neháš si zavést jedno?
@Ivfka82 kdyby mi vydrželo na zamražení jen 1,tak bych to asi nedala zamrazit, protože to stojí 5000 a ket taky, takže to je 10tisíc. To bych šla znova do etu za 16500kč a to si myslím že je větší šance. Co myslíš?
@macik1976 píše:
@Ivfka82 Nebud,uvidíš, že ti naši bojovníčci to zvládnou. A neháš si zavést jedno?
Pokud přežijí, tak bych chtěla obě, ale budu vděčná i za jedno
Ahoj holky, připojuji se. Minulý týden jsme byli v partnerem na konzultaci v Cube, přítelovi udělali ještě kontrolní spermiogram (opět nic moc), a oběma nám odebrali krev na hormony, genetiku, mě na sraženlivost krve a přítelovi na cystickou fibrózu. 20.1. by měla přijít MS a měla bych jít znovu na odběry krve, kvůli hormonům. Poté čekání na výsledky a při následné MS, pokud vyjde vše v pořádku, začneme stimulovat a pak tedy na začátkubřezna proběhne samotný zákrok. Jdeme na ICSI. Jinak já jsem úplně v pořádku, ovulace probíhá, průchodnost ok, ale přítel má moc špatný spermiogram. Dělali nám jedno IUI, ale i to je zbytečné
Co se týče ceny, měli bychom platit 15000 i s prodlouženou kultivací
takže i ta cena docela jde
Všem vám držím palečky
![]()
@macik1976 píše:
@Ivfka82 kdyby mi vydrželo na zamražení jen 1,tak bych to asi nedala zamrazit, protože to stojí 5000 a ket taky, takže to je 10tisíc. To bych šla znova do etu za 16500kč a to si myslím že je větší šance. Co myslíš?
No jelikož zmražení ještě snižuje úzpěšnost o 10%, asi by musely být v super kondici, abych o tom uvažovala (kdybych měla na víc)
@katkaryd píše:
Ahoj holky, připojuji se. Minulý týden jsme byli v partnerem na konzultaci v Cube, přítelovi udělali ještě kontrolní spermiogram (opět nic moc), a oběma nám odebrali krev na hormony, genetiku, mě na sraženlivost krve a přítelovi na cystickou fibrózu. 20.1. by měla přijít MS a měla bych jít znovu na odběry krve, kvůli hormonům. Poté čekání na výsledky a při následné MS, pokud vyjde vše v pořádku, začneme stimulovat a pak tedy na začátkubřezna proběhne samotný zákrok. Jdeme na ICSI. Jinak já jsem úplně v pořádku, ovulace probíhá, průchodnost ok, ale přítel má moc špatný spermiogram. Dělali nám jedno IUI, ale i to je zbytečnéCo se týče ceny, měli bychom platit 15000 i s prodlouženou kultivací
takže i ta cena docela jde
Všem vám držím palečky
![]()
Ahoj a jaký máte spermogram? My měli první vyšetření 10% pohyblivost a teď na 1. IVF po úpravě 90% pohyblivost
Je kuřák? a kafař? a měli jste před odběrem sexuální abstinenci? Je hodně věcí co to může ovlivnit.
Přítel omezil cigarety z 20 na 5/denně, kafé 0/denně alkohol naposledy týden před odběrem a sex už máme jen v televizi
, ale výsledek byl překvapivý jo a keždé ráno tabletku zineku se selenem
@Ivfka82 No máme špatnou pohyblivost 6%, morfologii 94% a vlastně úplně vše, kromě pH
Kuřák je, ale jakmile se dozvěděl svůj výsledek, přestal úplně pít alkohol, kouření omezil, kofein taky, ale i tak si dáme jedno denně určitě, ale to prý nemá až takový dopad. Sexuální abstinence skoro nebyla, asi pár hodin, ale je pravda, že to na nás v CUBE vybalili z čista jasna a doktor řekl, že to že sex měl nevadí, jen potom při IVF to chce nějakou zdrženlivost. Já chápu, že je potřeba, aby nastala nějaká změna, ale partner se už takhle snaží jak může a nechceme se tím zase tolik stresovat. Chceme být v pohodě, pokud bychom to moc lámali přes koleno, tak by to nevyšlo už vůbec
Přítel má ale špatný spermiogram hlavně kvůli chlamydiím a revmatu.
Tak uvidíme. Podle toho, co doktor říkal, tak jeho spermiogram dostatečně na ICSI stačí, jde hlavně o to, abych já měla vše v pořádku
A jak jste tedy daleko? ![]()
@katkaryd je to stejně věda jedno závisí na druhém. Já řešila spermie a vůbec jsem se pro změnu nesoustředila na kvalitu vajíček. Pokud budou embryjka máme ve středu ET
@Ivfka82 já se tedy divím, že ti je nezavedou hned, když jsou „jen“ dvě
Píšu to v uvozovkách, ono stačí i jedno, aby z toho bylo miminko ![]()
@alenka84 píše:
@Ivfka82 já se tedy divím, že ti je nezavedou hned, když jsou „jen“ dvěPíšu to v uvozovkách, ono stačí i jedno, aby z toho bylo miminko
Máme PK a je to bezpečněnjší pro přenos. A ještě jsem si našla že: pokud byl jeden z prvních tří cyklů bez transferu embrya, má pacientka nárok na úhradu dalšího kompletního IVF cyklu. Ale doufám že nám vydrží a dočkáme se šťastného konce. Vyčetla jsem, že 3 den je zlomový, tak snad bude zítra dobrý výsledek.