IVF ve věku 38+, podstupujete ho teď někdo?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
516
7.10.21 08:57

@LucieKLuc Taky jsem byla zklamaná z úbytku… První den jsme měli 9 oplodněných vajíček, druhý den stále 9, třetí den 6 embryjek, čtvrtý den 5embryjek říkám super ty vydrží všechny se vyvíjely krásně, 5den jsem šla pro embryjko a hrozná rána zbylo jet to jedno jediné :,( takhle to bylo i další dva cykly jen jedno jediné… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
7.10.21 12:13

@LucieKLuc to je přesně i můj případ. Při prvním ivf, že kterého se naštěstí podařil syn jsem byla nadšená, kolik se oplodnilo vajíček a pak jsem byla zdrcená, když nevydrželo ani jedno k zamražení. A teď jsem byla překvapená, že se dvě embrya zamrazila a přitom nevyšlo nic. Tak teď jsem zvědavá a zároveň se moc bojím jak dopadne příští ivf.. Na jednu stranu jsem z toho moc smutná, že to tak dopadlo, ale na druhou mám naději, že to fakt bylo hlavně tím očkováním a bylo by snad víc šancí, aby se konečně zadařilo!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
516
7.10.21 12:39

@Anonym 84 Tak já už boj o své miminko vzdala a šla jsem cestou darovaného embryjka… :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
7.10.21 12:53

@Innaaemma tak já to ještě nevzdávám, my do darovaného jít nechceme, takže je to u nás buď a nebo.. Když se to nepovede ani počtvrté na pojišťovnu, tak holt budeme mít jedináčka..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
7.10.21 22:20

Ahoj, mohly byste mi poradit prosim? Vite jaka je uspesnost ivf ve vekove kategorii 40 let? Uz pul roku chodime do CARu na ruzna vysetreni, vse krome nizkeho AMH (0,7) a sliznice max 8mm, mame v norme. Mam za sebou dve zamlkla tehotenstvi. Puvodne jsme se ihned domlouvali na ivf, jenze ted jsem byla nahodou u jineho doktora a on mi to cele rozmlouval. S tim, ze v mem veku je rozdil mezi uspesnosti ivf a iui minimalni a vzhledem k cene (jsme samoplatci) by do toho nesel. A kdyby ano, tak s darovanymi vajicky. Vubec nevim jak se mam ted rozhodnout. Vsude ctu, ze iui je jen ztrata casu. Doktor tvrdi, ze to je proste loterie kdy uzraje zivotaschopne vajicko..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
516
8.10.21 05:36

@Katchulle tak dle mé vlastní zkušenosti bych asi nečekala a šla rovnou do IVF, věk je to co nás tlačí a ztrácel IUI zbytečně čas a stresovat se po každé IUI z neúspěchu je blbost, každá z nás na začátku snažení věříme úplně všemu a s s do každého pokusí vkládáme obrovské množství naděje. Také záleží jak dlouho se snažíte o miminko. Na peníze se v tomhle směru hledět nedá, já už jsem jako samoplatce dávno a od 250tis to nepočítám a věřím že se jednou dočkáme a budeme mít to nejcennější :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
265
8.10.21 07:46

Ahoj, jsme na tom obdobně. Taky cca čtvrt mil. a výsledek jen ZT a revize v červnu. Poté se neobnovila ms a bůh ví proč zůstaly vysoké d-dimery - faktor ovlivňující srážlivost krve. Teď v říjnu byla hysteroskopie, při které rozrušily srůsty, byla bez narkózy, jen s Entonoxem, protože pro množství min. vpichů nejde už žel píchnout kanyla do rukou. Pokud rozrušení srůstů pomohlo, bude příprava na transfer posledního embrya. Bude-li tenhle 3. transfer neúspěšný, dál s IVF pokračovat nebudu. Významně to zhoršuje moje potíže se střevy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Andromeda81
8.10.21 08:41

@Katchulle
No, žádná hitparáda to není. Statistiky i kalkulačky úspěšnosti se na internetu dají najít různé.
Nějaká statistika je třeba zde: https://www.uzis.cz/index.php?…

Ale je to teď anebo nikdy, takže minimálně jedno ivf bych zkusila, i podle toho uvidíš jak reagujes a jak se ti tvoří embrya. Navíc je to značně individuální. Mě je teda taky 40 a zatím jsem překonala několikanásobně všechny statistiky. Ale vyhráno ještě nemám. Pokud vše půjde dle plánu, tak mě koncem měsíce čeká první KET. (čerstvý transfer jsem neměla, kvůli riziku ohss)

• Citovat
  • Upravit
8.10.21 10:08

@Katchulle
Ahojky,
Statistiky pro nás po 40 letech nejsou už moc příznivé, při cyklu s vlastními ocyty je to někde pod 30%. U darovaných ocytů je to okolo 50% což už je pěkný…
IUI bych nezkoušela, ztráta času, a jak píší holky ten mi nemáme. :(
Zkusila bych jeden cyklus se svými ocyty a pokud by se to nepovedlo, šla bych do cyklu s darovanými ocyty. ;) Přesně takto to řeším teď já.
Protože z 5 krásných blastocyst jen dvě biochemka :(
Na peníze fakt se nedá koukat…
1.IVF jsem měla v 36 letech ještě na pojišťovnu a vyšlo mi to na 90000, kč stejně. Bo jsem měla 7 získaných blastocyst - zamraženo na 5 KETů. A syn se povedl až za 1,5roku z posledního KET. Ale Díky bohu za něho :srdce:
Teď ve 40letech 2.IVf jako samoplátce celkem. 130000kc a výsledek 0
Posledni pokus jsme se rozhodli pro darované ocyty cena je 120000kc za cyklus + pak budu platit léky na přípravu na KET…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.10.21 10:35

@Katchulle my byli u Macháče a jediný na tuhle otázku odpověděl věcně (dříve v jiném centru, z mojich vaječníků nevydolovali nic a pořád mlžili, odhad pro moji konkrétní situaci a věkovou skupinu jsem nedostala. Bylo mi 39, AMH 0,5 a šanci při IVF odhadl na 8%, přirozeného početí 5%, že se nám to moc neoplatí, ale zkusit můžeme. U nás se pak už IVF nekonalo… než jsme do toho šli, zázrakem jsem otěhotněla přirozeně. Rodila jsem ve 40. Jinak z chlapem jsme 12 let, vyšetření komplet, co se jenom dá a všechno bylo vždy ok :nevim:.
Asi bych si na tvém místě klidně zajela do Olomouce na konzultaci, za to nic nedáš. Taky se mi pak pořádně podíval na vaječníky a prý aktuálně vypadali mnohem líp, než podle výsledků z krve, že někdy prostě pár měsíců pracují líp, není to konstanta. Že podle výsledků z krve spíše nativ, ale podle ultrazvuku klidně minimálka, ať se ty založené folikuly, co tam jsou, neztratí.
Pro mne to byli všechno nové informace a byli jsme po x konzultacích a vyšetřeních jinde.

• Citovat
  • Upravit
Andromeda81
8.10.21 11:43

@Kryšpínka1980
No, to pokud se někomu dělá větší počet blast, tak bych to s vlastníma tak do 42 až 43 let s vlastníma nevzdávála. Pokud se podle mě starší ženský dělá větší počet bläst, tak už tím se vymyká statistice. Z druhé strany, chápu ty nervy z opakovaných neúspěchu. Já ještě transfer neměla a už tak mám nervy na dranc. Záleží taky, jak moc kdo preferuje vlastní a zda jsou pro něj DV vůbec přijatelná varianta. Já bych dala víc pokusu a případně, pokud bych si chtěla zkrátit cestu tak genetika. Mě teď trochu štve, že jsem do toho nešla, ale mě to nějak extra nedoporucovali. No, ale že jich budu mít tolik asi nikdo nečekal… A pak, ono i ta genetika má svoje rizika, ale mě by se to bývalo asi vyplatilo

• Citovat
  • Upravit
516
8.10.21 11:48

@Andromeda81 My třeba už vlastní vzdali a toy ještě nebylo 40let a za pár dní jdu na KET celého darovaného embryjka :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Andromeda81
8.10.21 12:17
@Innaaemma píše:
@Andromeda81 My třeba už vlastní vzdali a toy ještě nebylo 40let a za pár dní jdu na KET celého darovaného embryjka :hug:

No, dobře. Ale já mluvím o případech, kdy je k dispozici větší počet blastocyst. Tam už je pak celkem solidní Šance, že nějaká bude OK. Jsou i starší, co to dali. Já se teda kvůli věku dost rozmyslela, zda do toho jít, ale teď jsem celkem ráda. Vypadá to dobře, jenže o to větší bude zklamání pokud to teď nedopadne. A budou to nervy, protože nevěřím, že by vyšel hned první transfer.

Každopádně moc držím palce

• Citovat
  • Upravit
4100
9.10.21 07:17

@Katchulle
Ted jsem se divala na internet a nasla jsem pozitivni statistiku i na IUI…

Stalovy za zvazeni 2-3cykly, prejit na jiny zpusob se da vzdycky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Andromeda81
9.10.21 09:25
@LucieKLuc píše:
@Katchulle
Ted jsem se divala na internet a nasla jsem pozitivni statistiku i na IUI…Stalovy za zvazeni 2-3cykly, prejit na jiny zpusob se da vzdycky

Jo, to jsem našla taky. A jinde zas, že to nemá cenu. Každopádně IVF udělá větší kus toho procesu cesty spermie za vajickem. Taky je varianta jít do ivf hned a iui zkoušet mezi ivfkama.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí

K2 Complex