Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
V těhotenství by se bez doporučení Dr./obvzlášť do 12.týdne/ nic brát nemělo. Maximálně bych si vzala paralen, kdybych měla horečku. Když jsem byla těhotná, tak mi Dr. zakázal i Olynth do nosu, když jsem měla rýmu.
Ahoj holky, tak už mám embryjko u sebe. Nakonec nám z 10 oplodněných vajíček zbyl jen jeden bojovníček, tak doufám, že to dotáhne až do konce.
Byla jsem z toho docela zklamaná, že se jich tolik přestalo vyvíjet. To jsem nečekala… Tři dny mám mít odpočinkový režim a potom můžu fungovat celkem normálně - bez sexu, sportování a přetěžování ![]()
Shiny family: Po IUI jsem si dělala testy snad každý den od 6 dne a byly pozitvní, a pak asi 14 den byl negativní. Proto se nechci zbytečně radovat, tak počkám na to úterý. Jo, jo vychází to na středu ale test udělám o den dřív a ve středu půjdu na krev. Já jsem myslela, že rizikové těhotenství je to samé jako když budu na neschopence. Mně to doporučili doktoři, takže určitě zůstanu doma. A ty? Budeš chodit do práce?
@Klárika80 Tak to drzim palce malemu bojovnickovi, my vsadili s partnerem tez na jednoho, tak at se podari. Hezky bud v klidu bez stresu a nic tezkeho nezvedej a uzivej si klidovy rezim.
Emily_em: Ja mam sedave zamestnani a dost casto pracuji z domova, takze zatim budu delat bez neschopenky ale zkusim se s gynekolozkou pak domluvit ze kdybych se nejak necitila tak pujdu na rizikovy = neschopenku. Kde jsi byla na IVF, na jake klinice?
Shiny family: Já chodím na Gennet a ty? Já mám právě zaměstnání kde stojím 8 hodin v kuse a nemužu si sednout, a také hodně stresující zaměstnání. Proto raději budu doma, chci udělat maximum a nic nepodcenit. Ještě 4 dny a budu testovat, čím víc se to blíží, tím víc jsme nervozní
snažím se na to nemyslet, ale vůbec to nejde:(Dej pak vědět, jak to dopadlo
věřím, že se to povede všem co chtějí mimčo, zasložíme si to!!!
@Emily_em: A kam chodíš do GENNETu? Na Letnou nebo do Archy? Já chodím do Archy. Loni jsem chodila do Pronatalu
@Klarika80: také držím palce bojovníčkovi, když už se dostal takhle daleko, tak to určitě vyjde ![]()
Děkuju za podporu, holky
I vám všem, co čekáte s embryjkama v bříšku na //, přeju ať to vyjde!
Měli jste taky takové nafouklé břicho? Já mám břicho jako balon, není to bolestivé, jen trochu nepříjemné.
@Klárika80 Mela jsem bricho nafouknute a jeste ted mam podbrisek vetsi nez pred zacatkem celeho IVF. Dokonce jsem si musela koupit o cislo vetsi kalhoty do prace ![]()
Emily_em: Ja chodim do Reprofity v Brne a jsem s nima velmi spokojena jak s lidskym pristupem tak i s velmi dobrou cenou.
Lamika: Já chodím na Letnou a jsem tam strašně spokojená, super doktorka i sestřičky. A co ty, jseš spokojená s Archou?
shiny family: Tak to je super, to je hodně důležitý, že jseš tam spokojená. Je potřeba důvěřovat svému lékaři, jinak to nepůjde. Dneska jsem zpozorovala, že mám drobné špinění, tak doufám že to je to uhnizďování embryjka
(četla jsem, že to je hodně častý). Na menses to nevypadá, obvykle mám strašné bolesti a hned hodně krvácím, špinění před menses nemívám nikdy. Tak mě to docela potěšilo, snad jsem na dobré cestě.
Ahoj holky, jsem tu nová. Stimuluji poprvé na IVF gonalem. Dnes jsem 11 den cyklu. Můžu se zeptat kolikátý den jste byli na odběru oocytů?
@sharca Já jsem stimulovala Puregonem 9 dní, 10. den večer Pregnyl a 12.den odběr.
@shiny family a Emily kolikátý den jste po ET? Kdy plánujete testík? Držím pěsti!!! ![]()
Klárika80: Ahojky, já jsem 11. den po ET, testovat budu v útery a ve středu půjdu na krev. A ty? Měla jsem také 10 folikulů a 10 vajíček. Na 5-tý den mi zbylo jedno na transfér a jedno na vitrifikaci. Teď přemýšlím, že jsem si asi měla nechát zavést rovnou dvě. No nic, snad se uchytí i to jedno vytoužené mimčo
Jinak držím palečky, ať se to podaří!!! ![]()