Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Luisa76 Ahoj. Koukám že jsme na tom podobně. I když ty ž toho máš víc za sebou. U mě první pokus na IVF také skončil neúspěšným IUI. Teď jsem v procesu. Dnes 11tý den píchám gonal. Prvních 7 dní 112.5 jednotek od 8mého dne 150. Po pondělním ultrazvuku jsem lehce zklamaná. Větší folikuly se zastavili a začínají je dorůstat ty menší. Takže jich bude hodně. Dle Dr. klasické PCO. Tak doufám že mě zítra nečekají špatné zpravy. Taky mi Dr naznačila, že se může stá, že kvůli hyperstymuláky mi udělají odběr ale transfer odloží ![]()
Ahoj holky, chci Vás pozdravit, těm co mají už mimiška v bříšku držím pěsti
aby se mu tam libilo a Vám ostatním přeji co nejlepší stimulaci…já vyhlížím menstruaci, takže zatím ještě ani nepíchám…
Ahoj holky, měla bych takový dotaz. Jak to máte s pohybem během stimulace? Mě v CAR žádné omezení nedali. Jsem teď zvyklá cvičit téměř každý den. Zajímalo by mě jestli někomu cvičení zakázali.
@Dasha01 tak já mám před sebou taky stimulaci a žádné omezení není…jen si pícháš hormony takže bych v tom neviděla žádný problém.
@Dasha01: Mně při předávání léků na stimulaci říkali, že nemám provozovat žádné aerobní cvičení ![]()
Ahoj holky
tak jsem dnes byla v CARU pro léky a nakonec jsem si je ani nedovezla
dr. mi našla velký folík- údajně u mě ještě nebyla ovulace nebo v horším případě už z něho bude cysta - dostala jsem pregnyl - zítra se máme ještě pokoušet snažit a příští týden jdu na kontrolu, buď bude pryč, nebo když z něho bude cysta, tak mi jí bude píchat - nemáte někdo zkušenost zda to bolí???
@domca1221 Já jsem měla cystu 6 cm a nebolelo mě to, jen to docela dost tlačilo. U nás nechávají cystu 3 měsíce, kontroluje se ultrazvukem - většina cyst do 3 měsíců zmizí. U mě to bylo přes 3 měsíce než se mi potvora ztratila. Měla jsem z toho taky nervy, protože s cystou bych nemohla začít stimulovat na IVF, museli by mi ji odsát. Tak držím pěsti, ať to není cysta ale folík. ![]()
Já jdu v pátek na transfer. 4 embryjka vypadají velice dobře, ostatní jsou trochu pozadu, ale prý to můžou ještě dohnat. Zítra bude kritický den - tak doufám, že to ti mí bobísci zvládnou… ![]()
@Klárika80 no to právě já tak nemůžu začít se stimulací, proto ten pregnyl a ve středu kontrola - zda tam pořád bude tak jí rovnou odsají
a dělá se to bez narkózy, tak mě právě zajímalo zda se to dá přežít ![]()
Ahoj holky. Tak já jsem také dnes byla v CARu. A zase nic moc. Folíkům se nechce růst. Mají pořád kolem 10mm max. Takže OPU stále v nedohlednu. Dávka mi zůstala stejná, 150. Další návštěva v pátek, tak doufám že se to pohne.
@snažilka1210 v takový zázrak ani raději nedoufám…
@Marfuš držím pěstičky, ať se konečně pohnou žeee…
@domca1221 myslím na tebe, ať to dobře zvládneš!
@domca1221 Mně říkali, že by to odsátí bylo pod narkozou - že to vlastně probíhá úplně stejně jako odběr vajíček.
@Marfuš To mě mrzí, že mršky nerostou
A proč se jim nechce, to je kvůli PCO?
@domca1221 co já vím a říkal mi lékař tak cysta se vždy píchá v narkoze…je to krátkodobá narkoza, do 2 hodin odcházíš domů…zaživa nevím, to bych asi nevydržela…je to až na vaječníkách
@Klárika80 Já už sama nevím. Dr říkal že je to divný. Že mám vysoké AMH a vaječníky vůbec nereagují. Každopádně Dr. říkala že dorostou, akorát to bude déle trvat. A že tam měla paní, také s PCO, a ta stimulovala 20 dní. Tak doufám že to dobře dopadne
Dr. mi říkala, že standardně se to dělá po narkózou, ale že to dělají i bez a dá se to zvládnout, jde o to, že bych nestihla předoperační vyšetření atd. aby mi mohla dát narkózu, kvůli stimulaci musí cysta pryč, tak doufám, že tam nebude, protože si myslím, že to zaživa bude hodně nepříjemné ![]()