Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Klárika80
Byla prodloužená kultivace, ale né moc dlouhá.
Jsem furt jak balóón, ta OPU se mi fakt moc nelíbila…
Držím Ti pěsti ![]()
Jdete do 1 nebo 2?
Já už ted jen čekám na 2.10. kdy půjdu na krev, zda se zadařilo.
Ahoj holky tak jsem zpet z dovolene a vitam nove do naseho debatniho „krouzku“. Byla jsem jen 4dny pryc a ani se nestacim divit, pomalu sest stranek jste popsaly. Jak jsem si to procitala tak jdete hodne na OPU nebo uz ET a nektere zacinate stimulaci.
Ja mam dnes presne tyden po ET a nejak jsem nevydrzela a uz jsem si udelal 2× tehotensky test a mrska stale nic, ukazuje negativni. Tak musim pockat do pristiho tydne do ctvrtka zda uz bude i druha carka videt. Jak jsem si cetla ruzne clanky tak pisi ze tech 7dni se tehotenstvi ani neprojevi, tak holt cekat. Je to silene zda to vyjde nebo ne.
Jinak jsem stale natekla a mam nafoukly podbrisek a par kilo nabrano, ale s tim clovek nejak musi pocitat a smirit se a na okoli popravde nehledet. Je to tezke ty pohledy kolegyn proc je tak najednou tlusta a otekla ale kdyz ma clovek fajn partnera ktery je nad veci a naopak se mu baculky libi tak si rikam co je komu po tom jak vypadam.
Na dovci jsme kazdy den prochodili 10km, bylo to prijemne jelikoz mi prestaly krece v podbrisku ktere jsem mela po ET. Hlavne jsem dychala cerstvy vzdych a maly pohyb po ET mi doktorka naopak doporucovala at se vse poradne prokrvi a embryjko poradne zavrta.
Drzim vsem moc palce!!!
Příspěvek upraven 20.09.12 v 21:53
@domca1221 píše:
@Klárika80 no to právě já tak nemůžu začít se stimulací, proto ten pregnyl a ve středu kontrola - zda tam pořád bude tak jí rovnou odsajía dělá se to bez narkózy, tak mě právě zajímalo zda se to dá přežít
Mě jednou píchali cystu, taky kvůli tomu, abych mohla začít stimulovat a dělali to bez narkózy, a přežít se to dalo. Akorát mě to potom bolelo, když jsem si chtěla sednout.
Holky mám na Vás dotaz, první den MS mám začít píchat GONAL a napsat doktorce. Kterej den mám tak počítat, že mě bude chtít hned vidět na UTZ? Asi ještě při té menstruaci žee..
Děkuji za info ![]()
@len22 já začala píchat druhý den cyklu a objednávala jsem se na šestý den cyklu, takže pátý den píchání gonalu. Ještě jsem malinko špinila. Ale to nevadí.
@len22 píše:
Holky mám na Vás dotaz, první den MS mám začít píchat GONAL a napsat doktorce. Kterej den mám tak počítat, že mě bude chtít hned vidět na UTZ? Asi ještě při té menstruaci žee..Děkuji za info
Já si hormony taky začínám píchat až 2.den cyklu a 1.kontrolu mám 6.den, ale je to jen krev. UTZ je u nás až 9.den. Každý CAR to má jinak.
Já na krvi během stimulace nebyla. Jak říká @Dasha01 každý CAR to má jinak
@Dasha01 píše:
Mě jednou píchali cystu, taky kvůli tomu, abych mohla začít stimulovat a dělali to bez narkózy, a přežít se to dalo. Akorát mě to potom bolelo, když jsem si chtěla sednout.
děkuji za informaci - já pořád doufám, že mě to nečeká, ale kdyby náhodou ano, tak snad to zvládnu, ale bojim, bojim
![]()
Ahoj holky chodite nektera do Reprofitu v Brne? Jak na vas dolehlo kdyz jste zjistily ze se embryjko neujalo pri prvnim IVF a braly jste neco aby jste pak zacaly normal zase menstruovat?
Ahojky, jak jsem to tak pročítala, zjistila jsem, že jsem měla ET den před tebou, tedy 12.9. Je to můj první pokus. Předtím jsem podstoupila 1× IUI a bylo z toho biochemické těhotenství
Měla jsem prodlouženou kultivaci na 5 dnů a zaváděli mi jedno embryjko. Snažím se moc nesledovat a ani nad tím nepřemýšlet ale moc to nejde. Chtěla jsem se zeptat zda máš nějaké bolesti, nebo příznaky? PO OPU mě podbříšek bolel asi 5 dní, pak to přestalo a asi už třetí den mám bolesti podbříška(něco jako bolest před menses), chce se mi hodně často čůrat a také mám citlivější prsa na dotek. A dnes mi bylo chvíli na zvracení. Říkám si, že to možná bude z těch hormonů. Testovat budu asi v úterý(13.den-do středy to asi nevydržím), a ve středu pojedu do CARu na krav. Moc držím palečky, ať to všem vyjde a bude z toho vysněné miminko ![]()
@shiny family píše:
Ahoj holky chodite nektera do Reprofitu v Brne? Jak na vas dolehlo kdyz jste zjistily ze se embryjko neujalo pri prvnim IVF a braly jste neco aby jste pak zacaly normal zase menstruovat?
Ahojky, jak jsem to tak pročítala, zjistila jsem, že jsem měla ET den před tebou, tedy 12.9. Je to můj první pokus. Předtím jsem podstoupila 1× IUI a bylo z toho biochemické těhotenství Měla jsem prodlouženou kultivaci na 5 dnů a zaváděli mi jedno embryjko. Snažím se moc nesledovat a ani nad tím nepřemýšlet ale moc to nejde. Chtěla jsem se zeptat zda máš nějaké bolesti, nebo příznaky? PO OPU mě podbříšek bolel asi 5 dní, pak to přestalo a asi už třetí den mám bolesti podbříška(něco jako bolest před menses), chce se mi hodně často čůrat a také mám citlivější prsa na dotek. A dnes mi bylo chvíli na zvracení. Říkám si, že to možná bude z těch hormonů. Testovat budu asi v úterý(13.den-do středy to asi nevydržím), a ve středu pojedu do CARu na krav. Moc držím palečky, ať to všem vyjde a bude z toho vysněné miminko
@Emily_em: ahojky tak to je pekne ze to mame takto blizko, mam na mysli ET. Ja podstupuji tez prvni IVF a zavadeli mi taky jedno embryjko, takze ted jen cekam zda se uchyti. Jak ses ptala tak bolesti nemam a priznaky tehotenske tez moc ne. Po OPU me taky bolel podbrisek cca 6dni jako bych mela silne menstruacni bolesti ale uz mi krece a bolest ustoupily. Mam ale stale natekly podbrisek a lehce citliva prsa na dotek. S tim curanim to mam same, castejsi nutkani.
Beres Utrogestan vaginalne nebo si pichas Algifen nebo ti nic nedali? Ja si davam Utrogestan 4rano a 4vecer a doporucuje se do 10tydne tehotenstvi kvuli zabraneni potratu.
Drzim i ja palecky at ti to vyjde a ukazou se dve carky!!
Shiny family: Utrogestan beru 2× r8no a 2× večer. Jelikož nemám pravidelnou menses tak ho beru už asi rok(od 20 dne cyklu 5 dní) a vždy jsem ho polykala, ale teď vzhledem na to že beru cca nějakých 8 prášků denně(na podporu těhotenství) tak si ho radči zavádím. K tomu beru Prednison, který mám brát i v těhotenství cca do 8 týdne a pak mi řeknou zda ho mám stále brát nebo vysadit. Dále beru další prášky ale ty mám v případě pozitivního výsledku hned vysadit. Já jsem celou dobu(od stimulace) doma, jelikož jsem to hodně špatně snášela, a pokud se potvrdí pozitivní výsledek tak už doma zůstanu, nechci zbytečně riskovat. Nechala sis zamrazit nějaká embryjka? Mně zbylo jen nedno na zamrazení po 5 denní kultivaci
Jsem strašně nervozní, jak to dopadne, už se to blíží)))Doufám, že nám to oběma výjde hned napoprvé. Budeš dělát test teda v ten čtvrtek?
Emily_em: Ja jsem mela stesti ze jsme si s partnerem vzali 14dni dovolenou, takze jsem byla rada ze jsem jak OPU tak ET byla minuly tyden doma a v klidu. Pri tech bolestech a krecich to bylo lepsi. Od pondeli tohoto tydne mi uz vse ustoupilo jen mam stale vystouply podbrisek. Byli jsme s partnerem 4dny na horach tak snad se embryjko „zavrtalo“. My jsme si nenechali zamrazit jelikoz jsme meli jen jedno zrale vajicko tak jsem moc zvedava zda nam to vyjde. Tez jsem nervozni jak to dopadne a uz jsem si delala 2× tehotensky test ale byl negativni, proste hodne brzo na to aby se tehotenstvi projevilo jak v krvi tak v moci. Proste budu cekat do ctvrtka 27.9. a pak hned si jej udelam. Tobe to vychazi na stredu vid?
Jak se jinak citis, natekl ti tez podbrisek? Drzim palecky at nam to vyjde a nejen nam ale vsem zde holkam!!
Kdyz ti to vyjde, pujdes na rizikovy nebo klasickou neschopenku?
Holky, nevite zda je nekde na netu seznam leku co muze brat zena v tehotenstvi?
Na kazdem pribalovem letaku se farmaceuticka firma chrani ze lek neni vhodny pro tehotne ale pak gynekolozka rekne ze je to v pohode. Nechce se mi volat kvuli kazdemu leku zda muzu nebo ne.
Dik za radu