IVF září 2012

Napsat příspěvek
Velikost písma:
192
16.9.12 13:07
@domca1221 píše:
mě ho předepsala na imunologii a mam ho brát až do 14.týdne těhotenství :zed:, což znamená, třeba i roky, když se nepodaří otěhotnět

Já ho právě brala loni půlku denně a po neúspěšném IVF jsem pořád marodila, jak mi utlumili imunitu. Teď ho budu brát jeden denně. Nehledě na to, že jsem přibrala, natekl mi obličej.

A to už jsem problém s váhou měla a ještě se to zhoršilo, tak mám krapet obavy… Ještě se mi nepodařilo za ten rok sundat všechno co jsem nabrala :(.

To je docela dlouho :(, já doufám, že se ho brzy zbavím :think: :think: :think: :think: :think: :think:

Příspěvek upraven 16.09.12 v 13:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
16.9.12 13:08

@snažilka1210: Tak tak prednison má za úkol snížit imunitu, je to kortikoid. Někde na netu se dá kouknout do příbalového letáku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8283
16.9.12 13:26

@lamika tak já ho mám taky napsaný na cyklus IVF, budu ho brát 1/2 ráno a 1 večer, ale to budu brát snad jen po dobu stimulace, pak už snad ne?? a ty jsi ho brala jak dlouho? Jinak já jsem od té doby co chodím do CAR přibrala už 7kg, jsem pořád nafouklá, zavodnělá, no hrůza…pořád Pregnyl, Utrogestan, injekce, no přibírá se asi ze všeho, ale když to pomůže tak ať

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
16.9.12 13:49

@snažilka1210: právě jsem ho dlouho nebrala jen po dobu stimulace + chvilku před a chvilku po.
On je to asi můj všeobecný odpor k jakýmkoli lékům :mrgreen:, že mě děsí cokoli brát :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
domca1221
16.9.12 13:51

@lamika @snažilka1210 o problému s váhou mi ani neříkej, přibrala jsem celkem asi 15kg po všech IUI a prvním IVF - potom jsem si dala pauzu a vše dala dolu, no a teď jedu zase na novo, nahoře už mam cca 6kg a to ještě nestimuluji, tak jsem na sebe fakt zvědavá, přijde mi to strašný huntování těla, ale co můžeme dělat, že?

• Citovat
  • Upravit
4
16.9.12 14:28

Ahoj, právě jsem si pročetla vaše komentáře a ráda bych se také připojila do diskuze. Po všech možných stimulacích jsem přibrala 20 kilo, jsem už taková chodící velryba. Na konci srpna jsme byli na dalším ET, od třetího dne po transferu mi bylo na zvracení, pobolíval mě podbřišek a sem tam i v něm píchlo,, narostly mi prsa a byla citlivá, občas jsem si připadala malátná a vadilo mi sedět, tak celou dobu jen ležím a pořád se cpu hormonama dle předpisu lékařů: 1/2-0-0 prednisonu, 1-1-1 estrofem, 2-2-2 utrogestan. Do caru jsem volala 4 den po ET jaké mám příznaky a tam mi lékař sdělil, že to je normální, že to vypadá, že se to chytlo, protože takto bolí děloha, když se zvětšuje… včera jsem si měla udělat TT a vyšel negativní, tak jsem to patřičně obrečela, snažíme se tolik let, jsme také ve vyšším věku a stále nic :-( Stále tomu nechci věřit, je mi pořád špatně, na zvracení. Nevím, jestli budu mít ještě sílu v tomto pokračovat… ty vysoké dávky hormonů při stimulaci před odběrem vajíček a teď další stimulace před transferem… Přijde mi, že jsem jen chodící hormonální bomba a nesnesu hlavně ty soucitné pohledy okolí… jsem ráda, že je místo, kde jsou normální holky a ženy s podobnými problémy…děkuji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
domca1221
16.9.12 14:41

@Luisa76 vítej mezi náma :mavam: je mi líto, že musíš prožívat vše co píšeš. Vím jak se cítíš, protože to prožívám tak nějak podobně. Je to hrůza holky, nejhorší je, když to na mě padne a příjde mi vše tak nespravedlivé, ale musíme do toho jít a vše podstoupit a věřím, že každé z nás se zadaří - budeme se navzájem podporovat a ono to vyjde, věřte tomu :D

• Citovat
  • Upravit
586
16.9.12 15:01

Teda holky s tím přibíráním je to mazec, jsem zvědavá co to udělá se mnou…s váhou jsem teda ještě problém neměla, vážím spíš docela málo. Nějaké kg nahoře by mi nevadilo, ale zas nechci moc, aby mi každý říkal, zda nejsem náhodou těhotná :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
domca1221
16.9.12 15:15

@len22 ráda ti pár svých kg dám :lol:

• Citovat
  • Upravit
192
16.9.12 15:33

@Luisa76: dle podobných diskuzí je nás poměrně hodně s podobnými problémy. Kolik ti je, píšeš, že jste ve vyšším věku… Mně bude 37, už poměrně od raného mládí neberu antikoncepci, s manželem jsme spolu už poměrně dlouho. Dle nicku bych řekla, že jsi o rok mladší nebo o nějaký kousek :). Já jsem ročník 75. Je to naše druhé IVF, od úterka bych měla začít stimulovat.
Držím palečky, aby se // ukázaly :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
16.9.12 15:34
:|
@domca1221 píše:
@len22 ráda ti pár svých kg dám :lol:

@len22: já kliďánko také :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
16.9.12 15:41

@domca1221… Ahoj, děkuju za přijetí… je mi už 36 a o těhotenství se pokoušíme pomalu 6 let, při posledním IVF jsem měla i hyperstimulační syndrom, ale embryoložka mi říkala, že to přispívá k otěhotnění… bolesti byli strašné, ale silou vůle překousne člověk ledacos, pomáhalo hodně pití čisté vody… teď jsme byli na ET a máme ještě zamražená 2 emryjka. Vždy nám říkají, že jsou exkluzivní a luxusní… a před tímto ET mi lékař řekl, že mám krásnou sliznici díky tomu estrofemu a že se mu to líbí, že to vidí nadějně… nějak jsme si s manželem v dušičce uklidnili a řekli si, že když jsou všichni tak nadšení, tak to určitě vyjde… ale… no, máme ještě 2 mražáčky, tak snad příště… jen mi tohle trochu psychiku podrylo… jsem ráda, že je tu tolik pozitivních ženských a díky vám se dám určitě zase brzy do kupy a půjdeme ještě jednou ET… pak už jedině poslední pokus IVF… díky moc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
16.9.12 15:47
@lamika píše:
@Luisa76: dle podobných diskuzí je nás poměrně hodně s podobnými problémy. Kolik ti je, píšeš, že jste ve vyšším věku… Mně bude 37, už poměrně od raného mládí neberu antikoncepci, s manželem jsme spolu už poměrně dlouho. Dle nicku bych řekla, že jsi o rok mladší nebo o nějaký kousek :). Já jsem ročník 75. Je to naše druhé IVF, od úterka bych měla začít stimulovat.
Držím palečky, aby se // ukázaly :)

Ahoj, je mi 36… a bohužel se mi i dnes na testu objevila jen jedna čárka… ale je mi stále na zvracení… říkám si, že je to asi z těch všech prášků…
My jsme se předtím s manželem snažili přirozenou cestou, ale když se rok nedařilo, tak nás čekala nejdřív IUI a pak IVF… máme oba nějaké zdravotní potíže. Já mám syndrom polycystických ovárií a manžel má pomalejší sperma se sníženou schopností se zavrtat do vajíčka, takže u nás přichází v úvahu jedině IVF… které tedy již poněkolikáté je bezúspěšné… ale nevzdáváme to, vždycky mě to přepadne jen těch pár dní po provedeném TT, který ukáže jen jednu /…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
445
16.9.12 17:31

Ahoj holky, zdravím všechny nové snažilky :mavam:. OPU je za mnou - fakt to nic nebylo. Vyseděla jsem 15 vajíček :mrgreen:, embryoložka říkala, že všechny zřejmě nebudou zralé, ale i tak to vypadá, že zbyde něco na zamražení - pokud se teda nestane nic špatného při jejich kultivaci, doufám, že se budou dělit pěkně. 2/3 jsme dali oplodnit ICSI a zbytek normálně. Břicho mám nafouklé, trochu to cítím, ale dá se to - zítra valím do práce, neschopenku si vezmu až po transferu, který by měl být ve čtvrtek nebo v pátek.
Pěkně jste to tady rozjely, nestíhám dočítat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2352
16.9.12 17:38

@Klárika80 velká gratulace. Já jdu zítra na kontrolu kde se snad dozvím kdy bude OPU. Akorát mi při poslední návštěvě Dr naznačila, že se může stát že mi po OPU embryjka zamrazí a ET by byl z důvodu hrozby OHSS odložen. Trošku mě to zklamalo :( Ale nedá se nic dělat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí