Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@shiny family určitě ted odpočívej, je fajn, že si měla 2, jáměla taky v květnu dvě a byla jsem štastná, jen jedno se nám oplodnilo, tak přeji, aby si měla oba, taky mne to bolelo, ale dalo se vše přežít, těši se člověk pak na to, až si je odnese ve své peřince…hodně štěstí. d
@Danova takze uz se vam postestilo mit miminko z toho jednoho vajicka nebo to nejak nedopadlo? Jinak dekuji a hodne stesti i tobe!!
@shiny family no my vlastně nevím, zda se to uchytilo, dostala jsem pregnyl 10000 ml, no a pozitivní test se mi objevil ještě 16. den, a pak už né…a pak přišly menzes, takže nevím, zda to pozitivní po pregnylu a neuchytilo se v děloze a nebo se uchytilo a jen na pár dní? Je to ale asi nepravděpodobné…jinak punkcí jsme měli 3 vajíčka, z toho se opolodnilo jedno a druhé později, ale jen jedno se lépe vyvíjelo…takže tak, žádná sláva,.....ted zkoušíme druhé, ale nejdříve mne dopují ted kortikoidy a cilestem. stimlulka začně koncem září. d
@shiny family jsem ráda za tak pozitivní zprávy
, drž se a pěkně odpočívej, dej vědět jak se vajíčka vyvíjejí ![]()
@NJen Tak to jsem si to spletla, já myslela, že jsi měla mít ultrazvuk včera. Já jdu zítra taky zase na ultrazvuk a podle výsledku se dozvím termín OPU. Tak si zítra napíšeme ultrazvukové dojmy… ![]()
@Danova Já beru Prednison od začátku stimulace ráno a v poledne.
@shiny family Tak držím těm dvěma bojovníčkům pěsti, ať se pěkně vyvíjejí. Už jsem tady četla, že i s jedním oplodněným vajíčkem se podařilo otěhotnět ![]()
Ahoj,
vy co berete Prednison máte nějaké potíže? Klarika80: 2× denně je docela dost Prednisonu. Já byla vloni po něm pořád nemocná, jak utlumuje imunitu a vůbec se mi zdálo, že mi je po něm nějak nedobře.
Já jdu na začátku příštího týdne na kontrolu, zda se utlumila činnost vaječníků a pak bych měla začít něco píchat, ještě nevím co přesně.
@lamika Já žádné problémy nemám (aspoň doufám) - u nás v CARu ho dávají při stimulaci na IVF všem. Beru ráno jeden a v poledne půlku, zatím nic zvláštního nepociťuju. Tak to máš taky dlouhý protokol jako já. Já si píchám Puregon a zítra mám kontrolu, na které se dozvím, kdy bude OPU. ![]()
@lamika není mi po něm vyloženě špatně, ale mam pocit, že mi roste břicho, ale já ho beru už půl roku ![]()
Ahojte holky, mohla bych se zeptat, jestli chodíte některá do Zlína? ![]()
Děkuji za info… Já tak nerada beru jakékoli prášky, kór tyhle svinstva jako jsou kortikoidy
… Ale musím myslet pozitivně
.
Klárika80: jj, mám dlouhý protokol, píchli mi něco od Z, včera jsem to ještě věděla a dnes se mi ten název vykouřil z hlavy.
Co si budu dál píchat zatím nevím, loni jsem měla Menopur. Tentokrát říkala MUDra, že budu brát víc Prednisonu, píchat ještě něco proti tromboze a ještě něco. Že toho bude víc, vzhledem k tomu, že je to druhý pokus. První jsem měla krátký protokol s 5 oocyty, 4 vajíčka, 2 embryjka - blastocysty transferovány a ty dvě nepřežily PK. Tak jsem zvědavá jak to bude teď. Loni jsem byla v Pronatalu teď chodím do Gennetu Archa
Domca1221: No ono se možná po něm přibírá, mám pocit, že to patří k vedlejším účinkům… Hlavně je to sajrajtík na ledviny. Půl roku, není to dlouho? Z jakého důvodu ho tak dlouho bereš?
Dobré ranko všem, …po puregonu jsem hodně ospalá, taky mám pocit, že na mne stále něco leze a druhý den zas ok,..jinak mám pocit, že se mi něco udělalo v prsu a taky mne velmi píchalo večer na vaječnících, což je diné, beru právě cilest, aby vaječníky se zklidnily, tak nevím,…dnes tak to nebolí, ale v prsu něco mám… .....za 15. dní mi začíná stimulka… …jo taky mám pocit, že přibírám. d
@Danova no ty prsa jsou blbý, z toho mám taky strach, protože mám v prsu fibroadenom, tak jsme zvědavá co to bude dělat, asi půjdu někdy na upltrazvuk…já mám začít užívat taky ten Prednison…
@len22 no zvažuji zavolat lékaři zatím počkám. Prend. beru 9. den, tak uvidím, zkusim sledovat, s prsy je to fakt blbé no…uvidíme…je to vše zdlouhavé a ještě mám před sebou 13 tablet cilestu a pak začne stimulka. Snad budu ok do té doby.Ty jsi na tom jak? d