Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Marfuš Embryotransfer probehl dnes v pohode rekla bych ze bezbolestne tak ted at se „maly“ poradne zahnizdi a za 14dni si delam prvni tehotensky test. Jinak OPU probihalo u me tak ze jsme s partnerem jeli oba na stejny cas, on sel odevzdat „svuj vzorek“ a pak cca 2hodky cekal na me. Ja jsem dostala anestezii, coz byla jen melka takze clovek dycha sam bez pristroje ale je to vice nez lokalni. Pocit kdyz mi to pichli byl jako by ti vysypali tisic jehlicek do obliceje to je jak reaguji nervy na utiseni. A po zakroku uz jsem lezela na pokoji cca 1,5hod. a nechala jsem si pichnout injekci od bolesti. Kazdy to snasi jinak, ja mam hodne prekrvene vajecniky tak jeste ten cely den me to dost bolelo. Citila jsem vajecniky a takovy tlak a tah takze jsem si dala po konzultaci s doktorkou doma algifen kapky. Druhy den tez a hlavne jsem mela klidovy rezim a az treti den me to prestalo tak bolet.
Shiny: určo jak psala Klarika to bude bojovníček. Ta částka je docela milá za IVF.
Já začnu příští týden píchat, ještě nevím ani co, minule jsem měla Menopur a docela dost jednotek a na konec jsem musela ještě připichovat.
@shiny family Tak teď už nezbývá než jen čekat. Určitě tam za 14 dní budou dvě čárky. Ta cena je fakt slušná. Držím palečky
@shiny family A jaká jsi po transferu dostala doporučení? Máš pár dní odpočívat, polehávat nebo máš fungovat ‚normálně‘(myslím v rámci možností)? ![]()
Holky, jak to máte s neschopenkou? Já bych chtěla jít druhý den po OPU do práce a neschopenku až po transferu. Ale vůbec nemám představu, jak mi po odběru bude.
Jaký na to máte názor?
@Klárika80 píše:
@shiny family A jaká jsi po transferu dostala doporučení? Máš pár dní odpočívat, polehávat nebo máš fungovat ‚normálně‘(myslím v rámci možností)?Holky, jak to máte s neschopenkou? Já bych chtěla jít druhý den po OPU do práce a neschopenku až po transferu. Ale vůbec nemám představu, jak mi po odběru bude.
Jaký na to máte názor?
Já byla loni celou dobu doma. Marodila jsem totiž už předtím a obvodní lékařka mi to pak protáhla i na IVF, takže jsem byla asi 3 měsíce doma. Teď neschopenku neplánuju, jen dovolenou na OPU a možná na transfer a možná jeden den po…
Mám sedavé zaměstnání, tak bych to měla zvládnout. A zkušenosti jiných jsou různé, někdo byl doma a nepovedlo se (jako mě loni), jiné se zadařilo při odpočinku, někdo chodil do práce a povedlo se a někomu ne.
Jinak já loni při OPU - dali narkozu, odebrali, po probuzení jsem byla pěkně krvavá, ale nic mě zvlášť nebolelo, domů jsem jela taxikem. A druhý den jsem byla jako ryba. A transfer - ani jsem necítila, možná trošku, koukala u toho na ultrazvuk jak zavádějí, domů jsem měla odvoz. Doma jsem ležela a odpočívala.
Jinak rady lékařů jsou různé - někdo radí odpočívat, někdo normální režim jen s menší námahou než obvykle.
@shiny family MYSLÍM NA TEBE. Měla jsem totiž naprosto to stejně, co si popsala s oplodněním, taky mi zbylo jen jedno, ale nedopadlo to, tak u tebe určitě jo, držím pěsti. d
Ahoj holciny, vsem vam preju moooc stesticka ![]()
Muzu se kam take pridat? Jsem rada ze je tady nova diskuze k tematu.
Ja stimuluji od stredy 12.9. 150 jednotek Puregonu + 150 jedotek Menopuru. Je to nase 5 IVF a bohuzel vzdy bylo neuspesne. Ted jsme zmenili centrum ( Gennet Praha ) tak doufam a tesim se ze to uz konecne vyjde.
Dosavadni pricinu neuspechu posledni lekar pripisoval malo kvalitnim vajickum, mam nizke AMH 0,98. Byl nam uz nabidnut program darovanych vajicek ale to zatim nechceme. Stale s manzelem verime ze se nam zadari z vlastniho matarialu.
Tentokrat me jeste doktor prida leky na redeni krve a na podporu rustu sliznice, aby byla dostatecna postylka.
Co se tyce klidoveho rezimu jsem vzdy byla po transferu na nemocenske a postive jsem lezela, az me z toho bolele cely clovek.
Ja uz zkousim uplne vsechno, cinska medicina a cviceni metody Ludmily Mojzisove. Tentokrat si jeste zajdu pred tranferem na rehabiltaci spojenou s odblokovnim a uvolneni kostrce. Holcina co za ni chodi rika ze stim mam vybone zkusennosti.
Jak pisu stale verim ze nam to uz konecne vyjde a za mesic budu s radosti psat zpravu ze mame dve carky!!!
Takze jeste jednou hodne zdaru vam vsem a tesim se na dalsi psanicka. ![]()
Jen pro info, ted se na 4dny odmlcim jelikoz si s partnerem bereme 4dny volno a budeme chodit po prochazkach a vyletech v prirode. Doufam ze me to prospeje, jelikoz nejak nejsem zvykla na takove to lenoseni a polehavani kdyz to trva delsi cas. Ted jsem prave posledni dny nedelala nic jineho jelikoz po tom embryotransferu ve ctvrtek jsem si dala klidovy rezim, zakladni domaci prace a nic vice. Stale me boli podbrisek z toho OPU ale dnes jsem si dala cervene vinko jen trochu a mohu doporucit jako dobre anestetikum ![]()
Budu na vas myslet at se zadari tem co jdou uz na OPU nebo UZ a jak budu zpet tak zase napisi par radku.
Ahoj holky, přidávám se k Vám, v pondělí jsem dostala injekci Dipherelinu a za týden v úterý jdu na kontrolní UTZ a ve středu začínám s pícháním. Je to mé první IVF a budu píchat 4dny 75j a pak 3dny 150j Gonalu.Tak uvidíme jak budu reagovat a snad se zadaří…
Njen, ty začínáš kdy se stimulací??Jinak já jsem Slunečnice81,akorát jsem si musela v pátek změnit profil
![]()
Ahoj holky
u nás nic nového, pořád jen čekám
, ve středu si jdu vyzvednout léky a pak zase čekání na MS ![]()
@shiny family hezky si užij dovolenou ![]()
@domca1221 Ahoj, vidím, že jsi na tom stejně jako já. Já mám za sebou 4 IUI a nic, máme asthenospermie takže trošku horší pohyblivost 55%,ale jinak nic. Já dostala již zastav.inj. 1DC, vyzvedla si Gonal pera, dvě balení a budu stimulovat 75j a pak 150j. Ty budeš stimulovat jaké dávky???Máš dlouhý protokol??
@lamika píše:
Domca1221: No ono se možná po něm přibírá, mám pocit, že to patří k vedlejším účinkům… Hlavně je to sajrajtík na ledviny. Půl roku, není to dlouho? Z jakého důvodu ho tak dlouho bereš?
mě ho předepsala na imunologii a mam ho brát až do 14.týdne těhotenství
, což znamená, třeba i roky, když se nepodaří otěhotnět
@snažilka1210 zatím nevím jak budu stimulovat, ale musím mít max. možné dávky (kolem 400 IU denní dávky), jako u 1.IVF - jelikož mam nízké AMH, jinak manžel je naprosto v pořádku, problém je pouze u mě. Tak doufám, že se nám všem brzo zadaří
@domca1221 aha,tak já mám AMH 1.96 takže dobrý, u nás zase asi ten spg…Můžu se zeptat o jakém léku jste se bavili s lamikou???děkuji moc