Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
MOje první IVF. A Tvé? Já byla jednou na IUI a jedno dítě už mám, sedmiletého syna přirozenou cestou s jiným partnerem.
Moje taky první, a IUI jsem měla také jedno a nic…
Čekám a věřím na zázrak, doufám, že tentokrát nám to vyjde ![]()
Holky mě teda po včerejším OPU bolí břicho snad ještě víc než včera. Taky jsem nafouklá jak balón. Piju co můžu a do jídla přidávám protifar. Tak snad se mi nerozjede OHSS. Zítra čekám na zprávy z CARu. Kolik vajíček z těch 13ti se oplodnilo a jak bojují.
@Marfuš Marfuš, já měla taky druhý a třetí den po OUP tragický… nemohla jsem si ani oblíknout ponožky, natož zvednout nohu… Hele, já dost pila, důležitý je aby jsi čůrala… když to nepůjde tak je zle.. Ještě když jsem šla na ET (po 5dnech od opu,) tak dr. kontrolovala moje břicho… Teď už to docela splasklo..
to zvládneš.. ![]()
Jinak tys nevolala dneska kolik jich vydrželo?? já volala druhý den a už mi řekli kolik je oplodněných..vlastně mi volali každý den ráno sami… kromě neděle
@Tinakaterina Já jsem dnes 7.den po transferu a na krev mám jít přesně za 14 dní po ET (5.10.). Jinak mám břicho taky jak balon, ale nebolí to. První tři dny jsem se šetřila, ale teď už funguju celkem normálně - vařím, myju nádobí, drobný úklid doma, procházky.
@laskonka01 Já se cítím taky normálně, zatím žádné změny. Trochu cítím podbřišek, ale nic hrozného. S tím testem jsi mě teda dostala, tak brzo by mě to nenapadlo
Dnes je to přesně dva týdny, co jsem měla Pregnyl, takže si myslím, že už je z těla určitě pryč.
Jak stará embryjka vám zaváděli? Já byla na odběru v neděli a ve středu na transferu… a říkám si, jestli je tam opravdu dali, jestli v té trubičce byli a pak jestli je tam správně zavedli. No prostě vymýšlím blbosti.
![]()
Já mám břicho jako balon a nalitý prsa(manžel má radost : ))) jinak nic, břicho mě bolelo hodně i při transferu, teď už to přestává… to bylo asi po tom OPU.
@Tinakaterina já měla na zavedení už 5 denní blastocysty tj. na OPU jsem byla 20.9 a na ET až 25.9
@Klárika80 no četla jsem to na nějaké diskuzi tady… takže jsem zkusila jestli tak ještě je nebo ne..
ale říkám, já byla na OPU minulý čtvrtek, takže je to už taky dlouho
Hm, to já teda měla čtyřdenní… nevím, proč my je dávali tak brzo, kdybych šla ještě jednou, chtěla bych, aby mi dali vícedenní… nevím, podle čeho se teda rozhodují. V laborce prostě řekli, že ve středu zavedou a je to. Škoda, měla jsem se asi ozvat a chtít ještě den počkat…
Nevíte někdo prosím, jak je to s neschopenkou na přelomu měsíce a s lístkem na peníze nebo jak se to nazývá… V CARu mi dali normální neschopenku, ale láme se teď měsíc, tak mi měli dát něco víc? Nebo ten lístek na peníze může vystavit i jiný doktor? Nemáte někdo zkušenost? Já v životě nebyla na neschopence, tak jsem z toho trochu mimo
Díky.
Neboj, já budu od pondělí taky fungovat, ale fakt jen to nejnutnější.. já 24foliklů, oplodněno 13, pak se to různě měnilo, protože mám PK, takže nakonec zbyli ty nejsilnější dvě. které mám u sebe.
A je to tvé 1 IVF?