Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
To proto, že byl poprvé, příště už se polepší a hlavně už z toho nebude mít strach. Když byl můj miláček poprvé, tak toho bylo taky málo, teď už je to lepší a doufám, že až bude dávat před IVF, tak se vytáhne
![]()
Souhlasím s Morganou!
Poprvé byl výsledek žalostný, po těch několika pokusech se to vyšplhalo na dobré číslo…
vím, je to asi dost divné, a hlavně pro tvého muže, ale tomu mému pomohlo, že si sehnal nějaké erotické povídky, a jednou dokonce i knihu, a pak mu to už šlo..
tak neboj, ale kdo ví, třebas už vám to vyjde, a budete mít od toho všeho pokoj!! Moc bych ti to přála!
čauky
Ahoj holčiny,
po dlouhé době opět usedám k počítači s hlavou plnou myšlenek. Máme za sebou třetí návštěvu CARu, paní doktorka nám řekla výsledky vyšetření a další postup. Bohužel má přítel špatný spermiogram, a tak nám bylo zrovna doporučeno IVF+ISCI, inseminace by prý neměla význam. Abych řekla pravdu, tak jsem s inseminací počítala, vůbec by mě takový výsledek nenapadl. Ale co se dá dělat, jsme ochotní podstoupit vše. Teď je řada na nás, máme se rozmyslet, kdy do toho chceme jít.
Až se to povede, budu prý první tři měsíce doma. Jaké je těhotenství po IVF? Budu moci třeba cvičit (takové to cvičení pro těhotné) nebo chodit plavat?
Všem snažilkám držím pěstičky.Pyrallis
ahoj holky,
jenom k Vám nakukuji, jsem po 1. IVF+ICSI (transfer 17.5.2007) a jak vidíte na metříku dole, tak zatím prožívám krásné těhotenství. Chci Vám tímto dodat odvahu a optimismus pro další snažení!!!!! ![]()
to Pyrallis: můj doktor mě nechal od prvopočátku na rizikovém těhotenství, prý je to tak lepší a pokud mohu tak to vřele doporučuji. Cvičit se může, ale až po 14ctém týdnu a také dle toho zda to dr. dovolí. Každopádně plavání moc rádi nevidí, protože je tam možnost zanesení infekce, dovolil mi letos po 14ctém týdnu plavání jenom doma v bazénu přes léto.
HLAVNĚ prosím buďte opatrné v těch prvních týdnech po transferu, kdy jsou vaječníky ještě rozhozené. Mě se udělala cysta a narostla až do 12cti cm a musela jsem být týden v nemocnici v 6tém týdnu.
Jinak vřele doporučuji až se Vám to povede a že se to povede!!! tak si to užívejte, nestresujte se strachem.
Držte se!!! ![]()
Ahoj Lucisko moc gratuluji a přeji jen a jen zdraví ![]()
Chci se tě zeptat já jsem po transferu 18.9. odpočívám
Když si zavádíš utrogestan ležíš potom nebo se normálně pohybuješ????
Díky ahoj Martina ![]()
Ahoj Méďo,
já jsem měla na zavádění do 12ctého týdne gel Crinone a ten jsem si každé ráno zaváděla v leže
jinak test jsem si po transferu udělala strašně brzo už 11ctý den, protože jsem nemohla vydržet a vyšel pozitivně. Tím vznikla u nás panika a vykoupili jsme lékárnu a testovali pořád dokola, jestli se nám to nezdá - nezdálo ![]()
Ahoj já už jsem taky nervozní nejradši bych testovala hned.
Já jsem byla na transferu v uterý tak nejdřív budu testovat tak v neděli ![]()
Jinak jsem na neschopence, ale za týden chci jít už do práce ![]()
Tak se zatím mějte hezky a brzy ahoj ![]()