Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Anonymní píše: Více
Me taky ten meriofert docela bolel při píchání… ale co bychom nevydrželi 🙏🏼 jinak si myslim, ze kdyz to ma clovek pozastaveny, tak to proste nemůže popraskat, taky jsem se na to tenkrat ptala ☺️
@Lucinta Ahoj, já jsem dnes 12. den po KET a nic a 10. den jsem měla ducha. Kolegyně z práce měla pozitivní test až 17. den a nyní je v 7 měsíci. Musíš věřit do konce
Držím ti palce ![]()
@claudia_v
Ahojky, děluji Ti za povzbuzení, i za palce, ale mám trochu dojem a obavy, že už za ty roky snahy své tělo znám a když to vyšlo, byť na chvíli, tak už jsem to dávno věděla. Za 2 dny mám volat výsledek testu a test je bílý, to už se asi opravdu nezmění, navíc už bych jinak měla menstruaci, Ovetrille jsem píchala 28.3., 30.3. byla ovu a od ni jsem už 16 dní… od Ketu 11., to už je opravdu dlouho, mívám pozit testy 7 dni po Etu/Ketu, kdyz “to klapne”, ted tak nějak vnitřně vim, že nic… Samozrejme, zázraky se dějí, ale spis mam typické PMS, a vim, že mi menzes brzdí progesteron. 17. den po KET? Myšleno od Ovetrillu, ovulace, nebo vkladu? Také záleží kolik dní mělo embryo, 5 denní se jednoduše zavrtá za den dva a pak uz je většinou skutečně duch, nebo čárka vidět 7.,8., 9. den, ten 14. se udává, aby se vyloučilo biochemko, 17. je vlastně 3 dny po tom, co vola Car, nebo Ty do Caru…
Každopádně také Ti držím palce
.
Dobrý den, ahoj. Jdu se k vám přidat a hlavně se zeptat jestli má některá taky takovou zkušenost. V březnu jsem byla na KET a po 14 dnech hcg 11 a testy negativní. Po vysazení utrogestanu se dostavila menstruace, tak jak měla. No a další KET jsme chtěli v dubnu, ale nízká sliznice a nasazen estrofem a potom zjištěna folikulární cysta s tím, že KET nebude. No a teď jsem skončila v nemocnici na laparoskopii s tím, že cysta praskla a je v břiše tekutina..No a celkový verdikt po operaci. Mimoděložní těhotenství s hcg 1700. Jak je tohle možné, že další 2 lékaři na utz nic neviděli a měla jsem MS a negativní testy a naráz hcg vysoké?
Pořád to nemůžu pochopit…
Ahoj holky,
Já mám dneska tak zvláštní bolesti v podbřišku. Nic extrémního, ráno byly křeče (ty fakt bolely) a teď jen taková tlumená bolest. (Dnes 7+1tt). Měla jste to některá taky tak? Nechci plašit, že bych letěla k lékaři nebo tam volala. Spíš se jen chci ujistit, jestli je to normální ![]()
Ahojky, nebála bych se, ono se tam pořád něco roztahuje, natahuje a chystá, také jsem občas měla nějaké píchnutí, křeč, to je normální. Nebylo by normální, kdyby byla bolest prudká, ostrá, neodezněla a doprovázelo ji třeba krvácení… Všechno ostatní je normální a v pořádku
.
A určitě pokud Tě cokoliv znejistí, i kdyby “zbytečně”, plašila bych a lékaři zavolala, případně si skočila na kontrolu, pohotovost, cokoliv… máš na to nárok a je přirozené, že se člověk boji, obzvlášť my, co to nemáme “zadarmo”.
Když nic jiného, alepsoň budeš vědět, že je male v pořádku. Raději bych 3× volala/šla zbytečně, než abych si to pak vyčítala…
Max Ti treba nasadí magnesko
.
Holky tak už mám po…33 folikulů z toho 21 zralých, rozjetého hyperstimulační syndrom, ráno před OPU už jsem omdlévala bolestí…narkóza na tom všem byla nejpříjemnější
břicho bolí jak prase..ani se nemůžu narovnat..holky trošku po zákroku krvácím, je to normální?
@Holly_polly
Tál hurá, ze už to mas konečně za sebou. To je tedy zásoba. ![]()
Chudáku, to je hrozny
, hlavně ze uz to mas za sebou, dali ti nejake léky na bolest? Me kdysi doporučili algifen na bolest.
Na krvácení bych se zkusila zeltat doktora, ale kdysi mi řekli, ze se může objevit špinění. Držím palce, at je ti co nejdříve lépe. ![]()
@Lucinta Děkuji, jsi zlato a vím, že máš pravdu, jak se tam všechno roztahuje a rozpíná. Ale radši polehávám, cítím to tak, že bych se dnes neměla přepínat. Už je to trochu lepší, bolesti přestaly, ale jestli to znova začne, tak určitě půjdu k lékaři, i kdyby na pohotovost.
Ty už jsi taky maminka čekatelka nebo ještě čekáte na //? ![]()
Děkuju je to masakr, hlavně s tím OHSS..toho čeho jsem se nejvíc bála, tak stejně přišlo…jsem ráda že už to mám za sebou…ale bolesti mám teda řádný
..jinak těším se až něco sním, mám mega hlad kdy po narkóze si můžu neco zobnout? ![]()
@Holly_polly myslim ze hned
nam i rikali donest si svacinu po zakroku
Jinak ja jsem taky spinila asi 2 dny, takze pokud to neni vylozene silnejsi krvaceni tak asi dobry 👍 tak preji at se jich co nejvice oplodni a udrzi! ![]()
@Holly_polly tyyy jo to je pořádná nadílka 😁 krvácení myslim lehký může být hned po OPU, přeju ať tě brzy přejde ta bolest 🙏🏼 🍀 a jidlo asi záleží na každém… ja když jedla později bylo mi lépe, pri minulem opu mi řekli uz dřív at něco sním a pak jsem celé odpo blila 🙈 ale treba to ani tim nebylo, těžko říct…
V pořádku, proto tyhle skupinky jsou
. Když vim, ráda poradím, pomohu…
Určite, cokoliv se Ti nezdá, tak raději řešit, i kdyby měl být člověk za hysterku… ![]()
Já už maminka jsem
úžasné holčičky Sofinky, bude mít v červnu už 3 roky a od června loňského roku, kdy jsem přestala kojit, se snažíme o sourozence… Snažili jsme se i když jsem kojila hned od roku, ale prolaktin u me fungoval.
Zatím to bohužel nevychází
. Ani tento Ket… Už máme posledního sněhuláčka
. Jsem dnes 12. den po a test negat.
Na Sofinku jsem čekala dlouhých pomalu 8 let, s manželem “jen” 3 roky, podařilo se hned první IVF, ET a člověk tak nějak doufal, že druhé půjde lépe…
Teď už bohužel kvapí čas, v říjnu budu mít 40 a snažím se věřit a doufat, že snad brzy budeme mít štěstí a dočkáme se druhátka a Sofinka parťáka.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Ahoj holky, tak ve čtvrtek mám kontrolu, kolik a jak rostou folikuly. Jo jsem na ro opravdu zvědavá.
Jinak meriofert je pro mě nějaký náročnější, než to, co jsem měla kdysi. Po píchnutí to celkem bolí a hrozím se s každou další injekci
.
Do toho jsem nakonec od syna přeci jen něco chytla. Boli me v krku, mam rýmu a boli mě šíleně hlava. Tak doufam, ze ro nějak neovlivni stimulaci a budu moci pod narkozu.
Jinak teda take mi dnes začal ovulační hlen, tak doufám, ze to neni žádný problém, kdyz bych mela mit umělý přechod, ale nekdo tu psal, ze to mel take a bylo to v pohode. Tak snad.