Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Detatkocislodve Ahoj, hlava mě bolela taky, ale nevím, jestli to bylo z těhu nebo z Progesteronu, který jsem brala. Každopádně to normální je, tvoje tělo si teď prochází velkým hormonálním výkyvem a takhle různě se to můžu projevit ![]()
Já jsem teď 10+4 a včera mi přišlo Angel Sounds a hned jsme to s manželem zkusili. Prvně jsem to teda nenašla, ale pak se nám to podařilo a oba jsme krásně slyšeli srdíčko i rozdíl mezi zvukem srdíčka a placenty a bylo to teda krásný
Kontrolu mám až 1. screening 29.4., což je 4 týdny po poslední kontrole a chtěla jsem se tím ujistit, že je vše vpohodě, protože je to čekání vždy nekonečné ![]()
Kdy tě čeká ultrazvuk? ![]()
@Ivet618 Mě to právě napadalo, jestli to může být příznak a vyčetla jsem, že jooo, ale ten bych ráda neměla, bolest hlavy mě vyřazuje z provozu ![]()
U syna jsem měla "jen " citlivost na pachy, ale je pravda, že u něj jsem nevěděla, že jsem těhotná, takže jiné příznaky jsem mohla jenom zazdít a přisoudit je denní aktivitě ( cvičení, učení apod).
To jste si koupili bezva věc 😻
Jaké to bylo?
Píšeš, že rozdíl mezi srdíčkem a placentou, jako že placenta vydává nějaké zvuky?
![]()
Ahoj holky,
To je jak na potvoru. Syn nebyl celou zimu skoro vůbec nemocný, a teď když to nejméně potřebuju, tak je. ![]()
Včera jsem začala se stimulaci a syn začal kašlat a mit horečky, v noci dokonce 40.1. Chudáček.
Jenže nejhorší je, ze já to o nej většinou chytím, a jelikož stimuluji a pujdu pod narkózu na několik dní, tak se bojím, sby bylo všechno v pohodě, sby to nějak neovlivnilo stimulaci nebo aby me vzali pod narkozu.
Nevite jak to je? Kdybych náhodou byla nemocna? ![]()
@Anonymní píše: Více
Když jdeš pod narkózu, tak ti musí obvodní udělat předoperační vyšetření, budou ho po tobě chtít v CARu a na „velkou narkózu“ bys neměla mít ani rýmu, ale na takhle malý zákrok nevím, třeba to půjde a bude to ok
Trvá to pár minut ta narkóza.
Možná bych se zkusila preventivně dopovat vitamíny a protizánětlivými potravinami ( cibule, česnek, med, zázvor atd ). Jako prevenci za to nic nedáš ![]()
A ještě jedna věc - nemyslím si, že pokud nebudeš mít horečky, že by tě v CARu odmítli a nechali ti veškerou stimulaci vniveč. ![]()
@Holly_polly
Ty jo tolik??Tak to je super. A kdy jdeš na OPU?
Já měla jen 6,z toho se podařilo oplodnit 5. Pak nám jen 3 přežily do 5teho dne. A nakonec jen 2 prošli genetikou. Takže 27 je krasné číslo zatím, větší šance
Já byla také na KET.
@Detatkocislodve bolesti hlavy jsem neměla… ale cca 10-13 tyden jsem musela něco sníst co hodinu, jinak mi bylo totálně zle 😀 presny opak od ženských, který nemůžou nic pozřít 😅
Dobrý den, 2.4. jsem byla na KET a 6.4. jsem píchala ovitrelle (již třetí - před tím jsem píchala 2
ještě v březnu a den před KET). Od 8.4. každý den testuji a sleduji jak se ovitrelle vytraci. Ale co moc nechápu - testovala jsem dr. Max 10mlu/ml - naposledy dnes v 8 rano a hrozne zeslábnul a o tři hodiny později jsem testovala testem Graviclean 25mlu/ml a je hrozne silný (dr. Max jsem uz nemela). Jak je možné ze je tak silný i kdyz je 25? Dekuji ![]()
@Detatkocislodve Chápu, nedá se však nic dělat
Věřím, že ti to brzo přestane ![]()
Jo, já si právě hledala nějaká videa o používání, kde hledat a tak a všude jsem našla varování, že se často zaměňuje zvuk srdíčka právě s placentou. Taky jsem dost čučela a slyšela to poprvé
našla jsem si různá videa, kde jsou zvuky pro sebe pro srovnání, abych věděla, co hledat. A podařilo se mi pak najít oba zvuky kousíček od sebe, že jsem tím pohnula o malinko a slyšela jeden zvuk a zpět pak druhý, tak jsem měla aspoň pěkný srovnání. Třeba tady si to můžeš poslechnout, kdyby tě to zajímalo
https://www.youtube.com/watch?…
Holky co myslíte, není to HCG málo na 14. den? 🤔 ❤️
11. den 186
14. den 579
@Sanus699 pořád je to v mezích té tabulky, jak jsem našla. Už jsem ji myslím posílala sem. Někde jsem četla, že má růst kazdych 48 hodin minimálně o 66%, což si myslím, že splnujes. Zkus se tím nestresovat, podle mě je to v pořádku
Já měla jen jeden test HCG a na další jsem srababa. Ale nervy hrozný. Jinak test jsem udělala dnes poslední a byl stejný jako předevčírem, na maximum. Prostě už jen věřit a doufat, snažím se nepropadal špatným myšlenkám
Vím, je to těžké, za 24 hodin vystřídám vždy tolik přesvědčení různých (ano/ne pořád dokolečka). Držím palce. Chystáš se ještě na krev, nebo si dáš klid?
@Hopinka.8 děkuju za uklidnění ❤️ asi už na krev nepůjdu, v centru mi říkali, že to roste hezky tak jak píšeš, teď už jen doufat, ať je vše v pořádku 🙏 a snad za 14 dní uvidíme srdíčko ❤️
@Anonymní píše: Více
Ahoj, ty jsi si pichala ovitrelle 4 dny po KET? To je normalni? Taky me KET bude cekat, ale myslela jsem ze se ovitrelle pichne normalne pred ovulaci, a pak nekolik dni po ovu transfer embryja (podle jeho stari)… k cemu je pak jeste ten ovitrelle?
Jinak kdyz mas testy jine znacky tak se to neda porovnavat.. uvidis co dalsi dny ![]()
@Elsa88 jo asi mě i s menšíma dávkama trochu přestimulovalli, už teď vypadám totálně jak balón, nevím jak to vydržím do OPU, jinak OPU mi vychází na úterý cca… trošku mě mrzí že nebudu moc mít čerstvý vklad… ![]()
@Holly_polly to tě mrzet nemusí. V poslední době se množí názory že KET je o něco málo úspěšnější než ET. Je dobré po stimulaci tělu dát chvíli na srovnání se do normálu.
Já měla ET 2× a nic z toho. Příště už budu trvat na KET.
@Gracetheworld píše: Více
To nejsou jen názory, ale statistika to jednoznačně potvrzuje V dnešní době kdy je jiný způsob zamrazeni jsou opravdu úspěšnější Ket.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.