Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Hygiena nám volala třetí den po pozitivním PCR, chtěla kontrakty, zda chci neschopenku a řekla do kdy být doma. Prvni den PCR se nepočítá, až ten druhý,5 dní doma a pokud jste bez příznaků můžete do práce, pak už nikdo nevolal kvůli ukončení.Dr.se nic hlásit nemusí.
Hygiena by vám měla poslat SMS s odkazem na sebetrasování. Dospělé 19-64 už sami netrasují. Izolace je povinně 5 dní, den odběru testu je den nula. Kdyby se objevily, nebo přetrvávaly nějaké příznaky, prodlužuje se až do doby, než budete aspoň dva dny bez nich. Ale to už pak případně řeší ten doktor, informovat ho hned nemusíte.
V naprosté většině případů „běžným dospělým“ nevolají. Pošlou SMS a šlus. Doktorovi to hlásit nemusíš, pokud nebudeš mít potíže.
Čerstvá zkušenost - ve středu PCR pozitivní, výsledek hned ten den, potom SMS z hygieny s odkazem na sebetrasovani, dnes mi paní z hygieny ještě volala.. ale pracuju ve školství, tak možná proto mi volali.. Jestli jsi bez příznaků, tak od pondělí můžeš fungovat normálně, jen bys měla při kontaktu s lidmi používat následujících 5 dní respirátor.
Super, takže v pondělí mohu normálně fungovat, pokud nebudu mít samozřejmě příznaky, a nikomu nemusím dávat vědět?
@Anonymní píše:
Super, takže v pondělí mohu normálně fungovat, pokud nebudu mít samozřejmě příznaky, a nikomu nemusím dávat vědět?
Ano.
@Anonymní píše:
Dobrý den,
vím, že je zde těchto temat hodně, ale potřebuji ujasnit par informaci.Jak je to s hygienou? Vola stále? V úterý jsem byla na pcr, který vyšel pozitivní, a nevím zda čekat telefonát.
Za druhé jak je to s ukončením izolace? Nemám příznaky, tudíž po 5 dnech mohu normlane fungovat? Nebo mám čekat na telefonát? Izolaci si tak ukončim “sama”?
A poslední otázka, zda musím volat doktorce? Neschopenku nepotřebuji, tudíž nevím, zda to není zbytečné.
Děkuji, a omlouvám se za hloupé dotazy.
Hygiena nevolala, jen SMS, že je pozitivní. Pokud ti nic není, tak 5 dní a konec
Dobrý den,
chtěla bych poprosit o radu. Od pondělí jsem v izolaci na základě pozitivního PCR testu. Dnes měl syn pozitivní antigenní test, příznaky také má. Je nutné, abych s ním jela na PCR? Jde mi o to, zda to potřebuji mít potvrzené ofiko, nebo ne. Počítám s tím, že s ním budu celý příští týden doma, ošetřovačku nepotřebuji. Nechce se mi ho nikam tahat s teplotou, ale zas bych nerada obcházela nějaká případná povinná nařízení.
Diky ![]()
@Aneja píše:
Dobrý den,
chtěla bych poprosit o radu. Od pondělí jsem v izolaci na základě pozitivního PCR testu. Dnes měl syn pozitivní antigenní test, příznaky také má. Je nutné, abych s ním jela na PCR? Jde mi o to, zda to potřebuji mít potvrzené ofiko, nebo ne. Počítám s tím, že s ním budu celý příští týden doma, ošetřovačku nepotřebuji. Nechce se mi ho nikam tahat s teplotou, ale zas bych nerada obcházela nějaká případná povinná nařízení.
Diky
Nic „ofiko“ mít nemusíte. Ale na druhou stranu teď nemůžete vědět, jestli by se vám třeba ten certifikát o prodělané nemoci v budoucnosti nějak nehodil no.
Je to, jak píše lucad. Nic nepotřebuješ, musí zůstat sedm dní doma. Ale nikdo neví, co se stane třeba za měsíc, jestli nebudeš ráda, že má papír.
Dobrý den,
vím, že je zde těchto temat hodně, ale potřebuji ujasnit par informaci.
Jak je to s hygienou? Vola stále? V úterý jsem byla na pcr, který vyšel pozitivní, a nevím zda čekat telefonát.
Za druhé jak je to s ukončením izolace? Nemám příznaky, tudíž po 5 dnech mohu normlane fungovat? Nebo mám čekat na telefonát? Izolaci si tak ukončim “sama”?
A poslední otázka, zda musím volat doktorce? Neschopenku nepotřebuji, tudíž nevím, zda to není zbytečné.
Děkuji, a omlouvám se za hloupé dotazy.