Nezvladatelná dcera 4 roky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
12.2.20 21:45

Na tvém místě se objednám k psychologovi. Pak si musíš najít nejakou relaxacní/odpočinkovou činnost. Tohle je hrozný a je mi vás upřímně lito. Já mám syna, co je naprosto úžasný, ale zase mám velké zdravotní potíže. Vždycky je něco… život je boj a musíš se snažit být aspon nekdy šťastná.

• Citovat
  • Upravit
shadowbabe
12.2.20 21:54

Je mi lito toho vseho, co vsichni prozivate. Dle popisu dcerina chovani se mi vraci vzpominky na synka kdysi kolegyne, je to hodne let a velmi podobne rysy. Maly byl autista. Urcite bych vyhledala odbornika a nebala se rict o pomoc :hug: Preji zdarne reseni a hodne sil :kytka:

• Citovat
  • Upravit
929
12.2.20 22:52

Zkusila bych záchvatům předcházet - pomáhá obrázkový režim dne, který bude stejný, když přibude nějaká změna jako návštěva lékaře, tak to večer společně do programu přidat. Přes den ukazovat na obrázcích, co teď budete dělat. Věci nechat vybírat ze dvou kusů, koupání nemusí být každý den, stačí umýt žínkou, vlasy stačí jednou týdně. Z toho co píšete, tak mi přijde, že moc nerozumí tomu, co a proč se děje, a to musí být pro ni velký stres, právě nějaké přiblížení toho režimu formou obrázků by mohlo pomoci. Pokud je někde v okolí nějaká organizace zabývající se ranou péči, obraťte se na ně, určitě vám poradí. A myslete na sebe, na svůj čas a odpočinek, ideálně najít někoho (třeba studenta speciální pedagogiky), kdo se dceři bude na chvíli věnovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.2.20 23:14

Přesně taková byla kamarádky dcera. Mluvila tedy dobře. Ale scény, jak když mluvíte o ní přímo. S kouskem hnedého banánu=problém. Nakřáplé kinder vejce=problém. Teplejší kakao plus jiná barva než obvykle=problém. Kamarádka šílela. Nic nepomáhalo. No… vyrostl z toho :roll: její druhá dcera mladší je totéž. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
439
12.2.20 23:22
@robinka píše:
A nejake podezreni na PAS nepadlo? 8o

Co je PAS?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AvadaKedavra
12.2.20 23:34

@Hanka123456 Porucha autistického spektra

• Citovat
  • Upravit
AvadaKedavra
13.2.20 00:26

Tak v jiné diskusi chce anonymní hrdinka posílat na rodiče podobně řvoucího dítěte OSPOD, to je lepší si ty děti fakt nepořizovat. Starala jsem o umírající rodiče, teď se starám o uřvané autistické dítě, tak snad abych se pomalu připravovala na to, kdy u mě někdo zazvoní. Takže zakladatelce bych ještě doporučila si některý z dceřiných záchvatů hezky nahrát na video pro dětského psychiatra, ať je krytá z více stran. Určitě se to hodí i pro případnou diagnostiku.

Příspěvek upraven 13.02.20 v 01:31

• Citovat
  • Upravit
8288
13.2.20 00:38

Když měl stejně starý syn vzteklé období, tak se mi osvědčilo jeho řvaní mít opravdu „na háku“. Když řval, tak jsem uvnitř docela pěnila, ale dělala jsem, jakoby nic. Pomohlo to velmi rychle. Třeba pomůžou rady psychologa, i sem můžeš napsat svůj problém do poradny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AvadaKedavra
13.2.20 00:41

A mně tedy pediatrička tvrdila urputně, že nikdo nikoho volat nebude, vyjádřila jsem kvůli záchvatům dcery podobné obavy kdysi. Zatím se to nikdy nestalo. Teď už jsme v bodě, kdy se frekvence řevu minimalizovala na maximálně deset minut. Dříve to bývala i hodina denně.

• Citovat
  • Upravit
AvadaKedavra
13.2.20 00:47
@belladonna píše:
Když měl stejně starý syn vzteklé období, tak se mi osvědčilo jeho řvaní mít opravdu „na háku“. Když řval, tak jsem uvnitř docela pěnila, ale dělala jsem, jakoby nic. Pomohlo to velmi rychle. Třeba pomůžou rady psychologa, i sem můžeš napsat svůj problém do poradny.

U nás tohle nefunguje, ignorace. Autistku mi to rozdráždí ještě víc. A další varování, ono to dítě nemusí mít ani žádnou diagnózu, ale při záchvatech se jí mohou vyplavovat podobné hormony, které se vyplavují lidem, kteří provozují různé adrenalinové sporty. Může z toho vzniknout i fyzická závislost na těchto hormónech. Prostě bude řvát, protože si to zafixuje, a protože jí to určitým způsobem naplní potřeby.

• Citovat
  • Upravit
107636
13.2.20 00:51
@35ja píše:
Tohle je tedy mazec, já bych to nedala a ani se vám nedivím že jste na dně a cítíte se hrozně. Snad brzo zjistíte proč se tak chová. Přeji hodně síly..měla by jste občas dát dceru manželovi, pokud je to možné tak babičce na hlídání a vy si odpočinout.

Vážně bys dala takové dítě na hlídání babičce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AvadaKedavra
13.2.20 01:57

Sice mě tady teď pozná asi spousta lidí z reálného života, kteří si toto přečtou, ale budiž. Mám fajn tchána, žije ale daleko a není zdravotně v pořádku, takže našeho ďábla nehlídá nikdy. Ten mi radil do výukových hodin, učím dítě doma, zařadit i hodinu řevu. Hodinu, kdy si prostě obě zařveme, dcera se tímto vybije, a zbytek dne bude probíhat v klidu, dle jeho slov. To by teprve bylo terno pro všechny ty volačky OSPODu. Je to částečně bývalý pedagog, pokud se dá o učitelích z učilišť hovořit jako o opravdových kantorech, ale má velice naivní představy, a holčičku zakladatelky by ve všem omlouval bohužel.

• Citovat
  • Upravit
5684
13.2.20 03:13
@Oplatečka píše:
Měli jsme to samé se synem. Nakonec jsme to zvládli a nyní je to normální předškolák, který už se nevzteká, když má své chvilky (logopedie, grafomotorika apod. co ho nebaví) tak max. kňourá) Kamarádka pedagožka říká že s jeho tehdejším chováním bych na něj dostala všechny diagnózy světa :D Moc mi pomohla přednáška a literatura Mgr. Haldy, uznávaný psycholog se zaměřením na děti do šesti let který tvrdí že 99,9 procent,,diagnóz" je pouze nedůslednost rodičů…Ruku na srdce, opravdu neustoupíte, ani ty ani manžel? Nikdy? 24h denně? To byl u nás základ. Dala jsem mu jasně najevo že jeho chováním ničeho nedocílí. Nelíbí se ti jídlo? Měj hlad, scéna u oblékání? Nazdar, jdu do práce, zavíráme za tebou. Scéna na hřišti? Odcházíme, hned. Rok to trvalo, celej rok. Žádný ústupek. Kompromis nula. Upravilo se to bez nálepky ADHD apod. Neříkám že je to nyní 100% vyrovnaný člověk ale je to o 100% lepší.

U té scény u oblékání bych chtěla vidět, jak bouchnete dverma a nazdar. Nereálné. Dítě spustí takový řev, že stejně do té práce neobejdete a do bytu se vrátíte. Asi ho tam těžko necháte. V tomto případě je vaše důslednost jenom teorie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.2.20 06:21

Ahoj, naše juniorka má už skoro 5 a je to s ní podobné. Ve školce je prý ale celkem ucházející, takže u nás to bude mnou a tím, že jsem na ni málo přísná. Rozdíl je teda v tom, že od 2 let mluví ve větách a teď už i v docela složitých, takže mi bez problémů řekne, že si tu pusu před odjezdem k Dr. prostě musela nabarvit červenou fixou, protože je po té nemoci ještě bledá a chce to zamaskovat, aby jí kvůli tomu doktorka nebrala krev na anémií jako minule 8o Mám k ní mimino, takže vypravit je oba v rozumnou dobu je sportovní výkon.
Jinak je to ale velmi podobné. Ráno vstává do školky s hysterií, i když ji budím šetrně. Nechce snidat. Když se zeptám, co by chtěla, řekne třeba Tvoje oko. Oblékání přesně jak píšeš. Řev, buď nechce vůbec nebo si vybere nějakou šílenost. Teď řeším tak, že jsem zcela nevhodné věci dala úplně pryč a ona má výběr jen z únosných variant. Často nevybere nic a musím oblékat násilím. Má svoje vrtochy typu všechno musí být bez okraje (slupky, kůrky, obalu), jinak ji posednou síly pekelné, jenom to uvidí. A je toho víc. Večerní koupání je hrůza hrůz a ví o tom celý barák.
Já se nemyju, protože jsem beran a ovce nesnášejí vodu. Zmokne jim pak vlna a hrozně smrdí. A já nechci smrdět.
Budeš smrdět, když se neumyješ.
Ovce se nemyjou.
Ty jsi ale holčička a ne ovce.
Nejsem holka, jsem ovce. Mám neviditelnou vlnu a ta po umytí smrdí.
Nakonec ji prostě manžel násilím narve do vany a já osprchuju. Od Ježíška dostala pěny do koupele apod., to fungovalo asi týden a teď už zase ve starých ovčích kolejích.
Taky mi už občas ujedou nervy, hlavně když máme být někde na čas nebo když je už mimino naložené v kočárku a ona najednou začne něco bojkotovat. Např. zjistí, že panenka, kterou si bere, nemá vhodné oblečení. :zed:
Babi s dědou ji měli na podzim na víkend a tam prý od dědy dostala na holou po nějaké takové scéně. Teď říká, že je děda zlý jako trol a po příjezdu říkala, že je děda zmAtek, čímž asi myslela zmetek. Prý to říkal o ní, ale při tom je to on sám, protože bije děti.
Za týden jdeme na 5 letou prohlídku a já trnu. Přemýšlím jestli ji vzít k psychologovi nebo rovnou k neruologovi nebo je to jenom hodně paličaté dítě.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.2.20 06:33

@AvadaKedavra Prosím nehodíš sem odkaz na tu diskuzi o hlášení na OSPOD? Trochu se bojím, že se to může týkat nás. Naše sousedka nám totiž vyhrožuje něčím podobným. :oops: moc děkuju :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML