Já už opravdu nevím, jaké boty jsou správně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34473
22.9.23 09:24
@Havlova píše:
Dcera má extrémně úzkou nohu od prvních botek až doteď. V životě neměla nic jiného než klasické boty. Já mám zase nohu hodně širokou, do většiny bot se nevejdu. Také jsem nikdy nic takového na noze neměla (a vlastně ani nemohla mít).

Ano, extrémy byly, jsou a budou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18243
22.9.23 09:40

@ugluk Zkoušela jsi Protetiky? Syn má ploutev a do ničeho jiného mi nevleze. Teď silim, protože u zimních bot chci membránu a oni ji mají jen u jednoho typu, který v jeho velikosti nikde není :zed:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7534
22.9.23 09:55
@bertoldina píše:
@ugluk Zkoušela jsi Protetiky? Syn má ploutev a do ničeho jiného mi nevleze. Teď silim, protože u zimních bot chci membránu a oni ji mají jen u jednoho typu, který v jeho velikosti nikde není :zed:.

Fare bare se nevleze? Nebo froddo:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18243
22.9.23 10:39

@KKK85 No ještě půjdeme hledat, ale jsem naštvaná, protože ty Protetiky sedly parádně. Jen děti, co je nosí, asi chodí jen po suchém chodníku nebo nevím :roll:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69117
22.9.23 10:59

@bertoldina Protetiky bf nebo klasické? Do bf mi teď tak nějak dorostlo starší dítě, teda do těch podzimních Chelsea, které jsou samozřejmě bez membrány, ale do školy je tahá furt a kupodivu i vypadaji pěkně. Zimní kupodivu loni padly jeden model Koelu, což jsou v menších velikostech užší boty, ale v té čtyřicítce už to šlo. Ještě by sedly dospělé Belenky, ale ty byly asi za tři a půl, což je šílenost. Na malé dítě jsem teda zatím neobjevila nic lepšího než ty Fare bare a na zimu zvládne Baby bare. Uf, začínám šetřit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69117
22.9.23 13:22

Kdyby někoho zajimalo, teď jsem dohledala ty zimní membránové boty, co loni sedly mému dítěti se širokymi prsty. Jsou to Koel Mica Vegan TeX, stojí teda přes dvojku a velikostně jsou, tuším, 32-41. Vypadají slušně, podrážku mají hezky profilovanou a nepromokly ani na horách, ani v nich dítěti nebyla zima. A prvoplánově nevypadají jako bf.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18243
22.9.23 14:09

@ugluk BF. Ale jsme v jiných velikostech, i když asi ne na dlouho. Já úplně příznivec BF nejsem, i když máme štěstí a na město tu máme spoustu pohybu mimo beton. A třeba se mu ta noha trochu ještě vytvaruje :mrgreen:. Vybírat ty první boty byla taky sranda, moc začínajících chodců 24 nema :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69117
22.9.23 14:14

@bertoldina nojo, no, to já se ptala, protože mi bylo řečeno, že každý si ne-bf nějaké vybere :lol: Mezi bf se mi líbí, že nikdo nepovažuje moje dítě za extrém - ježíšmarjá, taková široká noha, co s vámi… ale dobrý, má prostě takhle rostlou nohu, někdo to tak má, no, a není váš málo, tak doporučuju zkusit tenhle a tenhle model, ty jsou na takový tvar nejlepší.
A jinak v klidu, moje dítě sice začínalo chodit ve vel. 21, ale přesně za týden jsme si šli pro větší. Mě vomejvali, mému potomkovi poskočila noha za týden od koupě prvních bot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18243
22.9.23 14:26

@ugluk My se příští rok na 99% dostaneme do situace, že batole a školačka budou mít stejné cislo :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2727
22.9.23 14:34
@Janli píše:
Tak mi ještě vysvětli jednu věc. Já mám nohu 41, ovšem velmi úzkou s velmi nízkým nártem. Celý život trpím tím, že i v konvenčních botách plavu. Proč se mi ani v 44letech noha neroztáhla tak, abych nevypadávala z pantoflí? Jak je možný, že celý život nosím široký boty a pořád mám ten samý problém? Podle tvé teorie bych už dááávno měla mít po problému….

Já to doma a na zahradu, řeším žabkama. :mrgreen:
V pantoflích mi párkrát podklouzla noha :roll:, už je moc nenosím ani ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30988
22.9.23 14:43

@ugluk taky se ti bf do tělocvičny nelíbí? Mne také tam, tam je totiž ten opravdu rovný povrch, narozdíl od městských chodníku. A ještě ten běh, dupání apod. Na TV nam sedí nějaké z Decathlon, za 599 Kč. Bože, chci takové boty vsechny a ne v akci se 40 procentní slevou za 1700 Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69117
22.9.23 14:50

@Cuddy ne, ani na běhání na ven. Tam holt volím pořádnou odpruženou podrážku na úkor dobře tvarované špičky. A víš co… brusle. Kolečkové i lední, tam sehnat cokoliv se širší špičkou je prakticky nemožné. Ale mé dítě bruslení natolik miluje, že to ty dvě hodiny vydrží a neprská. Jízdu na běžkách miluje o poznání méně, takze tam už po hodině naříká, proč to dělají tak úzký :lol: O to víc ale pak chci, aby boty, ve kterých tráví většinu času, byly dobře padnoucí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30988
22.9.23 15:02

@ugluk Ty specializované boty holt člověk nesežene, ale i brusle se dají sehnat pohodlnější a méně pohodlne. Já třeba celý život mdla za to, že dámské lední brusle jsou prostě nepohodlné, tlačí a musí se to prezit. Ale asi dva roky mám brusle, do kterých se těším. Prostě bačkory, jen to chtělo vybirat. Za sebe mám moc ráda Camper, nejsou to taková slupicka, ale prostoru na prsty je dost. I děti je mají rády, jsou poměrně pěkne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
22.9.23 16:12
@ugluk píše:
@Cuddy ne, ani na běhání na ven. Tam holt volím pořádnou odpruženou podrážku na úkor dobře tvarované špičky. A víš co… brusle. Kolečkové i lední, tam sehnat cokoliv se širší špičkou je prakticky nemožné. Ale mé dítě bruslení natolik miluje, že to ty dvě hodiny vydrží a neprská. Jízdu na běžkách miluje o poznání méně, takze tam už po hodině naříká, proč to dělají tak úzký :lol: O to víc ale pak chci, aby boty, ve kterých tráví většinu času, byly dobře padnoucí.

Brusle, to je další bojovka :cert: Kluk hraje hokej, takže kromě bot řešíme minimálně 2× do roka i brusle :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.9.23 14:19
@Janli píše:
A proč myslíš, že prodavač s učňákem rozumí nohám víc než studovaný fyzioterapeut?

Příspěvek upraven 25.09.23 v 20:31

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková