Jak bojujete se zácpou po příkrmech
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
jak bojujete s hovínkem
Ahoj maminky,
po zavedení příkrmu tak trochu bojujeme s „vytlačením hovínka“ ![]()
Nemáme zácpu v pravém slova smyslu, ale konzistence se změnila natolik, že tlačíme a tlačíme ![]()
Na rektálku to není..spíš jsem se chtěla zeptat- myslíte, že mám dávat na svačinu (asi dopo) ovoce? To by mohlo pomoc, ne? Čaj odmítá ![]()
Jak jste to po zavedení příkrmů řešily?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj zkus dát švestkovou přesnídávku, ta vždy zabrala a hodně pít, zkoušet to, určitě si zvykne na pití. Obyčejný čaj taky nechtěla pít, dávám granulovaný od Hami meduňka a jablko, dělám ho velmi slabý a ten začala pít v pohodě, předtím sáčkové nechtěla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli ještě nejste u ovoce, tak bych k němu předčasně „neskákala“ a zkusila bych švestkovou nebo hruškovou šťávu od Hippu, to by taky mohlo pomoct.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky radím tu švestkovou přesnídávku a nebo to spojit s tím pitím a dát švestkovou šťávu od Hippu, hodně naředit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
je to podle mě o pití
Holčička nechce kromě UM nic.. švestkovou šŤávu, čajíčky norm., granulované sladké…naředěne, nenaředěné, norm. voda…NIC ta porfora nechce prostě nic
Když se mi náhodou povede do ní dostat po lžičkách švestkovou šŤávu je hned v kadění vidět rozdíl
A dopoledne má hrušku nebo švestky…
jako už fakt nevím jak do ní ty jiné tekutiny než UM dostat…pije hrozně málo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, tiez sme bojovali s podobnym problemom - zeleninove prikrmy - malinka tlacila a tlacila aj pol dna - pravdaze s prestavkami - tatino masiroval brusko pri kupani, dali sme jej „svestkoveho“ Hamika a cakali - dostala to zo seba, ale spotila som sa pri tom viac ako ona - asi do 10 dni sa to upravilo samo a teraz je to v pohode - podla mna sa musi traviaci trakt prisposobit novemu typu stravy - zrejme je dobre kombinovat zelenina-obed/ovocie-svacina. Drzim palec.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj. Dáváš do (maso)zeleniny olej? Mně říkala doktorka, že mám dávat čajovou lžičku (dávám olivový až do hotového příkrmu) a že pokud jsou těžší zácpy, tak se dává až polévková lžíce
. Nevím, jestli je to tím, ale Mája bobky mívá výjimečně, spíš takovou plastelínu, a to několikrát denně
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
hkac - no já to vím, ale jak do ní ty tekutiny dostat? přece to do ní nenaleju násilím…a když nepoužiji násilí tak je šťáva všude jenom ne v dítěti…a ještě jsme zkoušeli norm. flašku, jinou flašku, hrníček s pítkem..všechno
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
bohužel nevidím stáří miminka..ale nám pomohla gravitace,při kakaání se svíjela a plakala…pomohlo posazení na nočník, od 8 měsíce se do pleny nevykadila…prostě zatlačí a je to, ono se asi v leže hůř..„operuje“
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mišmiš píše:
hkac - no já to vím, ale jak do ní ty tekutiny dostat?
A stříkačku (třeba od Nurofenu) jste zkoušeli? U nás to platilo na oba - sice byli durch mokří, ale něco vypili a ještě se u toho nachechtali…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bohunko - a jak dlouho jsi to tak dělala? já to zkusila tak jednou - malá se vztekala ale něco jsem do ní dostala, to je fakt
ona ta mrška ví, co má s tím dělat-pít - ale nechutná jí to tak to nechce.
myslela jsem, že to bude jako se zeleninkou, že za čas pochopí, že to není taková hrůza, ale prdlajs, nechce to furt
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mišmiš, neblbni - jak „nechce to furt“? Vždyť má půl roku, to se ještě poddá, neboj. S pitím u takových prcků bývá boj - ale ono se časem dost dožene ovocem, okurkama a tak.
My jsme s tou stříkačkou blbli dost dlouho, pár měsíců určitě. A pořád do zblbnutí jsme nabízeli a nabízeli pití, aby to prostě vzali jako součást života. Ještě se nám taky dobře osvědčila taková ta láhev se sportovním uzávěrem, třeba od Jupíka Aqua, z toho začali pít oba.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nam pomohly probioticke kapky ci kapsle.Jednoduche a ucinne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
banany upravuji traveni.
jinak pokud se dava jen mrkvicka, tak ta stavi, dobra je kombinace mrkev-brambor, protoze brambor zase pusobi trochu projimave, a tak se to vyrovna. Takovych vyrovnavacich kombinaci je vic, kdysi jsem to nasla nekde na netu. Olivovy olej jsem taky davala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit