Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
No prostě blbé pocity mého dítěte nejsou pro mě malichernosti. Nehledě na to, že tu malichernost jménem louže řešila první sbormistrině. Kdyby to ona neřešila, tak já o tom ani nevím a malá z toho nemá blbý pocit.Zůstat s dcerou na zkoušce nemohu, rodiče tam nesmí.
take si myslim, ze kdyby mistryne sveta to tise utrela nebo v tichosti presla, tak by si na to dcerka doma ani nevzpomnela
Muselo z toho byt hodne velke drama, kdyz to mala mela potrebu rozebrat doma. Dceri bych ucitelku popsala jako, ze zrejme ji neco trapi, proto na ni mohla byt neprijemna a zkusila ji jeste na par hodin vyslat. Netrvala bych ale na takovem krouzku za kazdou cenu.
Uz se ale opakuji. Ja jen, ze se mi zamlouva tvuj postoj. Take bych to nepresla jen tak, protoze z toho opakovani je jasne, ze ji to nerekla hezky.
@AniNevim píše:
take si myslim, ze kdyby mistryne sveta to tise utrela nebo v tichosti presla, tak by si na to dcerka doma ani nevzpomnelaMuselo z toho byt hodne velke drama, kdyz to mala mela potrebu rozebrat doma. Dceri bych ucitelku popsala jako, ze zrejme ji neco trapi, proto na ni mohla byt neprijemna a zkusila ji jeste na par hodin vyslat. Netrvala bych ale na takovem krouzku za kazdou cenu.
Uz se ale opakuji. Ja jen, ze se mi zamlouva tvuj postoj. Take bych to nepresla jen tak, protoze z toho opakovani je jasne, ze ji to nerekla hezky.
Dám tomu ještě šanci, ale lámat přes koleno to nebudu. ![]()
@Anonymní píše:
No prostě blbé pocity mého dítěte nejsou pro mě malichernosti. Nehledě na to, že tu malichernost jménem louže řešila první sbormistrině. Kdyby to ona neřešila, tak já o tom ani nevím a malá z toho nemá blbý pocit.Zůstat s dcerou na zkoušce nemohu, rodiče tam nesmí.
Pak ale najednou začala říkat, že už na sbor nechce jít. Zmínila se mi, že nědo vylil pytí a padlo to na ní. Nepřikládala jsem tomu takový význam, ale nakonec jsem zjistila, že tahle příhoda je příčinou toho, že tam nechce chodit. Někdo rozlil pytí a od malé jsem se dozvěděla: paní sbormistrině říkala, ty jsi to byla, ty jsi to byla, ale já to nebyla.
Hmmm, tak podle toho co jsi tu napsala, jsi z toho dělala velkou aféru ty. Ty jsi u toho nebyla tak to víš jen z doslechu. Já jsem psala, pokud jsi četla pozorně, že jsem ráda, že pocity tvé dcery nebereš na lehkou váhu, ale dělat z toho takovou kauzu mi přijde zbytečné. Ano, pokud se to stalo tak jak říká tvá dcera, a já jí i věřím, tak co jsi čekala od toho že konfrontuješ sbormistryni? ˇˇZe to jako bude znova prošetřovat? Po týdnu? Nebylo by efektivnější to s dcerou probrat doma a vysvětlit jí, že takové věci se stávají a dát jí návod jak se má zachovat v budoucnu? To že tam přestane chodit podle mě nic nevyřeší, ale je to tvé rozhodnutí.
@Lenny0 píše:
Pak ale najednou začala říkat, že už na sbor nechce jít. Zmínila se mi, že nědo vylil pytí a padlo to na ní. Nepřikládala jsem tomu takový význam, ale nakonec jsem zjistila, že tahle příhoda je příčinou toho, že tam nechce chodit. Někdo rozlil pytí a od malé jsem se dozvěděla: paní sbormistrině říkala, ty jsi to byla, ty jsi to byla, ale já to nebyla.Hmmm, tak podle toho co jsi tu napsala, jsi z toho dělala velkou aféru ty. Ty jsi u toho nebyla tak to víš jen z doslechu. Já jsem psala, pokud jsi četla pozorně, že jsem ráda, že pocity tvé dcery nebereš na lehkou váhu, ale dělat z toho takovou kauzu mi přijde zbytečné. Ano, pokud se to stalo tak jak říká tvá dcera, a já jí i věřím, tak co jsi čekala od toho že konfrontuješ sbormistryni? ˇˇZe to jako bude znova prošetřovat? Po týdnu? Nebylo by efektivnější to s dcerou probrat doma a vysvětlit jí, že takové věci se stávají a dát jí návod jak se má zachovat v budoucnu? To že tam přestane chodit podle mě nic nevyřeší, ale je to tvé rozhodnutí.
Víš co jsem ok toho čekala? To, že moje dcerka uvidí, že se na mě může spolehnout a že má ve mě oporu. Jsou jí totiž čtyři roky víš? No to je ale jedno. Ty se pořád zastáváš chudinky sbormistrině a víš co mi ten rozhovor ještě přinesl? Třeba jsem se dozvěděla, že to sbomistrině vůbec neviděla, že by to dcerka rozlila a přesto to hodila na ní. Tím, jak si to tu stále opakuji dokola jsem se jen utvrdila v tom, že jsem postupovala správně, tak jak to cítím. Dcerce jsem samozřejmě vysvětlila, že ne vždy vše je v životě spravedlivé, ale to ještě neznamená, že jí s tím nemůžu pomoci.
…mozna jeste jedna vec z toho vyplynula, pokud to pani sborova na dcerku hodila, aniz by to videla, patrne ma asi nejaky duvod. Je na tobe, zda budes resit jaky…vetsinou jsou „panicelky“ zasednute na zlobive kluky, malokdy na roztomile holcicky s copanky…leda by ty holcicky byly horsi nez ti zlobivi kluci…
Já ti nevim, ale k babě, která udělá takovou kauzu z jednoho rozlitého pití by se mi dítě dávat nechtělo…i když je to jen sbor, no popřemýšlela ybch o tom. Někdo vyleje pití, tak se to utře, bože můj…
Navíc by mi exra dost vadilo, že na tebe šla nastartovaná, to je neprofesionální a paní je asi opravdu jedubaba. Já nevím, jestli je to placený kroužek, kdo je zřizovatel, ale měla by se k vám chovat jako ke klientům a en k někomu, koho může pomalu seřvat.
tak dcery bych se zastala, že když to neviděla, tak to nemůže tvrdit, že je možné že to vylila dcera, ale že nechápu, že z jednoho pití je taková kauza z její strany v první řadě. Jestli chce dcera hodně chodit, tak bych jí tam dala, ale bedlivě sledovala chování té paní…
@Švadlenka Madlenka píše: …mozna jeste jedna vec z toho vyplynula, pokud to pani sborova na dcerku hodila, aniz by to videla, patrne ma asi nejaky duvod. Je na tobe, zda budes resit jaky…vetsinou jsou „panicelky“ zasednute na zlobive kluky, malokdy na roztomile holcicky s copanky…leda by ty holcicky byly horsi nez ti zlobivi kluci…
No taky se mi něco v tom smyslu honí hlavou. To pak ale nechápu, když by dcerka zlobila, proč by mě na to neupozornila a já bych pak mohla malé domluvit. Ona je tedy fakt ďáblík a poslední dobou hodně testuje hranice a to všude, ale tohle mi tedy nepřijde férové jednání. ![]()
@nepř. mišanila píše:
Já ti nevim, ale k babě, která udělá takovou kauzu z jednoho rozlitého pití by se mi dítě dávat nechtělo…i když je to jen sbor, no popřemýšlela ybch o tom. Někdo vyleje pití, tak se to utře, bože můj…Navíc by mi exra dost vadilo, že na tebe šla nastartovaná, to je neprofesionální a paní je asi opravdu jedubaba. Já nevím, jestli je to placený kroužek, kdo je zřizovatel, ale měla by se k vám chovat jako ke klientům a en k někomu, koho může pomalu seřvat.
tak dcery bych se zastala, že když to neviděla, tak to nemůže tvrdit, že je možné že to vylila dcera, ale že nechápu, že z jednoho pití je taková kauza z její strany v první řadě. Jestli chce dcera hodně chodit, tak bych jí tam dala, ale bedlivě sledovala chování té paní…
Ona ta „baba“ je mladá bezdětná paní, či slečna.
Sbor je placený a není to zrovna levná záležitost. No fakt z toho nemám moc dobrý pocit a kdyby se mělo něco podobného opakovat, tak bych tam malou už neposlala. Zase mi dnes říkala, že tam už nechce.
Jako chápu, že život je plný překážek a nemůže před vším utíkat, ale tím, že jsem u toho nebyla je to pro mě těžké zhodnotit, ale to, jak na mě sbormistrině vystartovala ve mě nenechalo vůbec dobrý pocit. Kdyby šlo jen o prkotinu, tak proč by malá z toho měla tak špatné pocity a proč by na mě sbormistrině tak startovala, když jsem si to chtěla jen ujasnit?
@Anonymní píše:
Víš co jsem ok toho čekala? To, že moje dcerka uvidí, že se na mě může spolehnout a že má ve mě oporu. Jsou jí totiž čtyři roky víš? No to je ale jedno. Ty se pořád zastáváš chudinky sbormistrině a víš co mi ten rozhovor ještě přinesl? Třeba jsem se dozvěděla, že to sbomistrině vůbec neviděla, že by to dcerka rozlila a přesto to hodila na ní. Tím, jak si to tu stále opakuji dokola jsem se jen utvrdila v tom, že jsem postupovala správně, tak jak to cítím. Dcerce jsem samozřejmě vysvětlila, že ne vždy vše je v životě spravedlivé, ale to ještě neznamená, že jí s tím nemůžu pomoci.
Z tvého příspěvku je patrné, že vlastně vůbec nestojíš o to aby ti někdo říkal jak by v dané situaci postupoval, protože ty to víš stejně nejlíp. Všichni ostatní tomu prostě nerozumí. Kdyby jsi si POŘÁDNĚ přečetla co jsem ti psala tak mi nemůžeš napsat tuto slátaninu. Mě se totiž líbí jak stojíš při své dceři, ale rozhodně bych to ihned takto nerozmazávala. Jsem prostě jiná a když něco řeším tak se snažím z rozvahou. Tak se prosím neurážej a respektuj můj postoj.
P. S. ještě záleží jak jsi se sbormistryní mluvila. Někdy není ani tak důležitý obsah jak postoj. Snad se zase neurazíš ![]()
@Lenny0 píše:
Z tvého příspěvku je patrné, že vlastně vůbec nestojíš o to aby ti někdo říkal jak by v dané situaci postupoval, protože ty to víš stejně nejlíp. Všichni ostatní tomu prostě nerozumí. Kdyby jsi si POŘÁDNĚ přečetla co jsem ti psala tak mi nemůžeš napsat tuto slátaninu. Mě se totiž líbí jak stojíš při své dceři, ale rozhodně bych to ihned takto nerozmazávala. Jsem prostě jiná a když něco řeším tak se snažím z rozvahou. Tak se prosím neurážej a respektuj můj postoj.
P. S. ještě záleží jak jsi se sbormistryní mluvila. Někdy není ani tak důležitý obsah jak postoj. Snad se zase neurazíš
Já se neurazila, jen mám prostě jiný názor. To ale rozhodně neznamená, že nerespektuju, že ty máš ten svůj.
Nevím o co se ti jedná. Prostě tato diskuse mě jen utvrdila v tom, že moje jednání v danou chvíli a za daných podmínek nebylo nepřiměřené. Diskusi jsem zakládala proto, že mě třeba diskutující ukáží i jiný pohled na danou situaci, ale nic se v mém pohledu na danou věc nezměnilo. Sbormistrině na mě přilítla nastartovaná. Nevím proč jí to tak naštvalo, ale možná proto, že neměla čisté svědomí.
Člověk, který mi napíše, že píšu slátaninu a ve svém příspěvku na mě řve, prosazuje se silou, mi není sympatický a jeho názory rozhodně přijímat nechci. Vlastně se chováš jako tak sbormistrině. Asi proto máš takové tendence se jí zastávat. ![]()
@Anonymní píše:
Já se neurazila, jen mám prostě jiný názor. To ale rozhodně neznamená, že nerespektuju, že ty máš ten svůj.Nevím o co se ti jedná. Prostě tato diskuse mě jen utvrdila v tom, že moje jednání v danou chvíli a za daných podmínek nebylo nepřiměřené. Diskusi jsem zakládala proto, že mě třeba diskutující ukáží i jiný pohled na danou situaci, ale nic se v mém pohledu na danou věc nezměnilo. Sbormistrině na mě přilítla nastartovaná. Nevím proč jí to tak naštvalo, ale možná proto, že neměla čisté svědomí.
Člověk, který mi napíše, že píšu slátaninu a ve svém příspěvku na mě řve, prosazuje se silou, mi není sympatický a jeho názory rozhodně přijímat nechci. Vlastně se chováš jako tak sbormistrině. Asi proto máš takové tendence se jí zastávat.
tak v tom se shodneme, že nejsme naladěny na stejnou vlnu. Vůbec se nesnažíš pochopit co jsem ti psala a uráží tě, že jsem si dovolila zastat se té nebohé paní. Teď již říkám nebohé paní, protože jestli jsi s ní jednala jako jednáš se mnou tak se vůbec nedivím, že tak reagovala. Chápu, že je to pro tebe citlivé téma, ale zkus si přečíst vše co jsem ti napsala. Mým cílem nikdy nebylo být proti tobě, ale snažila jsem se o to, aby jsi viděla tu situaci i očima té paní. Když jsem psala, co jsi čela od té konfrontace s ní tak jsi mi odpověděla, že aby tvá dcera viděla, že za ní stojíš. Ano, má to logiku, ale já chtěla vědět jak se podle tebe ta paní měla zachovat, aby jsi byla spokojená. Co ona měla po týdnu dělat? Ono je rozdíl jestli jsi jí řekla jak to tvoji dceru trápí a čeho se v budoucnu vyvarovat, nebo jestli si jí začala vyčítat co udělala špatně. Nikdo, ani ty, nemá rád kritiku a pokud chceš v budoucnu tam docházet tak si prostě myslím není nutné zbytečně na svou dceru negativně upozorňovat, protože to v konci ublíží jen tvé dcerce. Sama ti říká, že se jí tam nelíbí. Děti přejímají naše vidění světa a ty teď sbormistryni nemůžeš přijít na jméno a tvá dcera ji teď taky nebude mít ráda. A paní sbormistryně si tě možná dala do škatulky „fotbalová matka“ (snad znáš ten termín). Komu celá situace nejvíc uškodila? Tvé dceři, protože ji chceš stáhnout z kroužku který měla ráda.
V podstatě mě je úplně jedno co si tam děláte a jak se chováte, já si žiji svůj život se svými problémy, ale jen jsem ti chtěla nastínit pohled nestranného člověka. Co si z toho vezmeš je jen na tobě.
Na závěr bych jen chtěla dodat, že každý má svou pravdu a nikdo není dokonalý.
@Lenny0 píše:
tak v tom se shodneme, že nejsme naladěny na stejnou vlnu. Vůbec se nesnažíš pochopit co jsem ti psala a uráží tě, že jsem si dovolila zastat se té nebohé paní. Teď již říkám nebohé paní, protože jestli jsi s ní jednala jako jednáš se mnou tak se vůbec nedivím, že tak reagovala. Chápu, že je to pro tebe citlivé téma, ale zkus si přečíst vše co jsem ti napsala. Mým cílem nikdy nebylo být proti tobě, ale snažila jsem se o to, aby jsi viděla tu situaci i očima té paní. Když jsem psala, co jsi čela od té konfrontace s ní tak jsi mi odpověděla, že aby tvá dcera viděla, že za ní stojíš. Ano, má to logiku, ale já chtěla vědět jak se podle tebe ta paní měla zachovat, aby jsi byla spokojená. Co ona měla po týdnu dělat? Ono je rozdíl jestli jsi jí řekla jak to tvoji dceru trápí a čeho se v budoucnu vyvarovat, nebo jestli si jí začala vyčítat co udělala špatně. Nikdo, ani ty, nemá rád kritiku a pokud chceš v budoucnu tam docházet tak si prostě myslím není nutné zbytečně na svou dceru negativně upozorňovat, protože to v konci ublíží jen tvé dcerce. Sama ti říká, že se jí tam nelíbí. Děti přejímají naše vidění světa a ty teď sbormistryni nemůžeš přijít na jméno a tvá dcera ji teď taky nebude mít ráda. A paní sbormistryně si tě možná dala do škatulky „fotbalová matka“ (snad znáš ten termín). Komu celá situace nejvíc uškodila? Tvé dceři, protože ji chceš stáhnout z kroužku který měla ráda.
V podstatě mě je úplně jedno co si tam děláte a jak se chováte, já si žiji svůj život se svými problémy, ale jen jsem ti chtěla nastínit pohled nestranného člověka. Co si z toho vezmeš je jen na tobě.
Na závěr bych jen chtěla dodat, že každý má svou pravdu a nikdo není dokonalý.
Je to marný. Ty mi prostě vidíš do hlavy, víš, že jsem uražená, že se nesnažím, urputně mi vnucuješ tvůj názor, jako by byl jediný správný a na druhou stranu mi ještě napíšeš, že já nerespektuju.
Myslím, že nebohá není sbormistrině, ale ty, když máš potřebu projektovat svoje pocity do druhých osob a nejsi schopná respektovat, že každý je prostě jiný. To jako si myslíš, že když si napíšu o jiný názor, že ho musím hned přijmout? Tak já to mám prostě jinak.
Na tvoje komentáře již nebudu reagovat, protože pro mě nejsou nijak přínosné a je to pro mě zbytečně vyplácaný čas.
Anonymni, zkus si tuhle diskuzi precist za mesic…docela by me zajimalo, jestli bys znovu tak startovala po @Lenny0, ktera se ti snazila dat pohled druhe strany a rozhodne nic nevnucovala…uprimne, podle toho jak tu vystupujes a co rikas, tak budou mozna ve sboru radi, pokud s vami nebudou muset dale nic resit. Promin, ze ti to tak rikam, klidne si mi vynadej, ale holce tim ublizujes, ted jsou ji ctyri, ale pokud ji budes takhle ztrapnovat a komplikovat zivot i do budoucna, tak se ti treba jednou taky pekne podekuju. Omlouvam se za uprimnost.
No prostě blbé pocity mého dítěte nejsou pro mě malichernosti. Nehledě na to, že tu malichernost jménem louže řešila první sbormistrině. Kdyby to ona neřešila, tak já o tom ani nevím a malá z toho nemá blbý pocit.
Zůstat s dcerou na zkoušce nemohu, rodiče tam nesmí.