Jak často koukají děti na televizi?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
26.4.23 23:10

Vaření se mnou je zabaví tak na 10 minut. Už to mají okoukane. Starší je taky neposeda, pořád v pohybu, u ničeho dlouho nevydrží, malování, modelina, stříhání, lepení, úkoly z dětských časopisů, to mi řekne jo ale pojď se mnou… Problém je ten, že od malinka nebyl nikdy sám. Po 2 letech jsme se odstěhovali od tchyne, takze když jsem něco dělala, tchyne,, hlídala,, nebo prostě byla tam a tím pádem starší měl možnost s někým být a hrát si. Pak jsme odešli a už nemá nikoho k sobě. Teď půjde do školky v září, takže uvidíme. Nejsem zastánce toho dávat starší dítě do školky a být doma s mladším. Proto do školky nechodí. Ale v kolektivu je, takže s nějakým zapojováním nemá problém. Jen mám pocit, že to jako nezvládám ty dvě děti. Proto se ptám, jak to chodí u vás. Jíst v klidu, jsem se taky snažila. Ale i mladší nevydrží sedět a v klidu jist. Proto jsem zavedla TV ať se aspoň nají :zed:

• Citovat
  • Upravit
Anais Brno
26.4.23 23:19
@Anonymní píše:
Vaření se mnou je zabaví tak na 10 minut. Už to mají okoukane. Starší je taky neposeda, pořád v pohybu, u ničeho dlouho nevydrží, malování, modelina, stříhání, lepení, úkoly z dětských časopisů, to mi řekne jo ale pojď se mnou… Problém je ten, že od malinka nebyl nikdy sám. Po 2 letech jsme se odstěhovali od tchyne, takze když jsem něco dělala, tchyne,, hlídala,, nebo prostě byla tam a tím pádem starší měl možnost s někým být a hrát si. Pak jsme odešli a už nemá nikoho k sobě. Teď půjde do školky v září, takže uvidíme. Nejsem zastánce toho dávat starší dítě do školky a být doma s mladším. Proto do školky nechodí. Ale v kolektivu je, takže s nějakým zapojováním nemá problém. Jen mám pocit, že to jako nezvládám ty dvě děti. Proto se ptám, jak to chodí u vás. Jíst v klidu, jsem se taky snažila. Ale i mladší nevydrží sedět a v klidu jist. Proto jsem zavedla TV ať se aspoň nají :zed:

A jak to společne vaření a společná práce vypadá? Musíš je zapojit, podej, nachystej, oloupej, nakrajej, zamichej, dosol, ochutnej, dolij vodu. Nachystej stůl, nandej na talířky…na televizi nebudou mít čas…jo je u toho trochu víc nepořádku, ale pokud hledáš alternativu, jak nepouštět televizi…
Dlouho jsme jedli se synem u jeho malého stolečku…

• Citovat
  • Upravit
30994
27.4.23 06:40
@Anonymní píše:
Vaření se mnou je zabaví tak na 10 minut. Už to mají okoukane. Starší je taky neposeda, pořád v pohybu, u ničeho dlouho nevydrží, malování, modelina, stříhání, lepení, úkoly z dětských časopisů, to mi řekne jo ale pojď se mnou… Problém je ten, že od malinka nebyl nikdy sám. Po 2 letech jsme se odstěhovali od tchyne, takze když jsem něco dělala, tchyne,, hlídala,, nebo prostě byla tam a tím pádem starší měl možnost s někým být a hrát si. Pak jsme odešli a už nemá nikoho k sobě. Teď půjde do školky v září, takže uvidíme. Nejsem zastánce toho dávat starší dítě do školky a být doma s mladším.Proto do školky nechodí. Ale v kolektivu je, takže s nějakým zapojováním nemá problém. Jen mám pocit, že to jako nezvládám ty dvě děti. Proto se ptám, jak to chodí u vás. Jíst v klidu, jsem se taky snažila. Ale i mladší nevydrží sedět a v klidu jist. Proto jsem zavedla TV ať se aspoň nají :zed:

Pockat, o jakem diteti se bavis, ze pujde do skolky, ten petilety? Takze ty mas radsi petileteho pul dne pred TV nez abys po poslala do skolky, do vzdelavaci instituce, protoze mas doma mladsi dite? Ono neni obcas spatne priznat si realitu a odklonit se od nejakych bohulibych myslenek, jak je matka pro dite nej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tosidelassrandu
27.4.23 06:58
@Anonymní píše:
Vaření se mnou je zabaví tak na 10 minut. Už to mají okoukane. Starší je taky neposeda, pořád v pohybu, u ničeho dlouho nevydrží, malování, modelina, stříhání, lepení, úkoly z dětských časopisů, to mi řekne jo ale pojď se mnou… Problém je ten, že od malinka nebyl nikdy sám. Po 2 letech jsme se odstěhovali od tchyne, takze když jsem něco dělala, tchyne,, hlídala,, nebo prostě byla tam a tím pádem starší měl možnost s někým být a hrát si. Pak jsme odešli a už nemá nikoho k sobě. Teď půjde do školky v září, takže uvidíme. Nejsem zastánce toho dávat starší dítě do školky a být doma s mladším. Proto do školky nechodí. Ale v kolektivu je, takže s nějakým zapojováním nemá problém. Jen mám pocit, že to jako nezvládám ty dvě děti. Proto se ptám, jak to chodí u vás. Jíst v klidu, jsem se taky snažila. Ale i mladší nevydrží sedět a v klidu jist. Proto jsem zavedla TV ať se aspoň nají :zed:

Ale oni u ničeho nevydrží, protože ty jsi je to tak naučila. Teda naučila jsi je to, že vydrží jen u tý televize. A jídlo u televize je fakt prasárna.

• Citovat
  • Upravit
pet p
27.4.23 08:10
@Anonymní píše:

Také nejsem zastánce toho, aby starší chodilo do školky (pokud tedy samo nechce), když je doma máma s mladším. Ale pokud máš pocit, že dvě děti nezvládáš a „uklízíš“ je k TV, tak školka alespoň na dopoledne je podle mě lepší volba. Že malé dítě nevydrží sedět v klidu u jídla je naprosto normální a ani bych to po nich nevyžadovala.

• Citovat
  • Upravit
30994
27.4.23 08:13
@pet p píše:
Také nejsem zastánce toho, aby starší chodilo do školky (pokud tedy samo nechce), když je doma máma s mladším. Ale pokud máš pocit, že dvě děti nezvládáš a „uklízíš“ je k TV, tak školka alespoň na dopoledne je podle mě lepší volba. Že malé dítě nevydrží sedět v klidu u jídla je naprosto normální a ani bych to po nich nevyžadovala.

Opravdu ti prijde v poradku, aby 5 lete dite nechodilo do skolky kvuli faktu, ze je matka doma s mladsim? Ne triletele, ale petilete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
27.4.23 08:15

To bude super, az toto dite, zvykle koukat pul dne na TV a zbytek dne byt baveno matkou, prijde do predskolaku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
27.4.23 10:30
@Cuddy píše:
Opravdu ti prijde v poradku, aby 5 lete dite nechodilo do skolky kvuli faktu, ze je matka doma s mladsim? Ne triletele, ale petilete.

V 5 letech je to předškolák a má školku povinnou.
Pokud ale není ještě předškolák a nechce do školky chodit (a matka to s více dětmi doma v pohodě zvládá), tak ano, přijde mi to naprosto v pořádku.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.4.23 10:38
@pet p píše:
V 5 letech je to předškolák a má školku povinnou.
Pokud ale není ještě předškolák a nechce do školky chodit (a matka to s více dětmi doma v pohodě zvládá), tak ano, přijde mi to naprosto v pořádku.

Můj manžel je takové dítě a říká, že tím pak celý život trpěl, že se vůbec neuměl začleňovat do kolektivu. Přitom sestřenky a bratránky měl, ale to nebyli cizí děti. Děti jiné děti a kolektiv potřebují. A tohle, když televize nahrazuje sociální kontakty, je podle mě už přímým poškozováním dítěte.

• Citovat
  • Upravit
2075
27.4.23 11:05
@Tosidelassrandu píše:
Já teda úplně žasnu, kolika z vás přijde naprosto normální denně pouštět malým dětem televizi 8o my teda často mívali televizi zapnutou jako kulisu, ale s příchodem dítěte to omezili na úplný minimum a ta televize prostě zůstává vypnutá. Stejně tak považuju za naprosto zbytečný a nevhodný cpát batoleti telefony, tablety a pouštět YT nebo hry. Všichni chtějí hrozně děti, ale pak ze samý pohodlnosti cpou dítě k TV.

Takto přesně mě sjela paní na poliklinice. Šla jsem na předoperační vyšetření a bohužel prostě nebyla možnost hlídání pro dvouletého. Starší byla ve školce. Měla jsem s sebou tablet s My Little Tom, v čekárně stačila knížka, ale na odběry a ekg? Abych nemusela řešit, kam se zase zaběhne, tak na ty dvě minuty dostal tablet.

Sestry i lékaři to chápali, že je to poslední záchrana. Jen jedovatá čaramura jako ty mi dala kázání, jak jsem nezodpovědná a moje dítě závislé. Věděly prd, viděly jen batole s tabletem, který má v ruce podruhé v životě. Děláš soudy a víš prd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23018
27.4.23 11:13

U nás je to taky jako kulisa, nebo máme radio..
Ale cíleně na ní holky koukají ráno cca 30 minut a pak nějak kolem 1-2h odpoledne/večer. Ale spíš jsme furt někde treninky, kroužky, venku.. taky je potřeba se učit, něco hrajeme. Ale jako malé dítě jsem nikdy nevysazovala k Tv. Radši jsem ho měla v kuchyni, posadila ke stolu a šoupla třeba modelínu, pastelky, cokoliv..
Jo, kdy je hnusně, máme i válecí dny a jedeme pohádkové maratony :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ounou
27.4.23 11:55

@Cuddy Přesně proto jsem se na tu školku ptala. Radši s mamkou doma přilepené na TV, než ve školce s kamarády, ven a s programem :roll:

Zakladatelko, prostě mu tu TV nepusť. Buď nabídni zábavu ty (vaření s tebou, kreslení, modelína…), pokud to nevydrží, ať si zábavu najde sám, ty za ním dojdeš, až uvaříš/uklidíš…Mladší může asistovat ze stoličky/učící veže, popř. bych mu dala dvě plastové misky, vařečku, trochu nějakých suchých surovin a ať si „vaří“.

• Citovat
  • Upravit
Tajemnadama
27.4.23 12:04

Chudáci deti… pul dne před televizí, ale hlavně že skolka je zlo. Když neumis svoje vlastní děti zabavit, tak aby tě nechali nahazet potraviny do hrnce, tak je radsi dej do vzdělávací instituce. Oproti sezení doma s mamou jim to 100 % něco dá.

• Citovat
  • Upravit
24524
27.4.23 12:25

Děti 2 a 4let. Mají televizi asi půl hodiny až hodinu ráno před školkou. V pravidelný čas vypínám a jedeme do školky a nebo jdu s nimi něco dělat. Vařit, uklízet. Když je to nebaví, tak si sami krásně hrají. Ten věkový rozdíl je super. Kolikrát i sami vypnou televizi a jdou si hrát. Jako kulisu ji nemáme. Pak pustím třeba v poledne. Mladší u ní rád usíná. Starší už nespí, ale potřebuje chvíli odpočinku. Když neusne mladší tak do půl hodiny si jdou hrát nebo se starší, když spí mladší na něco koukne. Večer před spaním tu půl hodinku tak mají. Mladší si teda spíš hraje. Když jsem nemocná, unavená tak jede víc. S hezkým počasím skoro televize není a jsme venku.
Jo bylo období, kdy jsem pouštěla televizi hodně. Ale to jsem spala přes noc dvě hodiny a starší vstával ve čtyři ráno. Chlap v práci, takže to byla jediná možnost jak si trochu odpočinout. Když děti koukají na televizi tak odpočívám.

Jinak mi teda přijde dost hrozný nedat dítě do školky a místo toho ho posadit k televizi 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
27.4.23 13:39
@Anonymní píše:
Můj manžel je takové dítě a říká, že tím pak celý život trpěl, že se vůbec neuměl začleňovat do kolektivu. Přitom sestřenky a bratránky měl, ale to nebyli cizí děti. Děti jiné děti a kolektiv potřebují. A tohle, když televize nahrazuje sociální kontakty, je podle mě už přímým poškozováním dítěte.

Do školky chodit nechtěl a pak tím celý život trpěl? Tj. tím, že tam nechodil už ve 3 a 4 letech? Chápu to dobře?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML