Jak často koukají děti na televizi?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Tajemnadama
27.4.23 19:23
@Anonymní píše:
Ano dělám, učitelka že školky jsem :lol:

Jó, to určitě. :) Kdybys byla ucitelka co k čemu, tak deti nestrcis před televizi. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
27.4.23 19:37
@Anonymní píše:
Tak u nás ne, jen se zlobí, berou si hračky… Pohodlnost pouštět k jídlu TV? Jsem ráda, že sedí a jí, že neřve, že sedí. Že za ní nebeham. Takže vlastně má ADHD, protože čtení knížek u jídla, řve. Hračky u jídla, řve. Nevydrží sedět? Hyperaktivita… Proto diskuzi zakládám, aby jste mi daly nejake vaše tipy, protože ja uz nevím jak.

A tak když si chce se sourozencem hrát jako s vrstevníky, proč ho nedáš do školky, ať má tu možnost.
Proč by 2 leté dítě nemohlo ráno se jít projít 20 minut nechápu. Mám 2 leté dítě a jsme venku každý den bez ohledu na počasí. Stejně vás to od září čeká ne?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.4.23 20:22

Ach… Chtěla jsem znát vaše rady a zkušenosti, jak zabavit 2 rozdílné věky, co dělat aby jedli v klidu, když knížky, hračky, samostatné krmení, okolo pece, letadlo nezabírá. A místo toho čtu, proč nechodí starší do školky a že deti k TV odkládám. Taky chodíme každý den ven, když neprší. Takže vlastně jsem se nic nedozvěděla, moc jste mi neporadily. Už není co k řešení, děkuju :mavam:
A pro rejpaly, uražená nejsem, jen tahle diskuze pro mě nemá smysl.

• Citovat
  • Upravit
1081
27.4.23 20:29
@johanka.1987 píše:
Ty jo jak můžete vydržet mítbnaprosto celý den zapnutou televizi, po jednom dni bych se šla odstřelit.

Já to upřímně ani nevnimam. Většinu dne jsme stejně v dětském pokoji, nebo uklizim, varim, jsme na zahradě/venku.
Ten zvuk úplně vypoustim, jak me to nezajima. Taky je tam většinou Očko, Mtv, to je jak radio pak

Příspěvek upraven 27.04.23 v 20:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24524
27.4.23 20:34
@Anonymní píše:
Ach… Chtěla jsem znát vaše rady a zkušenosti, jak zabavit 2 rozdílné věky, co dělat aby jedli v klidu, když knížky, hračky, samostatné krmení, okolo pece, letadlo nezabírá. A místo toho čtu, proč nechodí starší do školky a že deti k TV odkládám. Taky chodíme každý den ven, když neprší. Takže vlastně jsem se nic nedozvěděla, moc jste mi neporadily. Už není co k řešení, děkuju :mavam:
A pro rejpaly, uražená nejsem, jen tahle diskuze pro mě nemá smysl.

Prosím tě, dvouleté dítě je úplně v pohodě schopné sedět u stolu a jíst bez blbostí kolem. Jen je ho to nutné učit. Takže trpělivě od narození. Normálně se zvládne najíst samo. Není nutné krmit. Sní kolik potřebuje. Stačí mu dát příbor a jíst všichni společně. Kluk ti nebude sedět hodiny u malování, čtení, vyrábění. To je fakt nebaví. Kluci potřebují jinou výchovu. Moje kluky toto taky nebaví doma. Ve školce úplně v pohodě, protože to vidí u ostatních dětí. Oni se od sebe krásně učí. Proto ti tu všichni radí školku, když vidíš sama, že to doma nejde. Ano dvouleté dítě nevydrží takové aktivity jako pětileté. To je stejné i u nás, takže ta školka je v tomto super. Jestli si neumí spolu hrát, tak holt si udělej týden kdy omezíš úklid, vaření na minimum. Sedni si k nim a uč je to. Musíš je naučit jak spolu komunikovat, jak se mají mezi sebou domluvit. To opravdu jde, ale chce to trpělivost.

Můj postřeh je, že když mají děti za den moc televize tak jsou prostě protivní, hádavý. Zkus ji hodně omezit. U jídla nepouštět. Jasný pár dní to bude těžký, ale ono si to sedne. Budou si líp hrát. Teď je už venku krásně, takže ty dny rychle utečou. I v dešti se dá jít ven. Do kalužin je to přece nejlepší. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24524
27.4.23 20:40
@Anonymní píše:
Tak u nás ne, jen se zlobí, berou si hračky… Pohodlnost pouštět k jídlu TV? Jsem ráda, že sedí a jí, že neřve, že sedí. Že za ní nebeham. Takže vlastně má ADHD, protože čtení knížek u jídla, řve. Hračky u jídla, řve. Nevydrží sedět? Hyperaktivita… Proto diskuzi zakládám, aby jste mi daly nejake vaše tipy, protože ja uz nevím jak.

Proč hned hyperaktivita :D ne, normální dítě co není zvyklé stolovat. Jestli jsi učitelka z MŠ tak to přece znáš. Můj syn šel do školky v 3,5 letech a hrozně se divil, že stejně staré děti neumí jíst - sedět u stolu, používat lžičku, vidličku a že jsou špinavý. On to bral jako naprostou samozřejmost. I jeho roční brácha už jedl líp. No protože od narození jím s nimi v klidu u stolu, nedělám opičky, snědí kolik chtějí. Od cca 10. měsíců jedí úplně sami. Ono to jde. Děti napodobují rodiče ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9658
14.5.23 00:43
@Anonymní píše:
A pro rejpaly, uražená nejsem, jen tahle diskuze pro mě nemá smysl.

Na takovýhle věci bych se vůbec na emiminu neptala :mrgreen: je mi jasný, že dostaneš čočku..
Máme děti 11 a 6 let. Teď už jsou teda ve škole, ale když byli menší, tak koukali na televizi nebo tablet dost. Oba byli nespavci. Od roka přes den nespali, takže když koukali, byla to jediná doba, kdy jsem měla trochu čas si odpočinout.
Ne, žádný následky to na nich opravdu nezanechalo. Starší už v predskolácích četl, o prázdninách před první třídou přečetl cele děti z Bullerbynu :mrgreen:
Mladší v první třídě násobí, dělí, scita - odcita pod sebou, převádí jednotky…
Fakt bych se z nějaké televize nehroutila :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16500
14.5.23 01:03

Ahoj,
tak když byl syn ještě malý, tak mi hodně pomohlo mu ráno pustit DVD s něčím o co si sám řekl. Myslím, většinou takové ty klasické večerníčkové pohádky.
Byla jsem tenkrát na tom zdravotně hodně špatně. A byl moc hodný. A já jsem měla čas na nebrání sil celého dne.
No, a teď už ho telka vůbec nezajímá. :roll: Asi jako všude jinde, jen PC. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
14.5.23 13:36

Mám dvě děti, jednomu bude 7 a druhému 3,5 a TV pouštíme ráno a večer a při jídle. Spíme společně, v ložnici máme TV také, takže velmi často i před spaním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí