Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Greenknight nemusí být když to mají oba stejně.
Jinak pro mě je ideál obden, klidně můžu i denně ( ale to netrvá zas moc dlouho, denně týden jo, denně čtvrt roku asi ne), minimum udržovací jednou týdně ( třeba v době kdy jsou malé děti).
@Borůvka1990 píše:
Kamarádčin muž právě prodělal spoustu vyšetření a na nic se nepřišlo…Mě přijde že prostě ztratil libido, nebo jak se říká; i ta nejlepší svíčková se nedá jíst každý den…A jak to dopadlo s tím zdr. problémem??
zdravotní problém je nevyléčitelný takže je to ted jako na houpačce takže když je manželovi dobře tak si to užíváme a když ne tak to řešíme jinak
@Anonymní píše:
Takhle to měl můj exmanžel. Taky ideálně tak 2X za měsíc a čirá klasika. Měli jsme i několik několikaměsíčních pauz. Těhotenství a narození dětí vždy změnilo jeho, ne mě.
Teď mám přítele který je jiný a sedíme si mnohem víc.
Mně to v zásadě nevadí, vážím si na něm jiných věcí. Jen se vždy pousměju, když někdo tvrdí, jak si bez toho chlapi svůj život představit nedokážou.
Anonym x
@Anonymní píše:
zdravotní problém je nevyléčitelný takže je to ted jako na houpačce takže když je manželovi dobře tak si to užíváme a když ne tak to řešíme jinak
Tak to je hrozný ![]()
@Borůvka1990 píše:
Tak to je hrozný
není to tak strašný je dobrý, že víme proč občas nemá chut na sex dřív mě to trápilo a říkala jsem si že už mě třeba nechce ted víme že za to může něco jiného
@Anonymní píše:
není to tak strašný je dobrý, že víme proč občas nemá chut na sex dřív mě to trápilo a říkala jsem si že už mě třeba nechce ted víme že za to může něco jiného
Já myslela že je strašný že je to neléčitelné…
@Borůvka1990 píše:
Já myslela že je strašný že je to neléčitelné…
Proti věku není léku.. Libido ubývá a tělo stárne..
@Anonymní píše:
Některé tu píšete pěkné žvásty, mít sex dvakrát za rok není vůbec nic normálního. To je jen alibismus pro líné frigidy/impotenty! A sex je hned po vodě a jídle třetí nejdůležitější potřebou člověka, který když nemá, tak se to odráží na jeho stavu (psychické problémy, fyzická bolest, ztráta libida) a to není nikdy vypořádku.
K zkušenostem - měla jsem manžela, který pracoval 8 hodin denně fyzicky a chtěl to pořád, nejlíp i několikrát za den a řeči, že dětmi se změní priority?! Vůbec ne, právě naopak! To, že se z ženské stane puťka domácí, zanedbaná mamina je mnohdy ten důvod, proč na ni chlap nemá chuť vlézt. Holky porodem dětí přece nepřestáváte být ženy a nemáte chlapa jistého! Nebuďte naivní a nepřestávejte se o sebe starat. Ten sex je naopak mnohem více důležitý, když už jsou děti a starat se o sebe dvakrát tolik! Muži si nehledají bokovky kvůli dětem, ale kvůli vám, které lítáte jen kolem nich a zapoměla jste být ženou a věnovat se péči o sebe a svého muže.
Pak jsem měla přítele, který pracoval v kanceláři a domů chodil unavený víc než můj teď už ex manžel a přesto to mohl mít i dvakrát za den, jenže po roce jsme se rozešli jelikož byl posedlý svým tělem, cvičením a čím větší měl svaly tím víc mu ubývalo inteligence a teď můj přítel, když jsme se poznali tak se mnou spal denně, já jsem dělala 12 a i když jsem byla tzv. mrtvá, tak jsem si vždy na milování poslední kus energie našla a on taky a to má hodně fyzicky náročnou práci. Teď po 5 letech a s dětmi je pro mě pořád ten přitažlivý chlap a já jsem se dostala do toho zamotaného kruhu jako zakladatelka. Začala jsem se ptát co mohu udělat, čím se změnit, prohlédla si fotky před 5 lety a teď a začala se o sebe starat jako tehdy, vlasy, makeup, nakoupila nové spodní prádlo. Dala jsem děti k babičkám, když muž přišel domů z práce a viděl mě při tlumeném světle, pomalé hudbě a s lahví sektu v ruce, tak si se mnou nejen zatančil ale byl najednou plný energie. Zapoměla jsem jak je důležité ho svádět, že občas je prostě bez dětí být NUTNOST a že v teplákách si asi moc neužiju. Ano, mám pochopení pro únavu, ale on musí pochopit, že já mám potřebu se cítit krásná a to je jeho práce! A jelikož nechceme ani jeden, abych si našla milence (což je další chyba, to není řešení, řešení je vyřešeno v páru a nebo odejdu-milenec je slabost ženy, která neumí vyřešit vlastní vztah a naivně to hledá jinde) a tak se musí snažit sám! A moc dobře ví, že i on je pro mě důležitý a nespoléhám na to, že ho mám jistého a tak má doma kočičku a ne strhanou maminu v prádle po babičce.
Já si zase myslím, že žít ve věčných obavách, že nebudu mít dostatečně krásné tělo, že nebudu dostatečně příjemná, že musím neustále chlapa svádět, aby měl vůbec zájem…moc radosti nepřinese
@VENIVINIVICI píše:
Tak třetí potřeba sex určitě není, třetí potřeba je spáneka sex není potřeba, ten nepotřebuješ k samotnému přežití
sex je zábava
To se mýlíš…sex opravdu patří mezi základní potřeby…přečti si př Maslowa…o pořadí se nepřu..
@Heinich píše:
Proti věku není léku.. Libido ubývá a tělo stárne..
No zrovna třevní onemocnění dnes není neobvyklé i u mladých. Díky životnímu stylu. Ale jinak máš pravdu, proti věku není lék…
@Borůvka1990 NOoo to je dobrý
, vegetativni stav použiju na manžela. Super
. Ale je to tak, on se pak zasekne dva tri večery u pc a než se nastartuju tak mě cely den oplacava a prostě nic. Pak se donutim a chodím ho otlapkavat zase já
taková záhada to je.
@Heinich Jakože sex nebo orgasmus? Protože jestli mluvis o sexu tak to neni tak stoprocentní jak si myslíš. Ja jsem kolikrát ta co se po akci odvali na bok a ani se nehne. Manžel si jde po svém a ja se oddávám perinam. Myslim ze je to o tom jak je kdo v sexu aktivní a s koho vzejde iniciativa.
@Ivčis píše:
@Borůvka1990 NOoo to je dobrý, vegetativni stav použiju na manžela. Super
. Ale je to tak, on se pak zasekne dva tri večery u pc a než se nastartuju tak mě cely den oplacava a prostě nic. Pak se donutim a chodím ho otlapkavat zase já
taková záhada to je.
My to máme podobně, akorát já můžu šestkrát denně a můj jednou obden. Tak máme kompromis a je to 1-2krát denně
Koukám, že jsme se měly narodit jako chlapy, co?
![]()
@jdukolem píše:
To se mýlíš…sex opravdu patří mezi základní potřeby…přečti si př Maslowa…o pořadí se nepřu..
Tak konkrétně pozice sexuality v Maslow's hierarchy of needs je předmětem věčných diskuzí a to už z podstaty velké individuality člověka. Někdo tady psal, že je v manželské krizi a přesto je pro něj sex na tak významném místě, že ho s manželem provozuje, byť u toho nemluví. Tam je sex nejspíš opravdu jedna z nejzákladnějších potřeb. Jiní potřebuji nejdříve naplnit potřebu bezpečí, lásky a teprve pak jsou schopni přemýšlet o sexu. Přičemž pocit bezpečí může znamenat i zvládat stres v práci. Řekl bych, že to souvisí i s věkem. Mnohé místní diskutérky ochotně a hrdě přiznávají primitivní anonymní „šousty“ na hajzlech diskotéky(pejorativní označení tady má své místo) a jak s nimi šel čas, staly se matkami a nyní potřebují k zásunu i trochu té něhy a rodinného krbu kolem. A je naivní si myslet, že to muži mají jinak.
a taky bych vzal v potaz, že Maslow onu teorii vyslovil před více než 70ti lety v době vrcholící druhé světové války. Dnes máme trochu jinou dobu, jiné možnosti, jiné hrozby.. a jiné, mnohem pestřejší způsoby doplnění dopaminu, než „pouhý“ sex