Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@unuděná píše:
Takže když si zajdu do restaurace, kde přede mě rychle hodí sekanou s kaší, je to taky fast food?Jaký je rozdíl mezi tím, že to jídlo sním u stolu doma poté, co ke mě doputuje z restaurace, a tím, že si do té restaurace zajdu nebo totéž uvařím?
Ježíš, proč to řešíš? Jestli tě uráží, že jsem nazvala pizzu fastfoodem, tak se moc omlouvám a přeji ti dobrou chuť. Každý to má prostě jinak. A klidně si jez sekanou s kaši za jízdy autem třeba rukou.
@Modra1 píše:
Holky, přečtěte si definici fastfoodu. Je to jednoduché jídlo, které se dá rychle zkonzumovat, nejlépe jídlo do ruky. To prostě pizza je. Nejde vůbec o nutriční hodnoty.
Ale to by sis pak ani nemohla vzít k svacine banán ![]()
@Semtex píše:
Ale to by sis pak ani nemohla vzít k svacine banán
Ajo.
@Modra1 píše:
Ježíš, proč to řešíš? Jestli tě uráží, že jsem nazvala pizzu fastfoodem, tak se moc omlouvám a přeji ti dobrou chuť. Každý to má prostě jinak. A klidně si jez sekanou s kaši za jízdy autem třeba rukou.
Neuráží, jen mám ráda, když se věci nazývají pravými jmény
![]()
Domácí lassagne jsou skvělé. Je třeba je dělat, jak mají být.
@yasmine5 píše:
Ahoj, jak často si domů necháte dovézt třeba pizzu nebo burgery? Je to když se vám nechce vařit nebo třeba k večeři? Já si teď procházela účty a zjišťují, že třeba dvakrát do měsíce nám objednám večeři.. je to málo nebo moc nebo akorát?
Kdyz byl pri korone homeof.tak casteji trena 5 za mesic. Ted mene, ale chodim kupovat krupavou kachnu k asiatum, mnam a sushi ![]()
@yasmine5 píše:
Ahoj, jak často si domů necháte dovézt třeba pizzu nebo burgery? Je to když se vám nechce vařit nebo třeba k večeři? Já si teď procházela účty a zjišťují, že třeba dvakrát do měsíce nám objednám večeři.. je to málo nebo moc nebo akorát?
v průměru minimálně 1× týdně (buď objednáváme domů, nebo jíme venku), je nás 5.
Holky, někdo tu přes den zmiňoval smetanové lasagne (nebo jinou pastu) úplně mne to navnadilo, u nás to teda bohužel jím spíš jen já, dělám smetanovo-sýrové omáčky většinou s nivou nebo strouhaným tvrdým sýrem,
ALE nemáte někdo fakt super-truper osvědčený recept na tenhle typ „smetanových těstovin“? bez masa… děkuji moc předem za vaše srdcovky
nebo konkrétní odkaz na Vaše oblíbené takové menu s fotkou? (abych se tolik neodklonila od tématu)… bazalka? česnek: nebo bez?
Je to hrozný, ale občas i 3× týdně, někdy u víc. Rozhodně to chceme omezit ![]()
@yasmine5 píše:
Co je na Tvém pitomém anketním dotazu tak intimního?
Záleží na situaci. Jako bezdětní, pracující, několikrát týdně a k večernímu filmu téměř každý víkend. S dětmi na MD výjimečně, protože je čas vařit a peněz méně. S většími dětmi zase nějaká ta pizza padne občas, ale spíš si zajdeme do restaurace sednout.
Ale celkově mě restaurace včetně rozvozů už moc nebaví, vadí mi, že je jídlo víc mastné než jsem zvyklá, tolik oblíbenou Asii nemusím a ostatní si uvařím doma lépe a vím co v tom je.
@Modra1 píše:
Málo kdy. Když už teda chci jídlo od někoho jiného, tak chci, aby to stálo za to. Což teda fast foody rozhodně nejsou. Zvlášť s dovozem, v nějaký plastový krabičce a vychladlé. Ne, to není pro mě. To musí být velká bída, abychom si něco takového objednali.
To mne uprimne rozesmalo. Az si budu priste objednavat pres Wolt dovoz vecere treba ze SaSaZu, zasmeju se znova. ![]()
Minimálně, tak 1× - 2× ročně, takže vlastně skoro vůbec
, bydlím v centru, takže si většinou dojdu.
Dost často objednáváme, cca 8× do měsíce.. Ne jen fastfood, ale častěji z normálních restaurací. Chtěla bych to omezit, ale často jsme líní/unavení vařit. ![]()
Měsíc od měsíce jinak, dle aktuální výplaty ![]()
Ale celkově mě objednávání jidla uspokojuje, nabídka je pestrá a z mé zkušenosti je poměr spokojenost/zklamání tak dvacet ku jedné…