Jak dál naložit s chováním kamarádky?

Anonymní
30.4.26 11:49

Jak dal naložit s kamaradky chovanim?

Ahoj,
Je to asi rok, kdy byla moje kamarádka vdaná za muže, s kterým měla malé dítě.. jenže v té době mi pravidelně co týden volala, jaké hrůzy se u ni doma dějí, že ji drží opilý nůž pod krkem, bije ji, fackuje, i na veřejnosti.. a postupně to tak gradovalo (například s tim nožem), ze jsem se bála si to nechat pro sebe kdyby se náhodou něco stalo (asi vite) a ja si to pak nemusela vyčítat.. její maminka je naprosto super a napadlo mě ji to říct, protože moje rady si nebrala k srdci a její rodiče mohli lépe zakročit.. v tu dobu mi strašně děkovala.. jenže teď se stalo to, že se k němu asi po půl roce zpět vrátila a v podstatě mi začala vypisovat ze to ode mě nebylo fajn, ze si ten její myslí ze nejsem dobra kamarádka a údajně si to chce se mnou ‘vyřídit’ a ‘podat’ si me. Částečně to beru jako vyhrožování… pak mi začala psát, ze jsem to přehnala a ona by takhle urcite nezakročila ze by s tim oznámila rodice… částečně se mi a tim zprotivěla, měli jsme se vidět, ale muj přítel mi radí at s ni nikde nechodim, ze kdyz nemel respekt ten její k ni, ze ho nebude mít ani ke me a ma ze me strach, ze by se takhle pres ni mohl ke me dostat a radí mi s ni pozastavit kontakt.
Nejake nazory a rady?
 Dekuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
73
30.4.26 11:56

Vím, že za eticky korektní je v těchhle věcech považován jen „see something, say something“ přístup, ale moje zkušenost s tímhle typem žen mě odnaučila snaze řešit něco, s čím jsou ony očividně v pohodě.

Jedna věc jsou oběti domácího násilí v extrémně nevýhodné pozici (naprostá finanční závislost, reálný strach o děti, atd.), ale tyhle chronické vracečky u mě nebudí žádnou empatii. Kolikrát i když nakonec odejdou, najdou si brzo úplně stejný typ chlapa. Znala jsem případ, kdy matku bránil před novým partnerem vlastní syn a otočilo se to proti němu.

Přerušila bych kontakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15419
30.4.26 11:57

Přítel má pravdu, s kamarádkou bych přerušila kontakt, očividně to nemá v hlavě v pořádku.. Vyhrožuje, že si tě podá? To o něčem svědčí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1032
30.4.26 12:00
@Anonymní píše: Více

Komu neni rady, tomu neni pomoci. Napsala bych ji, ze jsem to tenkrat myslela dobre a ze ji preji hodne stesti a pote utnula veskery kontakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3551
30.4.26 12:02

Ked sa k nemu vratila asi jej to tak vyhovovalo nemyslis?

Ono to nieje jednoduche obsiahnut, pretoze ty subjektivne popisujes co ti subjektivne popisovala kamaratka… a realita moze byt uplne inde.

Ja by som sa do toho nemiesal. Viem ako zije moj kamarat, ja by som tak nezil, ale kazdy ma pravo na svoj nazor, svoj zivot. Pokial to nieje jeho prianie tak nezasahujem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21520
30.4.26 12:05
@Anonymní píše: Více

S takovou divnou ženskou bych nekamarádila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24770
30.4.26 12:06

Přerušit kontakt, a to hned a navždy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8699
30.4.26 12:06

Nenazývala bych ji už kamarádkou, nechej ji žít svůj život a uzavři to v sobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2414
30.4.26 12:21

Partner se kamarádku evidentně snaží přesvědčit, aby zpřetrhala vazby s okolím a on si s ní pak mohl dělat, co chce, aniž by se ona mohla na kohokoliv obrátit s žádostí o pomoc. Jasně, že bude hnusný i na tebe, chce tě zastrašit, aby ses mu do ničeho nemotala. Když s kamarádkou přerušíš veškerý kontakt, dosáhne přesně toho, co chce.

Těžko radit, co dělat. Namlátit si dobrovolně nenecháš, to je jasný. Kamarádka se k němu ale klidně mohla vrátit ne proto, že je úplně blbá, ale protože je od něj zmanipulovaná, myslí si, že bez něj nic není, nikdo jiný to s ní nemyslí dobře… Takovéhle vztahy fungujou jinak než klasické.

Asi bych se naoko stáhla, ale snažila se situaci aspoň nějak z dálky sledovat pro případ, že se kamarádka ocitne v nějakém obrovském prů*eru. Což asi nastane, bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15599
30.4.26 12:25

Přerušit kontakt, zablokovat. Tohle v životě fakt nepotřebuješ.
Ať se klidně nechá zabít. Její boj :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1898
30.4.26 12:26

Napsala bych ji ať se klidně nechá mlátit jak žito, když je tak blbá a není ji líto ani děcek, ale ještě jedna výhrůžka tak jdeš na policajty. Sbohem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1032
30.4.26 12:37

Jeste premyslim nad tvym prispevkem.. mozna bych ji napsala to, cos napsala sem, konkrétně tuto část
“ v té době jsi mi pravidelně co týden volala, jaké hrůzy se u tebe doma dějí, že ti drží opilý nůž pod krkem, bije te, fackuje, i na veřejnosti.. a postupně to tak gradovalo (například s tim nožem), ze jsem se bála si to nechat pro sebe kdyby se ti náhodou něco stalo a ja si to pak nemusela vyčítat.. tvoje maminka je naprosto super a napadlo mě ji to říct, protože moje rady sis nebrala k srdci a tvi rodiče mohli lépe zakročit” a napsala bych ji, ze me mrzi, ze to ted zpetne vidi jinak, preju ji jen dobre a myslim, ze ted bude lepsi se prestat spolu stykat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36169
30.4.26 12:39

Přítel má pravdu. Poslala bych jí někam a nestýkala se s ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
350
30.4.26 12:51

Jak uz tu zaznelo - napsala bych ji, ze jsi to myslela dobre, ale pokud ji vyhovuje byt obet domaciho nasili, tak je to jeji boj. Ze si nenechas vyhrozovat, takze utinas kontakt a nazdar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25004
30.4.26 12:56

Bohužel, některé vztahy nejsou dobré, a to jak ten kamarádčin s partnerem, tak ten tvůj s ní.. takže bych jí napsala v tom smyslu,
že si vyhrožovat nenechám, že jsem jednala ve svém nejlepším vědomí a svědomí a udělala bych to zas, a že nehodlám a nebudu se dívat na to, jak si ničí život a že jí přeju hodně štěstí, ale nebudu se toho už nikdy účastnit. Sbohem navždy, dík za pěkné chvíle, měj se co nejlíp a mysli na své dítě a v čem bude vyrůstat.

Tečka. Je to její boj, udělalas cos mohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová