Jak dělá husička?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
36
22.10.06 17:31

Ahojky :D,
s touto otázkou si lámu hlavu už od léta. Super založenéé téma …

U nás zatím kachnu a husu nerozlišujeme, takže Matěj volá na obě ga-ga.
Snad časem také budeme nějak rozlišovat.

Když jsme byli v ZOO, tak byla pro Matěje všechna zvířátka ga-ga a když jsme přišli ke kachnám něřekl ani slovo.

Taky tu máme v knížce želvu …ale ta snad ani nijak nedělá :lol:

Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
22.10.06 18:21

Výborné téma :-)

husa u nás dělá ga-ga a kachna káč káč, žába kva kva, krtek zatím nijak, ryba otvírá pusu, slon - troubí (ruka na nos a druhá provlečená dopředu), králík hop-hop, myška piští.
Marně přemýšlím jak dělá lyška, veverka a srnka, motýl (už vím, že budeme mávat rukama, to mě nenapadlo), želvu taky netušim, má jí švagrová a zatim jí říkáme prostě želva. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1858
22.10.06 19:26

Mě by zajímalo, jak je to s tou žirafou, ta je totiž jako jedinej savec naprosto němá. Děláte někdo něco?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1905
22.10.06 19:36

Hodne dobra diskuse.

U nas je to jeste zajimavejsi. Pritel je anglican, a tady i zijeme. A nejake kva kva u zaby, to zapomente!! Tady zaba dela Ryybit, rybbit :lol: :lol: :lol: No a takovehle hadky, mame castejc :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
551
22.10.06 20:00

Ahoj,

u nás:
kachna = káč, káč
husa = ga-ga (hodně temně hrdelně)
králík = dupy-dupy (kluk od malinka dupal nožkami)
srnec = bek-bek (nápodoba štěkání srnců)
slon = tá-dá tá-dá (to si moc podobné není, já vím…)
sojka = trautnberk-trautnberk :)
krocan = hudry-hudry (temně jako u husy)
vrabec = štilip-štilip čimčarara čim-čim-čim
had = ssssss .....atd.

Nejlepší jsou skřeky, kluk už teď umí dobře imitovat různé ptáky - i v lese vždycky vědecky říká, co to bylo zač.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
860
22.10.06 20:03

holky, docela koukam, ze skoro u vsech dela husa gaga :)), my meli husy (kdyz jsem byla mala) a ty za:,–(ne sycely, takze u nas se syci :))

R.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
27.11.06 12:00

Ahojte, já sice ještě nemám děti, ale právě pro sestru vyrábím knížku se zvířátkama, tak sbírám různé zvuky :) A řešila jsem problém s kačenkou a husičkou (ga-ga, kač kač). U králíka taky znám že dělá mic-mic, asi to má naznačit právě to krčení nosu :D
Ten hroch - v jedné knížce od Terry Pratchetta hroch dělá „humpf“ - a v mém okolí se to dost ujalo (taky mezi jeho čtenáři ;) )

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
29.12.06 09:59

Zajděte do zoo, ni. :) Husa deal gaga a syčí, kachna kváká, kva kva, žába taky ale jinak - brekekeke a králík dupe. 8)

• Citovat
  • Upravit
Petr 111
10.1.12 17:08

Padla tu důležitá otázka, jak dělá žirafa. Dlouho jsem to hledal a pak jsme to zjistili a naučili naši malou neteř: Žirafa totiž nedělá (!) Jak má dlouhý krk, tak při jeho vývoji hlasivky zaniknou.

• Citovat
  • Upravit
Vendulka*des
16.11.12 13:39

Tuto diskusi musím ukázat manželovi. Ten se mi strašně posmíval, když jsem naši dceři řekla, že králíček dělá mic mic. A krůta s krocanem se mu taky nezdáli- hudry hudry :-D Na opičku, kterou předvádím (jsem celá Tarzanova Chita :-), už si ale zvykl :D

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Lékařský kufřík

• (4.8) + 19 recenzí

Linkimals Mluvící lama

• (4.8) + 18 recenzí

Pokladna