Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky
,
s touto otázkou si lámu hlavu už od léta. Super založenéé téma …
U nás zatím kachnu a husu nerozlišujeme, takže Matěj volá na obě ga-ga.
Snad časem také budeme nějak rozlišovat.
Když jsme byli v ZOO, tak byla pro Matěje všechna zvířátka ga-ga a když jsme přišli ke kachnám něřekl ani slovo.
Taky tu máme v knížce želvu …ale ta snad ani nijak nedělá ![]()
Katka
Výborné téma ![]()
husa u nás dělá ga-ga a kachna káč káč, žába kva kva, krtek zatím nijak, ryba otvírá pusu, slon - troubí (ruka na nos a druhá provlečená dopředu), králík hop-hop, myška piští.
Marně přemýšlím jak dělá lyška, veverka a srnka, motýl (už vím, že budeme mávat rukama, to mě nenapadlo), želvu taky netušim, má jí švagrová a zatim jí říkáme prostě želva. ![]()
Mě by zajímalo, jak je to s tou žirafou, ta je totiž jako jedinej savec naprosto němá. Děláte někdo něco?
Hodne dobra diskuse.
U nas je to jeste zajimavejsi. Pritel je anglican, a tady i zijeme. A nejake kva kva u zaby, to zapomente!! Tady zaba dela Ryybit, rybbit
No a takovehle hadky, mame castejc
![]()
Ahoj,
u nás:
kachna = káč, káč
husa = ga-ga (hodně temně hrdelně)
králík = dupy-dupy (kluk od malinka dupal nožkami)
srnec = bek-bek (nápodoba štěkání srnců)
slon = tá-dá tá-dá (to si moc podobné není, já vím…)
sojka = trautnberk-trautnberk ![]()
krocan = hudry-hudry (temně jako u husy)
vrabec = štilip-štilip čimčarara čim-čim-čim
had = ssssss .....atd.
Nejlepší jsou skřeky, kluk už teď umí dobře imitovat různé ptáky - i v lese vždycky vědecky říká, co to bylo zač.
holky, docela koukam, ze skoro u vsech dela husa gaga
, my meli husy (kdyz jsem byla mala) a ty za:,–(ne sycely, takze u nas se syci ![]()
R.
Ahojte, já sice ještě nemám děti, ale právě pro sestru vyrábím knížku se zvířátkama, tak sbírám různé zvuky
A řešila jsem problém s kačenkou a husičkou (ga-ga, kač kač). U králíka taky znám že dělá mic-mic, asi to má naznačit právě to krčení nosu ![]()
Ten hroch - v jedné knížce od Terry Pratchetta hroch dělá „humpf“ - a v mém okolí se to dost ujalo (taky mezi jeho čtenáři
)
Zajděte do zoo, ni.
Husa deal gaga a syčí, kachna kváká, kva kva, žába taky ale jinak - brekekeke a králík dupe. ![]()
Padla tu důležitá otázka, jak dělá žirafa. Dlouho jsem to hledal a pak jsme to zjistili a naučili naši malou neteř: Žirafa totiž nedělá (!) Jak má dlouhý krk, tak při jeho vývoji hlasivky zaniknou.
Tuto diskusi musím ukázat manželovi. Ten se mi strašně posmíval, když jsem naši dceři řekla, že králíček dělá mic mic. A krůta s krocanem se mu taky nezdáli- hudry hudry
Na opičku, kterou předvádím (jsem celá Tarzanova Chita
, už si ale zvykl ![]()