Jak dlouho odložit očkování MMR?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12743
18.10.13 13:23
@wildcherry píše:
A ze se ani nedivim :lol:

museli volat do laboratoře aby se optali jak se to dělá :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13073
18.10.13 13:30

.

Příspěvek upraven 04.02.14 v 08:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
18.10.13 13:31
@paola white píše:
museli volat do laboratoře aby se optali jak se to dělá :lol:

Si delas prd.el :lol:?No kamoscina mala byla nemocna, a kamaradka ji chtela vzit taky na protilatky. Doktorka ji sproste vyfakovala, ze byla ockovana, tak ma asi jen rymu a kasel, ze se to nedela.Nasi jsem se na to pak ptala a rikala, ze se to opravdu nedela.Ze i kdyby se ukazalo selhani vakciny a dite prodelalo detskou nemoc, tak si s tim dite poradi. Proste, je to prej zbytecne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4692
18.10.13 13:32

@wildcherry No teď na podzim to bude asi na prd, protože malej má rýmu snad pořád, co je tohle blbý poasí, ale jak to tak čtu, nic se nestane, když mu to nechám dát až dýl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
18.10.13 13:32

@wildcherry no jendé kamarádce tady z diskuze doktor u malé nabral protilátky a z hexy měla hladinu jen na dvě nemoci :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
18.10.13 13:36

@wildcherry
A co treba cierny kasel-z toho nam strach..ja mmr neriesim mam len 2,5 mes. prcka..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
18.10.13 13:40

@miisenka no černý kašel je velká otázka. toho jsem se do toho půl roku až roku bála taky.
Nejdůležitější otázkou je jestli věříš tomu, že očkování tvoje dítě ochrání? Ono to totiž zdaleka nefunguje tak, že naočkované dítě neonemocní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69118
18.10.13 13:40

No, ta hexa se sice oficialne smi davat uz od 9 tydnu, ale nemam ve svem okoli moc doktoru (nepopiram, ze bohuzel jsou), kteri by to brali jako instrukce - v 9 tydnech to tomu diteti pichnete, at se deje, co se deje! Naopak moje i kamaradcina dr. na rovinu rekly, ze oni to proste pred tretim mesicem nepichaji a hotovo, i kdybych chtela (coz jsem samozrejme nechtela).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
18.10.13 13:41

Holky a nechcete mi niektora to ocko poriadne vysvetlit a odpovedat na moje debilno-stupidne dotazy? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
18.10.13 13:42
@miisenka píše:
@wildcherry
A co treba cierny kasel-z toho nam strach..ja mmr neriesim mam len 2,5 mes. prcka..

Stejně se teď v ČR šíří nový kmen černého kašle - ptxP3, který není ve vakcíně. :nevim: Já bych nikoho pokašlávajícího k miminu raději nepouštěla - ani k naočkovanému miminu.

„Cirkulující kmen původce černého kašle je dnes zřejmě trochu odlišný oproti kmenům, které tady byly v minulosti. Vakcína nemusí dost chránit,“ podotýká Prymula.“

Zdroj: http://www.lidovky.cz/…y-domov.aspx?…

Příspěvek upraven 18.10.13 v 13:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
18.10.13 13:43

@paola white
Ved praveze sama nevim, nikde neni dane ze ked naockujem tak neochorie..ale ked nenaockujem a on ochorie tak to tiez si budem vycitat.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
18.10.13 13:44
@miisenka píše:
Holky a nechcete mi niektora to ocko poriadne vysvetlit a odpovedat na moje debilno-stupidne dotazy? :mrgreen:

no tak se ptej. postupně se určitě dozvíš co tě zajímá. pokusím se vysvětlit co budu vědět, přece jen už mám něco našprtáno :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
18.10.13 13:46

@ugluk Tak MMR je živá vakcína a tam je reakce opravdu vidět až po týdnu od očkování. U těch jiných je to divné. Děti po MMR měly vždycky po tom týdnu zvýšenou teplotu a byly protivné až až…ale trvalo to jen dva dny a pak byl klid. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
18.10.13 13:46
@miisenka píše:
Ved praveze sama nevim, nikde neni dane ze ked naockujem tak neochorie..ale ked nenaockujem a on ochorie tak to tiez si budem vycitat.. :nevim:

moje milá obávám se, že si právě zabředla do naprosto bludného kolotoče. To je přesně otázka, kterou řeší každý rodič co se začne o očkování zajímat. Když naočkuješ a dítě bude mít nežádoucí účinky tak si to budeš vyčítat, když onemocní a nebude očkované tak si to budeš taky vyčítat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
18.10.13 13:48

@paola white v nemecku se druha dava, ale cele to je plne na rodicich, nic neni povinne. Ovsem masaz od doktoru je slusna.

my meli ted hexu prvni, vlastne uz to neni hexa, ale jina vakcina, az v roce. Nase doktorka na nejakou „rymicku“ nekouka. Tuhle me odzbrojila tim, ze do urcite teploty se muze 8o…tak to ani omylem. Ale slevila jsem z toho, ze byl sice zdravej, ale mel zcervenalej krk, coz ma dle me porad. Ja zas jsem spis ve fazi, ze za urcitych okolnosti povazuju ockovani za spise prinosne, nez neockovani :nevim:, ale prase aby se v tom vyznalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek