Jak dlouho odložit očkování MMR?

4780
18.10.13 12:26

Jak dlouho odložit očkování MMR?

Ahojky. Chci se zeptat na váš názor. Dcera byla v 15 měsících očkovaná 1. dávkou Priorixu. Asi před 2 měsíci už mě začala dr. upozorňovat, že máme přijít na 2. dávku. Dcera má teď 21 měsíců. Pořád nám tady kolovalo nějaké nachlazení, tak jsme to nestihly no a malá teď dostala neštovice. Tím pádem ji nejmíň 3 měsíce očkovat nenechám. Jak mám argumentovat u dr. když očkování prozatím odmítnu? Jaký má být rozestup mezi dávkami?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17221
18.10.13 12:27

Na Slovensku se druhá dávka očkuje až těsně před pubertou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
18.10.13 12:28

O ¨rozestupu mi říkal dr 6měsíců až rok. A nám to zrovna vychází v období říjen-březen :zed: Bych to radši taky ještě odložila, ale nevím, co je lepší. Teď mám 6týdnů do porodu a pak zase bude malé miminko :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
18.10.13 12:28

No tak na Slovensku se druha davka dava ve 12 letech… Takze bys nemela zameskat asi nic az do uplneho vyzdraveni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
18.10.13 12:29

@Anabellka já bych prostě argumentovala neštovicema a hotovo. Nemůžou Tě do toho nutit. Jednou je dítě po nich oslabené, tak se prostě počká :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
18.10.13 12:29

@Anabellka jakýkoliv ty sama chceš. Na Slovensku a jiných zemích se dokonce očkuje jen jedna dávka a druhá až před pubertou což mě osobně přijde logičtější než dvě batolecí dávky…

Doktorce nijak argumentovat nemusíš. MMR nemá horní hranici pro aplikaci a školce většinou taky stačí jedna dávka. Určitě je rozumné nenechat teď dítě očkovat. Neštovice jsou sice „běžná dětská“ nemoc, ale i tak zatíží imunitu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
18.10.13 12:31

U tohoto očkování stejně není stanovena horní hranice ne? Já nechala dát synovi 1. dávku až ve 2 a čtvrt roce, a to je kvůli tomu, abychom si mohli nechat potvrdit papír pro školku. Doktorka říkala, že protilátky se utvoří cca do 3 týdnů, a to druhé to je opravdu asi jen přeočkování pro jistotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4780
18.10.13 12:34

Tak to se mi ulevilo. Já jsem právě myslela, že tam ta horní hranice je a pak se to musí očkovat znovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
18.10.13 12:35

@Mysak.75 myjsme měli první dávku až v 28mni měsících a to jen kvůli školce, kdybych vědala, že jí nevezmou, tak bych neočkovala :nevim:

@paola white logičtější to určitě je ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
18.10.13 12:36

@Anabellka můj dr říkal, že do roka ta druhá dávka být MUSÍ :nevim: ale koukám, že nemusí, tak to asi přestanu hrotit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
18.10.13 12:40

@atominnka tak vzhledem k tomu, že udávaná ochrana je 10-15 let tak děti v ČR přestávají být chránění přesně v tom nejrizikovějším věku :pocitac:
protože fakt neznám nikoho kdo by se dával pravidelně přeočkovat na MMR :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69117
18.10.13 12:41

Dcera mela prvni MMR minuly tyden (ve 20 m) a ted bojuje s nejakou strevni virozou (evidentne navaznost na ockovanim oslabeny organismus, zazila to i posledni dve ockovani - nikoli primou reakci, ale po tydnu zalehla s nemoci) a dr., ac mi pri te prvni davce rikala, ze muze preockovat uz po 6 m, tak dnes po vyhodnoceni stavu zkonstatovala, ze driv jak po roce ji to urcite nepichne. A popravde po techto zkusenostech uz to taky budu oddalovat, co to jde, imunitu ma sice OK, ale proste na ta ockovani reaguje takhle blbe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4692
18.10.13 12:49

Holky, asi budu za „blbku“ ale Priorix a MMR je jedna a ta samá vakcína, nebo každá jiná? Fakt se v tom nevyznám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
18.10.13 12:49

Normalne rekni, ze nechcete.Fakt staci jen tuto vetu rict.Pak az pujdes k doktorce, skrabnes podpis s papirem, ze nechcete ockovat.Tam vrchni hranice neni. A nebyva uz ani problem ve skolce :dance:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13073
18.10.13 12:51

.

Příspěvek upraven 04.02.14 v 08:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...