Jak dlouho odložit očkování MMR?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
69118
18.10.13 13:53

@MisaHanuska no ja vim, ta posledni dve ockovani samozrejme nebyla ziva vakcina, takze se doktori shodovali, ze reakce po tydnu neni prima reakce na vakcinu. Ale kdyz jsme po tom druhem ockovani skoncily v nemocnici, tak jsem tam vyzpovidala snad vsecky doktory a tvarili se, ze sice to neni reakce na ockovani, ale proste ockovani telo oslabi a to je pak nachylnejsi na jine nemoci, ze to neni nijak vyjimecne. Takze jsem dite hypoteticky ochranila proti cernemu kasli a ono pak za tyden dostalo zanet ledvin.

U toho MMR prave vim, ze jsou reakce opozdene, takze kdyz ji 7. den vylitla teplota, horce jsem si rikala parada, ukazkova reakce :? Taky mi dnes dr. vycetla, ze jsem okamzite neprinesla na kontrolu moc (po tom zanetu ledvin mam instrukce nosit hned, jak vyleti teplota), jenomze mne bylo tak jasne, ze je to reakce na MMR a nikoliv zase ledviny, ze jsem ji proste neprinesla :oops: Zavolala jsem ji az za dva dny, kdy zacala prujmovat a zvracet. A zaver (dekuji sve doktorce, ze u vseho dodava pravdepodobne a s jistotou se samozrejme nic rict neda) - vysoke teploty byly reakce na MMR. Strevni viroza ne, ale telo oslabeno bojem se trema nemocema najednou a vysokyma horeckama bylo velice nachylne takovou potvoru chytit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26295
18.10.13 13:54

@Anabellka řeším úplně stejný problém. Doktor mě taky tlačí do přeočkování, prý máme přijít, i když bude mít malý rýmu, kašel, jen nesmí mít teplotu. Jenže co nastoupil od září do školky, je pořád na huntu (a my dospělí taky), nechce se mi to hrotit. Po první dávce měl docela divokou reakci. Na vakciny.net neudávají horní hranici, tak nevím. Rok to bude na konci listopadu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
18.10.13 13:54

@suik jj kéž by to v ČR bylo jako v Německu taky dobrovolné… hele a jak to tam je se školkou? požadují něco povinně?

ono je prostě hrozně těžké zorientovat se v tom co je správné, protože každá strana má svoje dobré i špatné argumenty. Každopádně si myslím, že pokud rodič očkování věří a měl by strach neočkovat tak je určitě lepší cestou opatrně očkovat.
Ale spíš mě zaráží přístup některých doktorů co prostě očkují hlava nehlava. Několik vakcín najednou, nemocné děti, děti s oslabenou imunitou apod. Příbuzná dávala dítěti TBC, byl trochu nastydlý a měl teplotu přes 37 a doktorka na kalmetizaci jí řekla, že vadí až teplota od 38 a v pohodě mu naprala živou vakcínu :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
18.10.13 13:55
@miisenka píše:
@wildcherry
A co treba cierny kasel-z toho nam strach..ja mmr neriesim mam len 2,5 mes. prcka..

No, taky se ho bojím. Protože na něj není lék. Ani ATB na to nefungují. Teda pokud už není něco nového. Ale zas, umrtí je velice vyjímečné. A hlavně, poznáš ho. Má tři stádia a trvají delší dobu. Nebezpečný je velice pro děti do půl roku.Co se týká očkování na něj, vakcínu netestovaly, neví jak moc je účinná, nebo nebezpečná, spoléhá se na informace, které jsou z padesátých let. A opět jako u každého očkování, nikdy není jistota, že se protilátky utvoří, nebo že dítě ho i tak nedostane.Za mě je naprosto zbytečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
18.10.13 13:56

Já jsem z toho MMR taky na nervy. Dcera má 19 měsíců a zatím jsem to odložila, doktorce jsem řekla, že dřív jak ve 2 letech MMR očkovat nechci, tak si nás napsala hned asi 14 dní po 2.narozeninách :zed: Ale vím už teď, že do toho asi ještě nepůjdu, přijde mi to prostě na hlavu, očkovat batole, když tahle vakcína působí 10, možná 15 let, takže přestane působit právě v době, kdy jsou ty nemoci nejnebezpečnější…tak jsem zvědavá, co mi paní doktorka poví, většinou se mi nenápadně směje do obličeje a dělá ze mě hysterku, co věří internetu… :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
18.10.13 13:56
@miisenka píše:
Holky a nechcete mi niektora to ocko poriadne vysvetlit a odpovedat na moje debilno-stupidne dotazy? :mrgreen:

Ptej se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
18.10.13 14:02

@ugluk Naše malá taky byla minulý čtvrtek, tři dny po nocích kašle a má slabou rýmu, od včerejška i zvýšená teplota. Má 2 roky. Hexu taky nesnášela nejlíp, pokaždé minimálně k 38 teploty tak 3 dny, zadek rudý a oteklý ještě za týden. Mrzí mě, že jsem ještě nepočkala sakra :cert:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
18.10.13 14:03
@Verca1989 píše:
Já jsem z toho MMR taky na nervy. Dcera má 19 měsíců a zatím jsem to odložila, doktorce jsem řekla, že dřív jak ve 2 letech MMR očkovat nechci, tak si nás napsala hned asi 14 dní po 2.narozeninách :zed: Ale vím už teď, že do toho asi ještě nepůjdu, přijde mi to prostě na hlavu, očkovat batole, když tahle vakcína působí 10, možná 15 let, takže přestane působit právě v době, kdy jsou ty nemoci nejnebezpečnější…tak jsem zvědavá, co mi paní doktorka poví, většinou se mi nenápadně směje do obličeje a dělá ze mě hysterku, co věří internetu… :poblion:

To je hrozné, ty matky… Někde si něco přečtou a jsou pak „chytré“ jak rádio! :roll:

Přitom si říkám, že by nebylo od věci, kdyby se trošku zajímaly i ty doktorky (potažmo i sestry) a nevěřily slepě těm, co jim cpou do hlavy, jak je to očkování úžasné a život-zachraňující.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
18.10.13 14:03

@Verca1989 Maty MMR taky nemá :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69118
18.10.13 14:04

@Genovesa tak me dite hexy snaselo zcela bez jedine reakce, akorat po tom roce se to po… a mela ty nemoci po tydnu od ockovani. No ja si rvu vlasy, ze jsem nepockala aspon do tech dvou let :roll: Doktorku mam fajn, da se s ni mluvit, takze to bylo defakto jen moje rozhodnuti a o to hur to pak clovek nese :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
18.10.13 14:06
@atominnka píše:
@ugluk naše má taky imunitu v pohodě, ale na MMR měla ošklivou reakci. horečky, přestala mluvit a začala se počurávat. Dva měsíce trvalo, než se dala do kupy :zed:

Zajímavé :think:. Taky pozoruji větší počurávání a dokonce mi pár dnů i zas kakala do kalhotek. Dnes už zas nočník naštěstí :pankac:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
18.10.13 14:07

@ugluk Tak já jsem do dvou let počkala a taky marodí :nevim:. To si nevybereš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
18.10.13 14:08

@paola white nejde o to, že bych se bála těch nemocí, to vůbec, podle mě zas tak hrozné nejsou - tedy u malých dětí. V pubertě nebo dospělosti bych se pak bála. Jen potřebuju vědět co a jak a nechce se mi hledat na netu, tak se ptám, když vidím, že to někdo má zmáknuté jako ty ;)
Mám 6týdnů do TP a o očkování před porodem neuvažuju - už z toho důvodu, že bych tu manželovi nechala dceru s reakcí (a že minule byla ošklivá) a já pak v porodce měla stres ještě z toho, co a jak doma. A o očkování s novorozencem taktéž neuvažuju(tam jsem měla strach z toho přenosu, byť je jen teoretická možnost - ale je), jak říkám, jen se informuju, abych pak měla nějaké argumenty pro mého dr. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
18.10.13 14:09
@Zizalka píše:
Přitom si říkám, že by nebylo od věci, kdyby se trošku zajímaly i ty doktorky (potažmo i sestry) a nevěřily slepě těm, co jim cpou do hlavy, jak je to očkování úžasné a život-zachraňující.

já se tomu taky divím, občas mám chuť začít vysvětlovat ale nechce se mi poučovat doktorku. Myslím si, že to je povolání, kde by se měl člověk vzdělávat po celý život ale mám pocit, že doktoři na to prdí a to nemluvím jen o očkování. Podle mě v tomhle spíš hrají velkou rolí peníze… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
18.10.13 14:10

@paola white moje doktorka je podobna, moc nechapu, jinak je fajn, nedava zbytecne ATB, snazi se lecit prirodne, je homeopatka. Ale ockovani teda zurive brani, kdyz se s ni snazim diskutovat. Tuhle jsme se bavili o schematu 2+1 a ze pry vsechny ostatni nemoce kryje dostatecne, krom cerneho kasle :nevim:…my teda mame ted nejakou novinku, hexyon nebo tak nejak a to se snad poctvrte nepreockovava.

se skolkou nevim, nejak si nevybavuju, ze by po nas chteli ockovak. Mame teda soukromou. Syn jde ted v lednu a bude mit za sebou jen dve „hexy“. MMR jsem chtela dat az pred skolkou, to melo byt ve dvou letech, ale takhle to asi odlozim na neurcitou. Preci jen, z tehle vakciny mam hruzu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek