Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Datum porodu se vypočítává podle poslední MS. Když si ji nepamatuješ, tak se musí něčeho chytit a to jediné možné je UTZ. Bere to prostě podle odhadu a průměru, což je ale tvoje vina. Samozřejmě může být i starší nebo také mladší, což by mohl být třeba větší problém.
@Aduš8 Bohužel. Vždycky si udělám pozn. v mobilu, jenže zjistila jsem, že je telefon sám maže po čase. Rozhodně jsem poučena a příště tištěný kalendář
mladší asi ne, malý je prý celkem velký. Má být teda po kom, taťka je taky dlouhán. Tak mě to prostě napadlo no.
Vetsinou se ridi podle. velikosti miminka na prvotrimestr. utz, protože mívají přesnější ulzrazvuky, ale jestli se to lisi den dva tak to je jedno. A počítají to podle velikosti plodu ![]()
Dle utz v prvotriestrálním screeningu. A jestli se liší o den, už fakt nehraje roli, tam to může haprovat o hodně víc. Jak jinak než dle velikosti dítěte bys to chtěla odhadnout? Ono kolikrát i ženské, co tu poslední MS znají, mohly ovulovat třeba o 14 dní později, na den to sedne fakt málokomu. A porod neplánuje doktor, porod přichází sám obvykle během měsíce mezi 38+0 a 42+0 - pokud by se přenášelo víc, tak se porod vyvolává. Což se může dít i z mnoha jiných zdravotních důvodů, v těch posledních týdnech jsi sledovaná každu chvíli, po termínu už třeba obden, takže kdyby se dítku jakkoliv nedařilo, vyženou ho ven.
Přesné stáří plodu spočítás podle termínu oplodnujici soulože. Pokud to datum neznáš, tak je pak nejpřesnější screening na konci 1 trimestru, tam jsou ta miminka podle daného období vždy zhruba stejně velká.. Pozdější Ultrazvuky už prukazne nejsou, protože každé dítě má jiné geny, roste různě rychle apod..
Termín by se měl brát dle prvotrimestráního screeningu. Ale rozdíl den až dva je fakt nic.
Buď úplně v klidu. Já vím naprosto přesně, kdy jsem měla mentruaci, vím naprosto přesně, kdy proběhlo oplodnění (IVF) a stejně je malej o víc jak 10 dní napřed..
výpočty jsou pořád jen výpočty. však on si rozhodne sám, až bude připraven jít ven.
Znám přesně datum poslední menstruace, vím, kdy jsem měla ovulaci. Dle prvotrimestr. utz, dle kterého se stanovil termín porodu, došlo k oplodnění v den, kdy ani nebylo technicky možné souložit a ani vzdáleně se to nepřiblížilo ovulaci. Takže asi tolik k přesnosti stanovení termínu porodu ![]()
Ahoj. Jak dobře pozná gynekolog stáří těhotenství a dle toho tedy naplánuje porod? Já si nepamatuji datum poslední menstruace, bohužel nikdy jsem si to nepsala, takže jsme odhadovali doslova.
Momentálně mám mít 35+2. To gynekolog pozná dle velikosti miminka nebo jak? Každé přece roste jinak. Dle prvotrimestr. sc. je to o den víc, ale gynekolog si hledí svého odhadu. Chápu, že je to fakt hloupý dotaz, ale napadlo mě tak, aby náhodou nebylo starsi