Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Tereza1986 píše:
Já mohla jak dlouho jsem chtěla, ale bylo to na malém městě a před 13 lety. Dneska bydlíme v Praze a tady bych 14 leté dítě venku po tmě asi nenechala. Bojím, bojím.
V Praze jsem byla „pařit“ jednou. Bylo to naposled a žádné své dítě tam nikdy nepustím.
@Clarkia presne tak, pokud chtela dyl nebo byt treba u kamaradky, bylo to na domluve a musela rict kde je, byt na telefonu a pokud zustala u kamosky ve meste, bydlime na vesnici, tak pro ni manzel i dojel. I ted musi rict, kde je, kdy prijde a pokus se neco stane, hned volat.
@K-Black píše:
Jo a ještě jsem zapoměla, tohle toulání do 19 hodin má dovoleno jen v páteka ještě musí celý týden šlapat. A ještě mi musí hlásit kde je a při změně místa tak taky. jj, matka ras
Syn to měl taky tak. Asi v 16 jsem mu už dovolila třeba do 22 hodin, ale taky jen pátek nebo sobota. V 18 se mu povolilo víc, tzn že mohl jak chce ale hlásit změnu místa a musel přijít v tolik kolik řekl. Teď má už asi měsíc útrum, v týdnu může jen do 22 hodin, protože se mu ráno nechtělo do práce a do školy, je mu 19 pryč. Už se těší až se odstěhuje a bude si moct dělat co chce
HA HA HA HA HA HA HA švagrová nechala syna v 15ti letech samotného doma v bytě, ve městě, byt u náměstí takže synátor se ožral v první baru, vlastně od těch 15 ti je doma o víkendech sám, od 15 je prej dospělech, a nejlepší na tom je že se opije, přijde ráno a máma se tomu směje, teďka už je mu 19 takže s tim nikdo nic neudělá. Loni měl 12 dní řidičák a proháněl se autě 120km/h… jeho máma ani nevěděla že po nocích někde jezdí, v autě měl další 3 lidi, včetně 15ti leté holky… takže můj názor… ve 14ti letech max 18h, přes léto víc ale teďka? V dnešní době?
@rokris píše:
Tak to snad ty rodiče vědí, ne? Nechápu. Já bych se strachy po…
no vědí, protože si je musí vyzvednout a snad se to nějak hlásí na sociálku ![]()
Mě loni holka 2 dny po sobě nepřišla ze školy domů, až večer, byli v parku
vybrali je tam policajti, protože takhle malí smradi tam chlastali a hulili trávu
odvezli je na výslech a rodiče si pro ně museli dojet.
Naší holku ne, tu si manžel našel než přijeli policajti a dovezl ji policajtům sám, byla čistá ani alkohol ani tráva, vezl ji tam z jiného důvodu. Mě spíš děsí, že si to smradi dovolí v parčíku mezi panelákama kde na ně každej vidí a je jim to uplně jedno. Já se i v 16 schovávala s cigárem za zastávku aby mě nikdo neviděl a jim to je uplně jedno ![]()
Jako fakt se musí být tvrdý, pár holek z holčiny třídy už nejsou panny, jak jsem psala výš je jim 13, jen jedné a mojí je 14 ![]()
@Miriamm v tomto věku musela být o víkendu do 20h a v týdnu se flákat nemohla.
Teď je jí 17 a doma musí být v týdnu i o víkendu běžně do 21h, občas o víkendu když spí u nás kamarádky a jdou ven, tak musí být všechny spolu u nás doma do 1h noční.
14letá holka se nemá co tahat pozdě večer venku, stále je to dítě a já trnula vždy hrůzou když se spozdila o pár minut a měla chcíplej mobil
@K-Black píše:
no vědí, protože si je musí vyzvednout a snad se to nějak hlásí na sociálkuMě loni holka 2 dny po sobě nepřišla ze školy domů, až večer, byli v parku
vybrali je tam policajti, protože takhle malí smradi tam chlastali a hulili trávu
odvezli je na výslech a rodiče si pro ně museli dojet.
Naší holku ne, tu si manžel našel než přijeli policajti a dovezl ji policajtům sám, byla čistá ani alkohol ani tráva, vezl ji tam z jiného důvodu. Mě spíš děsí, že si to smradi dovolí v parčíku mezi panelákama kde na ně každej vidí a je jim to uplně jedno. Já se i v 16 schovávala s cigárem za zastávku aby mě nikdo neviděl a jim to je uplně jedno
Jako fakt se musí být tvrdý, pár holek z holčiny třídy už nejsou panny, jak jsem psala výš je jim 13, jen jedné a mojí je 14
No, prostě nechápu, jak je možný zůstat v klidu, když není školní děcko o půlnoci doma… Jinak - Tady třeba kouří děcka z 1.stupně přímo před vchodem do školy. Ta drzost mně přijde neuvěřitelná.
Dcera bude mit v lednu 16 let a neexistuje, aby se nekde toulala po tme. Takze max. do 18:00h.
Teď je mi 21 a když mi bylo 14, tak o víkendu třeba do 11 a ve všední den (pokud ve škole bylo vše ok) tak do 9. Ale musela jsem oznámit kam a s kým jdu a taky mě musel vždy někdo doprovodit domů, nebo jsem musela poprosit bráchu, aby pro mě zašel. Od 15 jsem neměla dané vycházky, to jsem jen oznámila, že jdu tam a s tím a ten mě pak doprovodí a že přijdu kolem té a té hodiny.
Jsem si jistá, že možná nebudu až tak tvrdá jako K-Black, ale o mnoho mírnější tedy nehodlám být.
L.
@Škurana píše:
Dcera bude mit v lednu 16 let a neexistuje, aby se nekde toulala po tme. Takze max. do 18:00h.
to jsi přísná
existují výjimky kdy ji dovolíš být déle?
Celkem zírám
ve 14 letech do 21h. venku
max v 19:00 jsem musela být doma a to joooo jsem přemlouvala mamku, aby mě do těch 19:00 nechala venku…
![]()
Já pocházím z vesnice, takže jsem to měla jednodušší. V létě o prázdninách a o víkendech jsem mohla být venku, dokud bylo světlo nebo dokud nebylo potřeba něco udělat. Někdy i do těch 10 hodin, ale to je fakt malá vesnice a všichni tam na sebe vidí. Ve všední dny jsme s bráchou chodili do 9, max. do 10 spát, protože jsme ráno vstávali do školy o půl sedmé.
V 15 jsem občas v pátek mohla na diskotéku, kde jsem byla do cca 1 hodiny, kdy pro mě mamka jezdila.