Jak dlouho smí být venku dcera 14 let?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3733
13.11.13 07:06

@Lucka beruska napiš nám tu prosím tě kolik let má partner - těžko 21, že 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
13.11.13 07:37

@Lucka beruska Je dost možné, že jsi cílevědomá, věřím i, že jsi spokojená. Ale nekouká mi z hlavy špejle, abych uvěřila tomu, že v 21 letech sis zařídila vlastní zařízený byt atd. jen vlastním přičiněním. Což není totéž, jako pověsit se na krk bohatému chlapovi, to není žádné hrdinství. Mohla bys nám napsat, v jakém oboru pracuješ - nebo jsi pracovala před MD - a který tě takto hezky zajistil?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
13.11.13 08:16
@Lucka beruska píše:
A ještě jedna věc, ženské čím jsou starší, rády poučují ty mladší, dává jim to na důležitosti :lol: :lol:Přesně tak moje slova :) Prostě jsi mladá, tak víš o životě hov..,že jo. Tohle fakt miluju :pocitac:

Jsem si říkala, v čem jsem se tak přesně trefila, že jsi vyletěla jak čertík ze škatulky - stačilo trocho googlit a vím, že jsem byla až nepříjemně přesná. Je jasné, že tě to muselo šlehnout - tak promiň, já opravdu jen tipovala. Snad ale uznáš, že bych byla opravdu ráda, kdyby se má dcera zařídila jinak.

Ony mají totiž ty blbé starší ženské zkušenosti, které v mládí samy neměly - a špatně se snáší, že měl někdo pravdu… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
13.11.13 08:26
@Miriamm píše:
Ahoj,
dceři bude příští měsíc 14 let, po požáru zatím bydlí a spí u babičky a nelíbí se jí, že musí být do 20 hodin doma.Ale i kdyby bydlela s námi doma, déle bych ji nenechala.Do kdy musí být doma Vaše děti v tomto věku??

Budu mít 15 ti letou. Doma musí být od koní do 20 hod, když to nevyjde(krmení, ujel autobus),volá. Jinak musí být doma klidně v 7 večer. Prostě určuji já, ne ona.
Moje pubertální holka má teda naštěstí!!! dost vytížení skrze svůj koníček, tudíž na nějaké partičky a schůzky po venku ani čas nemá. Ovšem - co vidím na místním hřišti, kam chodím s malou, to mi zůstává rozum stát.
13-15 ti letí spratci s cígama u huby, občas tam vidím i lahve nejistého původu, ruky kluků šmátrající holkám snad až do krků…A to tam jsou denně, nechápu, nerozumím tomu, že se rodiče nezajímají o to, co dělají jejich děti po odpoledních, ve volném čase, denno denně. Navíc je nejspíš i pěkně finančně dotují, aby chudáčci nestrádali…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3733
13.11.13 08:41

@berry4 no to je humus :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3733
13.11.13 08:43
@Bábi Zlopočasná píše:
Hele, vedla v diskusii som povedala, ze az mi pride slecna domov ze je tehotna, tak ze ju vyhodim, ze ked je dost stara na dieta, tak je dost stara na to, postarat sa onho. A zotreli ma, ze lutuju moje deti, ze ich vychovava tak prisna a kategoricka mater, ze sa ma budu bat :nevim:

pošli mi sz na tu diskuzi, už se těším, jak si tam počtu, nebo i zařádím :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3733
13.11.13 08:46

@Lucka beruska jako přeju Ti to proč ne. Já třeba nejsem kariéristka, ale s mužem jsem se poznali, když nám bylo 25 let - já pracovala rok, on tři…takže jsem začínali od píky…dítě přišlo po téměř 5 letech vztahu, kdy jsem oba měli smlouvy v práci na neurčito a bydlení…a nemyslím si, že je to nějak špatně.

Ono se fakt jinak začíná, když je partner starší, už s bytem, autem atd. atd…než když začínáš se stejně starým partnerem, později vydělávajícím, protože studoval VŠ…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
13.11.13 08:49

Tak mě je 13 a nejpozději v 18.00 doma :roll: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
13.11.13 09:20
@LadyTommy píše:
@Lesina udivuje mě, jak máš ve věcech jasno. Mně je 22 a mám dvě děti, nemyslím si, že bych měla holky brzo a už vůbec ne, že jen proto, že jsem založila brzo rodinu, tak nejsem zralá na vytrvalé manželství :nevim: mě tohle uráží. Rozhodně se nepovažuju za mladé tele, ač se jich tu vyskytuje mnoho. A ano, s trochou štěstí se i ve 21 letech dá vydělat na vlastní dům, auto :nevim:

Nebuď vztahovačná… Kdepak jsem napsala, že nejsi zralá na vytrvalé manželství?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
13.11.13 09:59

Ono je rozdíl pustit děcka ven na vesnici a děcka ve městě, pocházím z vesnice, naši se nebáli nás prostě pustit dlouho ven, protože jsme stějně lítali po poli nebo byli někde na kole. Tam je to trošku klidnější.
Od 15 nás pouštěli na vesnické zábavy i do města na diskotéky, ale to jsme měly se segrou zlatého otce, že jsme v noci zavolaly, aby pro nás přijel, pokud nebyl jiný odvoz. Někdy šel s náma :lol:.
Na vesnici bych asi taky pouštěla dýl děcka ven, tady ve městě nevím, bála bych se, ale sousedi vedle nás pouštěli obě děcka od 15ti taky a dlouho, mladý se tu scházel s klukama na schodech s partou před barákem, kolikrát byli hluční a vůbec je to nijak neovlivnilo negativně, oba studují, pro rodiče pracují ve firmě.
Ale jak to budem jednou řešit u dětí, asi jak to bylo u nás, založené na důvěře, podle chování, podle známek a podle toho se budeme řídit :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
13.11.13 10:10

Sousedova dcera má teď 19-20 :think: a opravdu si sama při škole vydělala na auto, dělá prý při škole nějakou grafiku nebo nějaké brigády a musí pomáhat rodičům ve firmě, když je doma a je to cca rok co si koupila auto za 100tis. prý si na něj vydělala sama.
Na byt si asi nevydělala, bydlí u rodičů a přes týden někde v Brně na koleji asi :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
NumLock
13.11.13 10:37

Často tu píšete že na vesnici je to jiné, bydlíme na vesnici a zdá se mi to ještě horší, nebo stejné. Co čtvrt roku v okolí objíždí úchylák a upozorňují nás na to jak ze školy tak rozhlasem.
Hulící a vypitá partička tady taky funguje, tak snad to uhlídáme a dcera bude na správné cestě.

• Citovat
  • Upravit
3165
13.11.13 11:17

Dnes mi je 26 a mám ročního syna. Když mi bylo 20-21 let, myslela jsem si, že jsem byla „vždy jinde, než moji vrstevníci“ - dospělá, nad věcí, schopná se o sebe postarat, cílevědomá. Dokonce jsem o tom přesvědčovala okolí a to mě bralo jako naivní kozu (ale nikdy mi to neřekli, bylo by těžké mi vymlouvat, že se pletu). Jak to tak vidím, všechny holky kolem 20let mluví úplně stejně, jako já kdysi. Měla jsem pátým rokem přítele, se kterým jsme žili, chtěla jsem s ním mít dítě, i když jsem byla mladá. Byla jsem si jistá, že to zvládnu. Nenaléhala jsem na něj, ale o mém přání věděl. Měli jsme mezi sebou 4 roky rozdíl - byl starší samozřejmě. Nakonec si našel ženu, která byla o tři roky starší jak já a moc jsem se tehdy divila. Brala jsem ji jako madam chytrou, ale dnes tomu rozumím. Byla prostě rozumnější než já, měla to v hlavě srovnané apod.

Dnes to vidím tak, že jsem opravdu byla velmi naivní, ale poučilo mě to v jedné věci. Nikdy to těm mladším holkám vymlouvat nebudu, protože si stejně budou mluvit svou, jako jsem tehdy mluvila já. Okolí taky chápalo, že mi nic nemají vysvětlovat, že si na to přijdu sama. :mrgreen:
A hlavně kdybych si nechala udělat dítě tak, jak jsem chtěla, nikdy bych nebyla tam, kde jsem teď a neměla tak skvělého chlapa a našeho úžasného syna. Zpětně se divím, jak jsem mohla být tak slepá, mít jiné priority a chtít pro své dítě mého ex. Jenže tehdy jsem viděla život trošku jinak.

Tím nenapadám nikoho mladšího, co má rodinu a děti. Pouze říkám svůj názor. :nevim:

Teď k tématu - v 14 letech jsem musela být o víkendu v 20h a přes týden v 18. V 15 letech se to posunulo na 21h přes víkend a 19h přes týden. Podotýkám, od 17h jsem musela neustále co chvilku odpovídat na prozvonění, takže jsem tolikrát otrávená šla raději domů dřív. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3165
13.11.13 11:25

Jen bych teda ještě dodala, že nemá cenu se hádat, že je ve 22 letech na dítě brzo. Holky, které to tak mají, vám jiný názor neřeknou, než že jsou šťastné. Je ale celkem možné, že za 5 let mohou mluvit jinak, jenže taky nemusí. Sejdeme se tu za 5 let a uvidíme, no ne? Teď je zbytečné o tom debatovat. :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
13.11.13 12:04
@Maculinka píše:
Jen bych teda ještě dodala, že nemá cenu se hádat, že je ve 22 letech na dítě brzo. Holky, které to tak mají, vám jiný názor neřeknou, než že jsou šťastné. Je ale celkem možné, že za 5 let mohou mluvit jinak, jenže taky nemusí. Sejdeme se tu za 5 let a uvidíme, no ne? Teď je zbytečné o tom debatovat. :mrgreen: :mrgreen:

První dítě jsem měla ve 22, plánovaně a dodneška nelituji, jako nestalo by se nic počkat pár let, ale to by jsme zas neměli naši holku. Mám hodného, vyzrálého chlapa, jsem s ním už skoro jednu desítku, prošli jsme si a ustáli velkou krizi, máme svoje zázemí pro děcka, nemám si na co stěžovat jsem spokojená, skoro vše je, tak jak jsme chtěli, jak jsme si naplánovali.
Jen tu sportku se nám nedaří vyhrát :cert: :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí