Jak dlouhou dávat Stoptusin?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2424
3.10.21 12:49
@Doctus píše:
Ráno bych dal ev. 1 dávku Mucosolvanu (nebo jiného mukolytika), na noc Levopront, aby se vyspala. Jinak často se osvědčuje nedávat vůbec nic, nehledě na to, že akutní kašel u dětí může trvat i měsíc. Stoptussin je taková farmakologická hříčka, obsahuje totiž látky (butamirát + guaifenesin), které jdou účinkem proti sobě, navíc butamirátu (proti kašli) je tam 10× méně než např. v Sinecodu. Jedinou racionální indikací Stoptussinu je psychogenní kašel.

Ona spí v noci krásně. S kašlem v noci problém nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2424
3.10.21 12:52
@Kardašová píše:
Nám doktorka radí, když kašel přetrvává, tak po týdnu sirup změnit. Tělo si na nej prý zvykne. Takže tyden stoptusin, pak třeba acc.

A ACC taky podporuje vykašlávání? Není to sirup už když je kašel vlhký? Já právě potřebuju aby se jí začalo líp vykašlávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9749
3.10.21 13:01

@PeBa12
Doktorka může poslat e-recept na Erdomed sirup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
3.10.21 13:37

U nás většinou zabírá Hedelix. Když už jen tak pokašlávájí, tak dávám jen vitamíny, cibulovou šťávu s medem, kravské kolostrum, probiotika, vařím bezinkové čaje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2424
3.10.21 17:09
@Doctus píše:
@PeBa12
Doktorka může poslat e-recept na Erdomed sirup.

Dneska bych si to stejně neměla kde vyzvednout. A bez poslechu si myslím, že by mi ho stejně neposlala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9749
3.10.21 17:12

@PeBa12
Tak je to lepší mukolytikum, z mně neznámých důvodů je v sirupu a v kapslích na předpis, sáčky jsou paradoxně volně prodejné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2250
3.10.21 18:07

@PeBa12 zkus ji udelat ten cibulovej caj a osladit ho medem o trosku vic nez bys delala normalne.. i ten med by mohl pomoc… a proste ji zkus nejak vysvetlit, ze pri nemoci by ji to mohlo pomoc a jindy do ni zadny caj lit nebudes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1429
3.10.21 23:36

Pokud ji kašel nebudí ze spaní, tak na noc bych určitě už nic nedávala… Ono někdy v celku trvá, než se člověk toho kašle zbaví (ta sliznice je prostě podrážděná). Jinak pokud zvládne už vykašlávat sama, tak bych už nějaké medikamenty vypustila, max. bych již dávala něco na přírodní bázi. Zkus nakrájet cibuli a zalít medem, uchovávat v chladu a tu vzniklou šťávu dítěti podávat po lžičkách.
Jinak já na kašel dávám broncholen, lichořeřišnici a na noc mažu hrudník psím sádlem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2424
7.10.21 20:04
@Pocahonta píše:
Pokud ji kašel nebudí ze spaní, tak na noc bych určitě už nic nedávala… Ono někdy v celku trvá, než se člověk toho kašle zbaví (ta sliznice je prostě podrážděná). Jinak pokud zvládne už vykašlávat sama, tak bych už nějaké medikamenty vypustila, max. bych již dávala něco na přírodní bázi. Zkus nakrájet cibuli a zalít medem, uchovávat v chladu a tu vzniklou šťávu dítěti podávat po lžičkách.
Jinak já na kašel dávám broncholen, lichořeřišnici a na noc mažu hrudník psím sádlem.

A pomáhá to psí sádlo? Já už o něm taky přemýšlím. Dávala jsem teď od pondělí ACC, ale malé nechutná a už se jí ztoho zvedal kufr a zlepšení moc nepozoruju. Tak jsem ji teď večer dala zas Stoptusin, protože jí to zas nešlo vykašlat. A asi zkusím přes víkend nic nedávat a počkám co to udělá. Každou chvilku ji říkám aby se napila a koupila jsem teď dětem Céčko tak si vždycky odpoledne zobnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2424
7.10.21 20:07
@Leenvecka píše:
@PeBa12 zkus ji udelat ten cibulovej caj a osladit ho medem o trosku vic nez bys delala normalne.. i ten med by mohl pomoc… a proste ji zkus nejak vysvetlit, ze pri nemoci by ji to mohlo pomoc a jindy do ni zadny caj lit nebudes.

Víš co, jsou ji teprve 3 a když si postaví hlavu, že to nevypije tak se ukecat nenechá. Ještě moc nechápe, že to dělám aby se uzdravila. Když se jí to snažím vysvětlit, tak mi všechno odkyve, ale potom skutek utek… A nerada do děcek něco strkam na sílu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2424
7.10.21 20:11
@Doctus píše:
@PeBa12
Tak je to lepší mukolytikum, z mně neznámých důvodů je v sirupu a v kapslích na předpis, sáčky jsou paradoxně volně prodejné.

Když jsem to hledala, tak mi vyjeli jen sirupy jako Stoptusin, že to mukolytikum obsahuje. Takže ji mám nasadit zas to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9749
7.10.21 20:22

@PeBa12
Proti kašli (Levopront, Sinecod, od 6 let ev. Robitussin).
Na vykašlávání (Hedelix, Bronchipret, Prospan, Erdomed - tyto preparáty moc nezahleňují; Musocolvan a ACC Long vcelku zahleňují).

Stoptussin je farmakologický nesmysl, nikdy se nemají současně kombinovat preparáty proti kašli a na vykašlávání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2424
7.10.21 21:09
@Doctus píše:
@PeBa12
Proti kašli (Levopront, Sinecod, od 6 let ev. Robitussin).
Na vykašlávání (Hedelix, Bronchipret, Prospan, Erdomed - tyto preparáty moc nezahleňují; Musocolvan a ACC Long vcelku zahleňují).Stoptussin je farmakologický nesmysl, nikdy se nemají současně kombinovat preparáty proti kašli a na vykašlávání.

Nesmysl? Nezávisle na sobě mi ho 2 doktoři pediatři doporučili ( při dřívějších problémech).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1429
7.10.21 21:15
@PeBa12 píše:
A pomáhá to psí sádlo? Já už o něm taky přemýšlím. Dávala jsem teď od pondělí ACC, ale malé nechutná a už se jí ztoho zvedal kufr a zlepšení moc nepozoruju. Tak jsem ji teď večer dala zas Stoptusin, protože jí to zas nešlo vykašlat. A asi zkusím přes víkend nic nedávat a počkám co to udělá. Každou chvilku ji říkám aby se napila a koupila jsem teď dětem Céčko tak si vždycky odpoledne zobnou.

Psala jsi, že v noci spí krásně (nekašle), tak nevidím důvod, proč bys jí ten Stoptussin měla na noc dávat…
Psí sádlo samo o sobě nevím, ale jak jsem psala tu moji kombinaci látek, co dávám dětem, tak dohromady to funguje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9749
7.10.21 21:28
@PeBa12 píše:
Nesmysl? Nezávisle na sobě mi ho 2 doktoři pediatři doporučili ( při dřívějších problémech).

Možná ani ti chudáci nevěděli, co Stoptussin obsahuje. Jediná racionální indikace Stoptussinu je psychogenní kašel. Tečka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí