Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj,
o víkendu jsem si poprvé sama troufla na lasagne.Chuťově byly dobré,ale ty konce mi nějak nezměkly.
Čím to je?Poradíte?Pekla jsem to půl hodiny,jak bylo v receptu.
Kupované.
Přiznám se,že jsem je brala jako těstoviny a nenapadlo mě,že bych si je mohla udělat sama
Příště bych je možná zkusila úplně domácí,jestli mi poradíš recept ![]()
Je nutné, aby byly celé pokryté omáčkou. Pokud nejsou, tak ztvrdnou.
ještě to dělám tak, že každý plátek potřu olivovým olejem. a poslední vrstvu bešamelu dávám hlavně do krajů. ale i tak je to z kupovaných vždycky trošku tvrdší.
ja vzdycky lasagne, prestoze pisi, ze to neni potreba, napred uvarim ve vode jako klasicke testoviny, nemusi byt uplne do mekka, ale proste je trochu predvarim, abych mela prave tu jistotu, ze budou vsude mekke
jinak je dulezite je mit vsude a co nejvice prolite tou omackou
Ahoj,tak já viděla vaření lasagní ve filmu Garfield,ale ještě jsem to nikdy nevařila
Napiště mi prosím recept ![]()
Dělala jsem je v sobotu. Na těsto jsem vzala základní recept z Břízové: 350 gr. hrubé mouky, 1 1/4 dl vody, 2 vejce. Těsto udělám o několik hodin dřív, rozválím pláty a na utěrce nechám proschnout.
Bešamel: máslo, hladká mouka, muškátový oříšek, sůl, pepř
Boloňská omáčka: na cibuli opražit mleté maso, zalít rozsekanými pelatami (to jsou ty rajčata z plechovky) a trochou červeného vína, sůl, pepř, bazalka, oregano, česnek
Formu vymazat máslem, vrstvit bešamel, lasagne, boloňská omáčka, lasagne a znovu od začátku, vrstvy dobře utěsnat, nahoře zůstane bešamel. do rozehřáté trouby na 200, pak snížit na 180, za 30 minut přesypat sýrem a poklást vločkami másla, ještě 10 minut píct a hotovo.
ame
Ame, do toho bešamelu nedáváš mléko? Já ho zkoušela asi dvakrát a nic moc. Můžeš mi prosím napsat i postup.
Jinak já lasagne taky předvařuju a prokládám jen tím červeným mišmašem a nahoru sýr neb bešamel se mi nevede.
Díky,
Halka
Ahojky, tak já lasagne dělám bez bešamelové omáčky - nejraději je máme zeleninové, takže si podusím různou zeleninku (aby tam byla i šťáva) a pak to vrstvím vždy tak, aby ty plátky byly namočené. Končím vrstvou zeleniny a sýra, tak mám jistotu, že mi nic neztvrdne ![]()
Ahojky,
a jde to udělat i z například kupované boloňské omáčky?
Tzn. kupované těstoviny na lasagne, kupovaná boloňská omáčka a pouze k tomu udělat tu bešamelovou omáčku s mlékem?
Kyrnyj píše:
Ahojky,
a jde to udělat i z například kupované boloňské omáčky?Tzn. kupované těstoviny na lasagne, kupovaná boloňská omáčka a pouze k tomu udělat tu bešamelovou omáčku s mlékem?
určitě to jde. samozřejmě domácí omáčka je nejlepší ![]()
Ahojky, oživuji diskusi. Prosím poraďte nějaký dobrý recept na lasagne, který máte ozkoušený. Vím že je spoustu variant z mletého masa, kuřecího masa, zeleniny nebo listového špenátu. Ráda bych vyzkoušela s omáčkou bešamel základ je asi jako na boloňské špagety, takže k omáčce by se spíše hodilo mleté že? Budu ráda za kadžý recept. Hledala jsem na internetu v receptech, ale tam nikdo nepíše jak je to dobré a je jich tam opravdu mnoho.
@MSM20 super recept je tento. http://www.labuznik.cz/…zacatecniky/
Ahojky ja besamel vubec nedelam, prolivat to smetanou a je to mnamka:-)