Jak dobře udělat lasagne?

2218
14.10.08 14:24

Jak dobře udělat lasagne?

Ahoj,
o víkendu jsem si poprvé sama troufla na lasagne.Chuťově byly dobré,ale ty konce mi nějak nezměkly. :( Čím to je?Poradíte?Pekla jsem to půl hodiny,jak bylo v receptu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7366
14.10.08 14:49

Měla jsi kupované, nebo svoje těsto?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2218
14.10.08 14:54

Kupované.
Přiznám se,že jsem je brala jako těstoviny a nenapadlo mě,že bych si je mohla udělat sama :oops: Příště bych je možná zkusila úplně domácí,jestli mi poradíš recept :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
14.10.08 14:55

Je nutné, aby byly celé pokryté omáčkou. Pokud nejsou, tak ztvrdnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
14.10.08 16:41

ještě to dělám tak, že každý plátek potřu olivovým olejem. a poslední vrstvu bešamelu dávám hlavně do krajů. ale i tak je to z kupovaných vždycky trošku tvrdší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TehotnaTerezka
14.10.08 17:15

ja vzdycky lasagne, prestoze pisi, ze to neni potreba, napred uvarim ve vode jako klasicke testoviny, nemusi byt uplne do mekka, ale proste je trochu predvarim, abych mela prave tu jistotu, ze budou vsude mekke
jinak je dulezite je mit vsude a co nejvice prolite tou omackou

• Citovat
  • Upravit
2766
14.10.08 19:30

Ahoj,tak já viděla vaření lasagní ve filmu Garfield,ale ještě jsem to nikdy nevařila :D Napiště mi prosím recept :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ame
14.10.08 22:31

Dělala jsem je v sobotu. Na těsto jsem vzala základní recept z Břízové: 350 gr. hrubé mouky, 1 1/4 dl vody, 2 vejce. Těsto udělám o několik hodin dřív, rozválím pláty a na utěrce nechám proschnout.
Bešamel: máslo, hladká mouka, muškátový oříšek, sůl, pepř
Boloňská omáčka: na cibuli opražit mleté maso, zalít rozsekanými pelatami (to jsou ty rajčata z plechovky) a trochou červeného vína, sůl, pepř, bazalka, oregano, česnek
Formu vymazat máslem, vrstvit bešamel, lasagne, boloňská omáčka, lasagne a znovu od začátku, vrstvy dobře utěsnat, nahoře zůstane bešamel. do rozehřáté trouby na 200, pak snížit na 180, za 30 minut přesypat sýrem a poklást vločkami másla, ještě 10 minut píct a hotovo.
 ame

• Citovat
  • Upravit
1762
14.10.08 23:35

Ame, do toho bešamelu nedáváš mléko? Já ho zkoušela asi dvakrát a nic moc. Můžeš mi prosím napsat i postup.
Jinak já lasagne taky předvařuju a prokládám jen tím červeným mišmašem a nahoru sýr neb bešamel se mi nevede.
Díky,
 Halka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
15.10.08 21:33

Ahojky, tak já lasagne dělám bez bešamelové omáčky - nejraději je máme zeleninové, takže si podusím různou zeleninku (aby tam byla i šťáva) a pak to vrstvím vždy tak, aby ty plátky byly namočené. Končím vrstvou zeleniny a sýra, tak mám jistotu, že mi nic neztvrdne :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
gold45
10.11.11 09:50

Ahojky,
a jde to udělat i z například kupované boloňské omáčky?

Tzn. kupované těstoviny na lasagne, kupovaná boloňská omáčka a pouze k tomu udělat tu bešamelovou omáčku s mlékem?

• Citovat
  • Upravit
3627
10.11.11 10:25
Kyrnyj píše:
Ahojky,
a jde to udělat i z například kupované boloňské omáčky?Tzn. kupované těstoviny na lasagne, kupovaná boloňská omáčka a pouze k tomu udělat tu bešamelovou omáčku s mlékem?

určitě to jde. samozřejmě domácí omáčka je nejlepší :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
23.5.13 09:46

Ahojky, oživuji diskusi. Prosím poraďte nějaký dobrý recept na lasagne, který máte ozkoušený. Vím že je spoustu variant z mletého masa, kuřecího masa, zeleniny nebo listového špenátu. Ráda bych vyzkoušela s omáčkou bešamel základ je asi jako na boloňské špagety, takže k omáčce by se spíše hodilo mleté že? Budu ráda za kadžý recept. Hledala jsem na internetu v receptech, ale tam nikdo nepíše jak je to dobré a je jich tam opravdu mnoho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30315
23.5.13 09:50
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
975
23.5.13 09:55

Ahojky ja besamel vubec nedelam, prolivat to smetanou a je to mnamka:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí