Jak jste začínaly? První práce atd.

Anonymní
21.6.15 11:54

Jak jste začínaly? Prvni prace atd

Zajímalo by me jak jste začínali, je mi 19 jsem po skole nasla jsem si praci +- nějakých 15 tisic budu mit.. Dostala jsem sporko od rodičů tam je cca 200 tisic na to zatim nesaham bydlím u mamky protoze mi prijde nesmysl platit podnájem. Zajímalo by me na co jste šetřili vzali by jste si treba nejake ojeté auto na menší splátku? Nebo jste šetřili na výbavu do bytu? Výdaje nemam mamka po me nic nechce chce abych si ušetřila a moje výdaje jsou momentálně cca 500 paušál pokud dojde kosmetika tak nějak drahou nekupuji make-up cca do 300 rasenku cca 250 tužka na oci kolem 100 tampony kupuju velké balení sem tam to jidlo hodne mi zbyde.. Na co by jste doporučili šetřit šli by jste do toho auta?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
21.6.15 11:57

Jinak nejake větší hypotéky na byt se celkem bojim, pronájem neni nesmysl ale je lepsi kdyz jsou na to dva. Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
7735
21.6.15 12:03

Ja zacinala v praci taky v devatenacti a taky jsem bydlela u rodicu. Vydaje jsem mela vetsi nez ty.Co mi zbylo jsem setrila. Penize se hodily, kdyz jsme s pritelem kupovali byt ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7552
21.6.15 12:04

Ahoj no já jsem začínala teda sama v bytě hned po matuře jsem se odstěhovala a bydlela sama takže náklady byly větší. Ale dávala jsem něco na životko a na stavebko - to mi nakonec bylo k ničemu a jen sem měla problém to narychlo pak vybrat, když sem o 10 let později chtěla hypotéku. Já si první výplaty celkem užívala nakoupila jsem si věci co jsem chtěla a pak jsem zařizovala byt v kterým jsem byla v podnájmu. Čím víc našetříš tím budeš jednou radši. A auto bych zvážila jestli potřebuješ nebo ho jen chceš. Nezapomeň, že do staršího budeš jen cpát postupně peníze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
21.6.15 12:07

Mamce bych asi něco málo přispívala, ale jinak bych odkladala peníze hlavně na to bydlení. Pokud auto nepotřebuje, tak je to zbytečná investice a navíc starosti okolo. Tak jde asi o to, v kterém městě bydliš a jak se pohybují byty. Mas dobrý základ. Prakticky celou výplatu pro sebe, takže za me určité setrit na bydlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1800
21.6.15 12:07

Ja v roce 07 podepisova tyden po vyuceni smlouvu v Kauflandu. Zkraceny uvazek, hrubeho 8200 :-D Bydlela jsem tehdy u mamky, nenasetrila jsem nic. Kupovaly se hadry, blbiny a tak :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
21.6.15 12:14

Já bych šetřila na to bydlení, časem se bude určitě hodit… když ne vlastní byt tak vybavení do bytu ap, auto bych kupovala až kdyby bylo opravdu potřeba, to žere hodně peněz a pro jednoho… nešla bych do toho. Hlavně ušetřit a neutrácet zbytečně když teď nemáš výdaje… jednou budeš ráda že ty úspory máš na něco důležitého :) Já teď vidím jak jsem byla blbá, kolik jsem mohla z výplaty ušetřit, myslela jsem si že spořím když si platím stavebko ale dnes bych ušetřila třikrát tolik :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
21.6.15 12:14

Tak si zatím šetři, za pár let si třeba budeš chtít pořídit svoji domácnost nebo auto a to se ti bude hodit každá koruna. Jinak já když začala pracovat, tak jsem šla i sama bydlet a tak většina výplaty šla/jde do domácnosti :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
948
21.6.15 12:16

Po střední jsem nastoupila do práce a bydlela jsem u rodičů. Nic přispívat nechtěli - jedinou podmínkou bylo to, že si musím platit svatebko a životko. Peníze z výplaty se vždy tak nějak rozkutáleli. Teď mě to mrzí, že jsem si to nešetřila. Peníze by mi později hodili. Začala jsem šetřit vlastně až s přítelem. Do auta bych se nehrnula - pokud není vyloženě potřeba. Platí se benzín, povinné ručení, opravy…auto rychle ztratí hodnotu…já koupila auto za 60.000,– a teď budu ráda když za něj dostanu 25.000,– :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6840
21.6.15 12:21

Já být tebou tak bych zůstala co nejdýl by to šlo u mamky a šetřila na byt kterej bych si koupila už ted máš dobrej základ takže by sis pak nemusela brát hypotéku do podnájmu bych asi nešla. Auto bych si ted taky nekupovala jak psaly holky žere to akorát peníze. Já hned po škole bydlela u přítele takže nic sem nenašetřila ani na ten svůj byt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1464
21.6.15 12:22

Něco málo jsem přispívala našim na bydlení/stravu. Našetřené peníze se časem hodily na bydlení.
Auto jsme si s manželem pořídili, až když měla dcera asi rok. Jinak jsem i s ní jezdila MHD. Ale bydlíme v Brně, takže auto nebyla nutnost.
Jediná půjčka, do které bych šla je bydlení. Auto je dost žrout peněz, pokud ho vyloženě nepotřebuješ, je lepší šetřit :kytka:
Jo a mladší ségra si třeba šetří na svatbu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
21.6.15 12:23
@Anonymní píše:
Zajímalo by me jak jste začínali, je mi 19 jsem po skole nasla jsem si praci +- nějakých 15 tisic budu mit.. Dostala jsem sporko od rodičů tam je cca 200 tisic na to zatim nesaham bydlím u mamky protoze mi prijde nesmysl platit podnájem. Zajímalo by me na co jste šetřili vzali by jste si treba nejake ojeté auto na menší splátku? Nebo jste šetřili na výbavu do bytu? Výdaje nemam mamka po me nic nechce chce abych si ušetřila a moje výdaje jsou momentálně cca 500 paušál pokud dojde kosmetika tak nějak drahou nekupuji make-up cca do 300 rasenku cca 250 tužka na oci kolem 100 tampony kupuju velké balení sem tam to jidlo hodne mi zbyde.. Na co by jste doporučili šetřit šli by jste do toho auta?

je ti 19, tak pokud mas hode rodice, tak bud s nimi. ta kosmetika co kupujes je teda hooodne draha. Pokud mas tyto podminky zadne pujcky ani blbarny nedelej, na auto ojjete si nasetris za pul roku z takove vyplaty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
21.6.15 12:23

Byla jsem chvili u nasich a pak v podnajmu. Vetsina platu padla na podnajem a jidlo Zbytek jsem mela na cestovny a zbylo mi par korun. Pak jsem se vratila radsi k nasim, prispivala jim na domacnost, a aspon mi neco zbyvalo.
Osobne bych do auta nesla, ale ja jsem takovej typ cloveka, co se dostanu vsude busem-vlakem-pesky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
21.6.15 12:24
@Frogie píše:
Ja v roce 07 podepisova tyden po vyuceni smlouvu v Kauflandu. Zkraceny uvazek, hrubeho 8200 :-D Bydlela jsem tehdy u mamky, nenasetrila jsem nic. Kupovaly se hadry, blbiny a tak :-)

to už hranicí s otroctvím, takové nízké vyplaty byt na pul uvazku:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27708
21.6.15 12:28

Šetřila jsem každou korunu a moc se to hodilo na barák ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat