Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak týden po pozitivním testu je takovýhle mininález normální. Velmi orientačně otěhotnění někdy kolem 20. června, takže co bylo do té doby, se „nepočítá vůbec“. Zjistilas to včas a do pozitivního testu něco popije každá druhá, byť tedy málokterá v takové míře jako ty.
@blumen píše:
Kdyby byl poskozen, tak v rannem stadiu dojde k potratu.
Hlavne s tim hned prestan a bude to dobre.
Nemusí dojít k potratu, mám děťátko v pěstounce a jeho matka pila celé těhotenství. Dítě to ale poškodilo. Je to zlatíčko, ale musí se s ním pracovat.
@Anonymní píše:
Neresim porad neco chlastem, jo jako mlada jsem si uzivala diskoteky atd ale to me davno preslo, spis za tu posledni dobu, a to jen ze se semlelo x veci, nejsem hned ta co resi vse pitim, to vubec, samozrejme jsem se hodne rychle vzpamatovala kdyz jsem to zjistila, ja si domu ani nic nekupuju a kdyz uz tak ochuceny cider, vino jsem dostala k narozeninam a seslo se mi tu vice lahvi, vetsinu vypil tedy pritel s prateli, a me se to zrovna „hodilo“ kazdopadne jste me uklidnily a i kdyz jedeme dnes na akci, tak vim, ze si nedam, pac jsem straspytel a bojim se i tak.
Už nic opravdu nepij. Tuším, že nejhorší pití je až tak mezi druhým a 4 měsícem. Držím palce, ať je mimčo v pořádku.
@Anonymní píše:Neboj takovych jako ty bylo. Nestresuj se
Ahoj, prosim nenadavejte miuplnou nahodou jsem zjistila, ze jsem tehotna, neresila jsem to pac neberu prasky, a zpozdeni bylo ruzne, tyden, 14 dni i 3 nedele a nikdy nic, a najednou toto, posledni menses byl 30.5, a 14 dni po mi test ukazal 2 carky, 5 testu pozitivnich asi mluvi za vse, nemohla jsem tomu uverit, vcera mi gyndarka rekla, ze tam je malinkej vacek, ze to ani přístroj nemuze zachytit tak me vzala UZ pres pochvu, a videla neco strasne malinkyho, rikala ze nesmim plisnove syry, kourit a put alkohol.. A v tom to je, za posledni dobu se stalo hodne veci, kamaradka mela autonehodu, okradl me vlastni stryc a dalších xxx neprijemnych veci.. Da se rict, ze skoro kazdy den do te prohlidky jsem neco pila ne ve velkem a ne tvrde, pouze vino max 3 sklenicky.. Cigara tak 4 za den.. Za tech 14 dni zpozdeni jsem se picla vice asi 2× a zas „jen“ po vine.. Muze to ten malinky vacek nejak poskodit? Uplne jsem se zhrozila..
Ahoj. Takhle brzy na zacatku se k embryu nic moc nedostane. Ted uz to vis a budes na sebe opatrnejsi
Hlavne se nestresuj, to je stejne jako kourit nebo pit. Hodne stesti ![]()
Neresim porad neco chlastem, jo jako mlada jsem si uzivala diskoteky atd ale to me davno preslo, spis za tu posledni dobu, a to jen ze se semlelo x veci, nejsem hned ta co resi vse pitim, to vubec, samozrejme jsem se hodne rychle vzpamatovala kdyz jsem to zjistila, ja si domu ani nic nekupuju a kdyz uz tak ochuceny cider, vino jsem dostala k narozeninam a seslo se mi tu vice lahvi, vetsinu vypil tedy pritel s prateli, a me se to zrovna „hodilo“ kazdopadne jste me uklidnily a i kdyz jedeme dnes na akci, tak vim, ze si nedam, pac jsem straspytel a bojim se i tak.