Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@kotyk malá měla někdy až dost tekutou a bylo mi řečeno, že pokud přispívá, tak ani to nevadí… Jediný co je blbý je ta krev a pak ten hlen ve větší míře… říkala naše doktorka… Ale co doktor to názor… ![]()
Vsem moc diky za odpovedi!!
Ja uz jsem z toho asi az moc vyplasena. Jen mam strach, aby mel dost. Zkousela jsem odsat a po jednom z tech kratsich kojeni (3 minuty treba jen) mu to dat. Vubec to nechtel. Pak postupne po troskach si to dal, ale asi spis proto, aby mel ode me pokoj. Jen mi 3 minuty proste prisly hrozne malo a bala jsem se, ze uz v prsou nic neni a proto je nechce. Ze jsou mekky a musi se snazit, aby neco teklo vubec. Musim se prestat nervovat a verit mu, ze vi co dela
Me proste jen znervoznuje, ze nemam ani paru, kolik z toho prsa tak muze dostat. Ale ulidnily jste me, moc dekuju ![]()
@Nikol1989 Jestli chceš trojčit, tak si můžeš půjčit váhu. Zvážíš před a po kojení a budeš mít jasno, co máš doma za pijáka ![]()
@kotyk Taky me to napadlo
Ale bydlime ve Svedsku a tady jsem takovou sluzbu nenasla
Kupovat se mi ji moc nechce. Nejlevnejsi vyjde asi na 1500 korun. Zkousela jsem po znamych, ale zatim nikdo nema.
@kotyk píše:
@Nikol1989 Jestli chceš trojčit, tak si můžeš půjčit váhu. Zvážíš před a po kojení a budeš mít jasno, co máš doma za pijáka
A jak zjistí, že to není podle tabulek, začne stresovat, laktace klesne, poletí pro dokrm a kojení půjde do kopru.
@Hoa Mai Ty me snad znas
Nene, UM se branim zuby, nehty. To by byla az uplne posledni moznost. Nemusime byt podle tabulek. Jen si potrebuju byt jista, ze se ma muj syn dobre. Ale jak si zpetne ctu, co jsem napsala, tak uz si rikam, ze co silim! Asi mi hlava nechce pochopit, ze kdyz nejsou prsa nality a tvrdy, mlika je i tak dost. Meli jsme hodne narocny start s kojenim, proto jsem asi uz paranoidni ![]()
@Hoa Mai Někdo to má tak, někdo onak. Taky může zjistit, že pucek dá za těch 7 minut 150 až 200 a váhu zase s díky vrátí ![]()
@kotyk To by bylo super
Kdyz ji sezenu po znamych, zkusim to. Kdyz ne, nebudu ji kupovat ![]()
@kotyk I to je samozřejmě možné, bohužel osobně neznám nikoho, kdo začal s vážením z podobně nevážných důvodů a dopadlo to u něj dobře. Bylo mi pak vždycky dost líto, když jsem kojila svoje miminko a kamarádka se na mě s lahvičkou v ruce lítostivě dívala litovala, že se nechala vynervovat.
Včera jsem se vrátila z porodnice. Na pokoji se mnou byla maminka-prvorodička, porodila jen o pár hodin později ten samý den. První den přišla laktační, poradila jí, co potřebovala, zkontrolovala přisávání. Už druhý den si mi maminka začala stěžovat, že nemá mléko. Říkám jí, že to je normální, že ho taky ještě nemám, že teď je to teprv mlezivo. Ona na to, že tam nemá ani to mlezivo, pořád si mačkala bradavky a že prý nic nevytlačí. Já na to, že to nic neznamená, taky si vytlačím max. jednu dvě kapky vší silou, takže to nedělám. Vidím, že malá něco polyká, kolik vypije, netuším, zatím nevážím. No nedala si říct, začal na to upozorňovat sestry a periatry. A začal kolotoč. Vážení, odsávání, dokrmy přes stříkačku. Přitom měl její prcek váhový úbytek v normě, u prsa sál, byly jsme na tom úplně stejně. No takže mě včera předčasně propustili (ještě než se mi udělalo mléko) s tím, že malá krásně saje, že nám to jde a můžeme domů, ona tam vystresovaná lítala mezi pokojem a novorozeneckým s odsávačkou, dokrmy a papírem se záznamy vážení. Bylo mi jí líto. Je sice možné, že by se jí mléko neudělalo, ale stejně tak se nemuselo udělat mně. Myslím si, že si radost z miminka a prvních společných chvil zkazila zbytečně. Stejně by v porodnici byla do dneška, mohla vydržet a třeba by to měla úplně v pohodě. Já se taky nedozvím, kolik dcerka váží a jestli dost vypije do pondělka odpoledne, až půjdeme poprvé k dětské.
@Hoa Mai Mas pravdu!! Asi hledam problem tam, kde neni. Uz mam pocit, ze se to zpatky zlepsilo. Vcera cely den jsem byla s malym doma skin on skin, casto si dumlal, dala jsem si Ricinus Comunnis a lepsi
Kazdopadne mi vase prizpevky pomohly. Asi jsem se potrebovala vypovidat, slyset od nekoho, ze je to vlastne vsechno dobry. Protoze kdyz si to shrnu - pije dobre, pribira, neplace. Tak co bych chtela ![]()
@Hoa Mai No ono to bude tím, že většina začíná s vážením, když dostane váhu „darem“ v poradně, protože dítě neprospívá. A pak logicky přijde spirála směrem dolů. Taky jsem si to prožila a je to opravdu maso.
@kotyk No právě. Jsem ráda, že mám v tomhle směru strašně rozumnou a zkušenou dětskou doktorku. Kdyby řešila váhové přírůstky tak, jak ostatní doktoři, když jsme prožívali s druhým synem bojkot, tak bych buď přestala kojit, nebo bych musela kromě toho bojkotu bojovat ještě s ní. Naštěstí, i když syn v té době přibíral opravdu málo (podle vážení v poradnách), tak neřekla nic ani o UM, ani mi nedávala váhu. Stačilo jí, že syn přibral aspoň něco. Jak jsem jí za to vděčná. Kojení jsme udrželi bez dokrmu, kojila jsem potom ještě dlouho, syn žádnou újmu neutrpěl, pomalé přibírání později dohnal a je z něj zdravý, pěkně stavěný kluk. Proto zastávám spíš názor, že pokud nění nějaký zásadní problém, tak je lépe neřešit. Protože jak se člověk snaží napasovat kojení do nějakých „měl by pít tak a tak dlouho, tolik a tolik ml, přibírat tolik a tolik“, tak je to většinou počátek stresu a přesně jak říkáš, spirály problémů.
Jeste jsem zapomnela napsat, ze porad bojujeme se zloutenkou. Z nejakyho duvodu se ho drzi. Na kontrole byla posledni namerena hodnota 180. To ale bylo asi pred mesicem. Ze pry slozeni meho mlicka zabranuje rychlejsimu klesani tech hodnot. Ma dny, kdy vypada normalne a pak jindy je zase zlutej trochu vic. I proto asi tolik resim, aby mel vazne dostatek.