Jak moc mazat opalovacím krémem?

963
5.7.11 20:28

jak moc mazat opalovacím krémem?

Ahojky maminy,

chci se zeptat, jak moc mažete miminka na sluníčku opalovacím krémem? Naše dr. je proti mazání, že prý máme dávat hodně mrkve kvůli betakarotenu a přirozenému opálení, prý je to chemie. Nenechávat an slunci dlouho, ale nijak nemazat. Někteří dr. to zas hrotí. No, malou mažeme, ale samo sebou na kždý přebíhání z auta po městě krém netahám a dneska manžel vyvezl malou po třetí hodině na vycházku a nemáznul ji, koukali ji jen prstíčky a obličej, tak to snad neuškodí, prý na ní občas svítilo, občas ne, občas dýl, jak prý to vychytal. Tak nevím, nechci být matka cvok ani krkavčí máma, co svoje dítko málo chrání před sluníčkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
861
5.7.11 20:49

Ahoj, já to teda taky nějak nehrotím. Když je fakt jasno a jdu s malou ven a vím, že na ni bude občas svítit namažu ji, ale třeba dneska jsem na to ani nevzdechla, a to jsme byli venku skoro celý den :oops: Je fakt, že já tohle nějak neřeším ani u sebe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
5.7.11 21:11

Záleží, jak máš staré dítě. Do roka jsem malou mazala před vycházkou obličej + co zrovna koukalo z oblečení a hlavně jsem ji chránila stínem. Teď jí mažu cca á 2hodiny opalovákem Bioderma Photoderm Minéral SPF 50+ fluid a na slunci jí moc nenechávám. Přesto je opálená.
Obecně si nemyslím, že by se něco stalo při jednom nenamazání, pokud se dítě nespálí. Ale kůže má pamatováka a čím méně je vystavována slunci bez ochrany, tím pro malou lépe. Tím se řídím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
5.7.11 21:15

Aohj, já namazala ma¨lou jen 1×a to v květnu. Měla jsem mléko od Astrid, malá se osypala. nevěděli jsme čím to je, dr říkal, že to může být tím opalovákem… Od té doby nemažu, malá sice na sluníčku moc není, ale taky,jak jsi psala co říkal manžel - jak se to vychytá, určitě naní taky občas svítí. Chodíme ven taky okolo té třetí. A jinak malá papá mrkev.
Doufám, že bude faklt po mně a po manželovi,já jsem se nikdy nespálila ani manžel a ani jsem se nikdy nemazala:-) A taky jím mrkev:-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
5.7.11 21:28

Pokud má dlouhé nohavice a dlouhý rukáv, nemažu vůbec. Tričko a kraťasy mažu, když svítí a jdeme po obědě (tzn. cca ve dvě) ven, dopolede nemažu nikdy (chodíme od půl deváté max. do deseti).
Namažu nohy mezi nohavicí a ponožkou (když nemá ponožky, tak i nárt) a ruce od zápěstí k rukávu a na hlavě má kšiltovku s pruhem látky na záda, takže chrání zátylek i uši. Dokud jsem tu čepku nekoupila, mazala jsem ještě krk a uši.
I přes namazání se snažím ho ale posazovat na pískovišti do stínu nebo v parku se držet pod stromy atd. Pokud je tedy velký pařák a bezmračno.

Příspěvek upraven 05.07.11 v 21:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21773
5.7.11 21:29

pokud svítí sluníčko, tak mažu obě děti před odchodem ven kvalitním dětským krémem. samozřejmě sem tam zapomenu. ale u klárky se mi to většinou vymstí zhoršením ekzému… takže já důsledně mažu a beru děti z jedné vody na čisto ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
992
5.7.11 22:07

Řekla bych, že dost záleží, jak starý máš dítko. Když byl Daník menší a často v kočárku, tak jsem tolik nemazala, ale letos (jsou mu 2 roky pryč) ho mažu často padesátkou faktorem. Když je fakt pěkný počasí je schopnej lítat kolem baráku celý den nahatý a to nejde ho často nemazat, má světlou pleť po mě a jednou jsem zapomněla na dopoledne namazat a měl chycený ruce a trošku záda a objevily se pupínky (já sama mám na prudké sluníčko alergii), takže mažu klidně i 6× denně, když jsme furt venku. Ve stínu tohle dvouletý šídlo člověk už neudrží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2762
5.7.11 22:28

Já mažu cca 2× denně, když je opravdu slunečno, dopoledne namažu a pokud jde brouček přez den do bazénku tak i odpoledne, mám daylong 30+

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
963
5.7.11 23:17

No, dcerce bude příští týden 9 měsíců. No, mě spíš zarazilo to tvrzení dr., že by nemazala vůbec. Tak jsem ráda, že mažu tak nějak s rozumem. Já nechci jenom, aby malá dopadla jako já. Za nás se nemazalo ničím a já mám po těle snad milion mateřských znamének a pih.

Holky, vím, že to sem nijak nepatří, ale ještě mě napadlo. Naše princezna si chodí hrát se stejně starými prcky, co mají známí, no a občas se škorpí a než stačíme zasáhnout, tak si většinou tahají vlásky nebo se hrozně škrábají navzájem na hlavičkách jak je fontanela, že tam mají červené rýhy, nemohou si něco udělat, když se drápají přímo na těch fontnelkách? Bohužel je opravdu kolikrát neuhlídáme :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
6.7.11 14:03

Mažu obličej a ruce a nohy pokud jsou vidět..
Mě příjde spíž NEMAZÁNÍ jako něco co doktorka vyhrotila :nevim: :nevim:
Vždyt o co jde?? namažu a hotovo, nijak extra náročná práce - proč se tomu vyhýbat..O opalování jsem ztratila již dávno iluze - žádné není zdravé..

O škrábání dětí..No nevím, tomu se dá asi zabránit jen tím, že budete sedět přímo u nich..Předpokládám, že 9ti měsíční děti ještě nelítají po bytě, takže podle mě se to uhlídat dá.. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí