Jak na 4 leťáka?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Dlouhá punčoška
25.10.19 04:42

@optimistka85
Podle toho, co píšeš bych řekla, ze se snaží upoutat Vaši pozornost. Myslím, ze by pomohlo, kdyby jste se občas věnovali jen jemu. Babicka určitě holčičku pohlídá. Držím palce🙋‍♀️

• Citovat
  • Upravit
2996
25.10.19 06:25

@optimistka85 u nas asi dost pomohl mladsi sourozenec. To je obcas ziravina a je schopen snist i porci brachy (hlavne svacinu). Take se sam bez reci svlekne (obleknout se jeste moc neumi), takze ho chvalim. Starsi chce byt pochvaleny tez, takze se snazi ;) Nepomohlo by treba se slovne vcitit? Napr. „Chapu, ze je nuda cistit zuby, me to taky nebavi, ale musim to stejne udelat, abych nemela kazy. Pojd, ted si spolecne vycistime zuby, at to mame rychle hotove.“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30975
25.10.19 06:33

@optimistka85 ja mam zatim jen trilete dite, mozna za rok budu mluvit jinak, ale ted vas nejak nechapu. Jak sedi ve skolce u jidla, kdyz se ostatni oblekaji? Proc mu to davno neodnesli? Delam to tak, ze pokud jsem si jista, ze dite neco umi, tak tu vec dela samo a jen urcity cas. Jidlo odnasim, od neobleceneho ditete odchazim… Nebudu se dohadovat 5× denne u jidla a travit tim pul dne. Vzdyt je to strasna skoda casu misto hrani sedet hodinu u jidla. A zasadne neopakuji. Jako dite neni blbe a uši ma v poradku. Vi, co ma dělat. Obcas jsem asi tvrda, ale kdyz vidim, kolik triletych a starsich deti se po plavani neoblece :nevim: A skolkova satna take stoji za to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lolink
25.10.19 07:36

@Cuddy takze odejdes a nepujde do skolky? Protoze ten nas by se na to vykaslal a bylo by mu to jedno. S oblekanim jsme bojovali rok. S uklizenim pokoje taky rok. S nasim treba nehlo vubec nic. A to jsem zkousela vsechno. A ono, kdyz je pak dite porad ubrecene, ty vystresovana, prijde ti, ze se doma uz jen rve, pac jsou z toho vsichni na nervy, tak hledas jine cesty. Je videt, ze vubec nevis o cem mluvis.

• Citovat
  • Upravit
lolink
25.10.19 07:58
@optimistka85 píše:
@lolink - U nás berou hasiče až od 1.-2.třídy ale máme tady fotbal od 4let tak sem se těšila že bude chodit a vubec. Jdeme na hřiště, díváme se jak všichni jeho kamarádi kopou, hrají, je to i formou her ale on tam prostě nepujde, že nechce, že je to nuda a radši bude s holkama lítat, honit se, válet se po hřišti…

Prijde mi, ze jste tam, kde my pred rokem. Neni jeste zraly. Nebo ho zrovna fotbal nechytil. Nas hasice miluje. Mela jsem tu na to diskuzi. Prvni, druhou hodinu jen lezl po ctyrech, zral listi a vyluzoval zvuky vyjiciho psa. :mrgreen: jedni radili pockat, druzi at ho tam necham. Rekli jsme mu, ze kdyz nedokaze pobrat dvouminutovy vyklad toho, co ma delat, at dela to, co ostatni. A jde to. O kazde veci mluvime porad dokola. Proc to ma delat, proc ma pohnout… Jde to fakt pomalu, ale u nas zadny natlak nefungoval. Je to obcas o nervy. Trenujte to soustredeni, ono si to sedne, vyroste a posune se. Na jidlo ma minutku, tam vidi ten cas a lepsi se. Ale nekdy bych ho priskrtila. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
2996
25.10.19 08:09

@lolink u nas minutka (rict, kde bude velka rucicka na hodinach) vubec nefunguje. Naopak. Je to pro nej silene stresove a neni pak schopen vubec niceho. Vetsinou zacne rvat, ze to nestihne. A to je pak konec. Ale zkusit se ma vsechno ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lolink
25.10.19 08:12
@luci.no píše:
@lolink u nas minutka (rict, kde bude velka rucicka na hodinach) vubec nefunguje. Naopak. Je to pro nej silene stresove a neni pak schopen vubec niceho. Vetsinou zacne rvat, ze to nestihne. A to je pak konec. Ale zkusit se ma vsechno ;)

Vsak ja pisu jen, co funguje u nas. Toho naseho nestresuje nic v podstate. :mrgreen: je mu vsechno jedno. To uz musi byt totalni rajt, aby se vyhrotil a to zase neni produktivni, pac resime plac a ne to, co je treba.

• Citovat
  • Upravit
465
25.10.19 08:14

@Dlouhá punčoška - jo babička pohlídá když je třeba ale taky už na to moc nemá nervy, je jí 81 a taky by chtěla mít svůj klid, který ale tady bohužel nemá. Bydlí s námi, postel má v obýváku, takže tam jsou děti skoro pořád. :/ Ale když malá spí, tak se mu věnuji nebo sme ted co to jde co nejvíc venku, v zahradě, na dvoře, s děckama na hřišti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
25.10.19 08:15

@luci.no - jo malá taky sní vše a říkám mu že mu to sní ale on si to brání aspon dokud má chut/hlad, pak je mu to už jedno. Už i tak sem zkoušela mluvit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
25.10.19 08:18

@Cuddy - Mě se neptejte proč mu to neodnesou, asi když jí a chce jíst tak čekají. Když chcou jit ven tak ho musí i oblékat, jinak by se nevypravili nikdy ale jsou tam na to jen dvě při 25 děckách tak mají asi kolikrát co dělat. On by se sám oblékl, umí to ale prostě vše je důležitější než to co má dělat. Ale přesně jak píše @loling - kdybych od něho odešla aby se oblekl sám tak přijdu za 10min a stejně by tam ležel v pyžamě, nebo seděl u jidla…do školky by sme ani nedošli, pořád ho musím popohánět, připomínat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30975
25.10.19 11:36
@lolink píše:
@Cuddy takze odejdes a nepujde do skolky? Protoze ten nas by se na to vykaslal a bylo by mu to jedno. S oblekanim jsme bojovali rok. S uklizenim pokoje taky rok. S nasim treba nehlo vubec nic. A to jsem zkousela vsechno. A ono, kdyz je pak dite porad ubrecene, ty vystresovana, prijde ti, ze se doma uz jen rve, pac jsou z toho vsichni na nervy, tak hledas jine cesty. Je videt, ze vubec nevis o cem mluvis.

Toto jsme trenovali od 2,5 let, kdy se dítě začalo komplet samo oblékat. Takze ano, několikrát jsem šla ven sama s druhym dítětem, nesli jsme na slibenou aktivitu, krouzek. Pochopilo to rychle. Co se tyce skolky, tam chodi rado. Ale stejne prvnim se obleka, pak se myje a pak az snida. Oblecene byt dítě musi, ze se nestihne nasnidat, to je jeho boj. Mluvim o svych detech, ne o pristupu, ktery plati pro vsechny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lolink
25.10.19 11:44
@Cuddy píše:
Toto jsme trenovali od 2,5 let, kdy se dítě začalo komplet samo oblékat. Takze ano, několikrát jsem šla ven sama s druhym dítětem, nesli jsme na slibenou aktivitu, krouzek. Pochopilo to rychle. Co se tyce skolky, tam chodi rado. Ale stejne prvnim se obleka, pak se myje a pak az snida. Oblecene byt dítě musi, ze se nestihne nasnidat, to je jeho boj. Mluvim o svych detech, ne o pristupu, ktery plati pro vsechny.

No, ono kdyz jde o nejakou aktivitu, tak jde o prd. Tady se mluvi o tom, ze jspu dulezite veci, ktere se musi stihnout a potom je fakt blby, kdyz dite nefunguje. Kdyz ma doma s kym zustat, proc ne, ale samotnyho ho nechavat asi nebudu, ani vychovne. :mrgreen: proto jsem psala, ze vubec nevis, o cem tu mluvime. Vzit diteti jidlo je az to posledni, co se resi.

• Citovat
  • Upravit
1428
25.10.19 16:11
@Cuddy píše:
@optimistka85 ja mam zatim jen trilete dite, mozna za rok budu mluvit jinak, ale ted vas nejak nechapu. Jak sedi ve skolce u jidla, kdyz se ostatni oblekaji? Proc mu to davno neodnesli? Delam to tak, ze pokud jsem si jista, ze dite neco umi, tak tu vec dela samo a jen urcity cas. Jidlo odnasim, od neobleceneho ditete odchazim… Nebudu se dohadovat 5× denne u jidla a travit tim pul dne. Vzdyt je to strasna skoda casu misto hrani sedet hodinu u jidla. A zasadne neopakuji. Jako dite neni blbe a uši ma v poradku. Vi, co ma dělat. Obcas jsem asi tvrda, ale kdyz vidim, kolik triletych a starsich deti se po plavani neoblece :nevim: A skolkova satna take stoji za to…

Nejde o to byt tvrda, ale nektere deti nemaji prirozenou chut k jidlu a pokud jim jidlo odneses, tak se nenaji a hlad je nedozene ani pozdeji. Matka vzdycky soudi jen dle tech deti, co ma doma, nebo v blizskem okoli, jinak to ani nejde.-) To jen takova poznamka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí