Jak na blechy v bytě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2
14.2.13 23:32

blechy blbýý!!

Ahoj zdraví mam taktéž samej problem asi furt se drbu až moc mam jednu kočku ale ven ji nepouštím ale jednou sem dostal kocourka a ten byl zablešenej jak sviňa, samozřejmě sem ho nekolikrat koupal ale jak asi vidím tak se nejaky dostaly i mimo koucoura už nemam dal sem ho pryč ale tedka je to šílený par blech sem už zabil ručne ale furt mam kousance jak prase doufam že je to jen vím pokoji a ne po celým byte kočku asi postříkam diffusilem ale nevím jak na sebe :( furt se koupu luxuju v pokoji koberec nemam tak nevim ale mam tu gauč, postel a kreslo kreslo taky občas vystříknu ale furt nic :,( ja už fakt nevím co dělat sem bezmocnej proti nim když du spat tak ani neusnu jak se drbu prosím o radu fakt už nevím děkuji Tom. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
15.2.13 11:51
@Falok píše:
Ahoj zdraví mam taktéž samej problem asi furt se drbu až moc mam jednu kočku ale ven ji nepouštím ale jednou sem dostal kocourka a ten byl zablešenej jak sviňa, samozřejmě sem ho nekolikrat koupal ale jak asi vidím tak se nejaky dostaly i mimo koucoura už nemam dal sem ho pryč ale tedka je to šílený par blech sem už zabil ručne ale furt mam kousance jak prase doufam že je to jen vím pokoji a ne po celým byte kočku asi postříkam diffusilem ale nevím jak na sebe :( furt se koupu luxuju v pokoji koberec nemam tak nevim ale mam tu gauč, postel a kreslo kreslo taky občas vystříknu ale furt nic :,( ja už fakt nevím co dělat sem bezmocnej proti nim když du spat tak ani neusnu jak se drbu prosím o radu fakt už nevím děkuji Tom. :?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
15.2.13 11:55

blechy

Tome, jak jsem v předchozím příspěvku, frontlin na kočku každý měsíc a byt celý vystříkat biokilem, ale pozor, ten je jedovatý pro kočky, tak nechat zaschnout a pak tam může. Vysávat každý den, je to boj na dlouhou trat, máš to tam asi už zamořený. Biokil pomůže, vystříkávat každé 3 týdny. Držím palce :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
15.2.13 16:37

blechy

Tome přítel měl v baráku zamořený 3 místnosti ale opravdu zamořený…koberce, prostě všechno co šlo vyházel..jel na veterinu kde mu doktor prodal nějaký postřik, ale byl docela drahý..a tím vystříkal všechny kouty, sedačku prostě všechno co se nemohlo vyhodit..furt luxoval a postřik opakoval po týdnu ještě jednou..jo a ještě koupil v drogerce nějaké postřiky co tam prodávají a tím to taky vystříkal..říkal smrad a nedalo se bydlet, ale ty mrchy tam už nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
15.2.13 19:10

Supr zkusím to děkuji :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.3.13 20:34

Tak hlásím, že my bojujeme už skoro rok a bezúspěchu. U psa se vyvinule alergie na bleší kousnutí a celý mi olezl, pořád se drbe, ať dělám cokoliv. V životě jsem na něm neviděla ani blechu ani trus, ale něco pořád štípe i mě, ale blechu jsem nikdy neviděla ani skočit atd. ALe přikládám to k tomu, že prostě je nevidím, což neznemená, že tu nejsou. Drbu se pořád, ted jsme konečně vyhodili koberce, ale všude máme prachu, bouráme a drbu se o to víc a psi taky. jak to utichne všechny škvíry vylijeme silikonem a kde to půjde budu vysávat a šplíchat i když to jsem dělaal do ted. A na psi nezabírá žádná chemie:( asi si z toho brzo hodím mašli:(

• Citovat
  • Upravit
3
25.3.13 13:36

Ahoj. Doma nás také trápí blechy, a to už kočičku nemáme dva měsíce. Myslela jsem si že blechy zmizí ale pořád nějaké nacházím, a nejvíc mě štve že vysloveně pasou po malým. Ten je věčně poštípanej a už jsem na něm odchytla 4 blechy :( Nevím kde bych je měla hledat abych se jich zbavila, všechno jsem vyprala a pořád jsou tu s náma! Máme je hlavně v pokoji a tam nám kočka vůbec nechodila, max jednou nebo dvakrát nakoukla :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
10.6.13 09:40

blechy

Ahoj. Chtěla bych se zeptat, jestli jste to už někdy zkoušeli. Mám doma dvě kočky. Jsou jen v bytě, ale bydlíme v rod. baráku a venku je pes. Loni v létě jsme doma našli blechu a od té doby vedeme boj. Přes zimu se situace trochu uklidnila, ale ted už to zase začíná. Přemýšlela jsem, že bych kočky oholila dohola. Blechy se totiž drží hlavně v jejich srsti a jsou už doškrábané místy až do krve. Chtěla bych se zeptat, jeslti jste to už někdo zkoušeli a zda kočka neměla z toho nějaké trauma. Předem děkuji za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3441
10.6.13 09:52

@Monika838 Zkoušeli jsme různé Frontliny a podobné preparáty - i ty Combo kapsličky za krk a nic nepomáhalo. Pak jsme koupili obyčejný obojek proti blechám a od té chvíle blešky kočičák nemá. Působí to tak cca 3 měsíce a cca 1× za 2 měsíce ho koupeme šamponem a pro jistou ještě stříkneme Frontline. A na blešky doma jsme koupili Biokill a postříkali jsme snad úplně všechno. A blešky už nám doma neskáčou.
Rozumím Ti, taky jsme s tím bojovali :-D Tak vykoupat, nastříkat, dát antiparazitní obojek :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
374
10.6.13 10:54

Tak nám pomohlo vystříkat celý dům BIO KILLem ato podlahy dřevěné, sedačku, koberce, koupelny no prostě všechno :),náš pes je na zahradě a blechy neměl a kocour co je jen doma je měl :oops: a to je měl až po roce co jsem ho dostala :zed:.Jen koupání a chytání blech na něm opravdu nestačilo, vystříkala jsem barák 2 krát a Colorádo dostal obojek proti blechám a máme skoro rok pokoj, ale pořád ho kontroluju když vyčesávám(je to mainský mývalí kocour tak je to potřeba) a modlím se atˇse blechy nevrátí, protože manžel koupil ještě jednoho :lol: a to by mě kleplo, protože malej kocour spí u Rozárky v pokojíčku nebo u nás na peřinách :roll: a blechy jdou jen na mě :pocitac:.Jo a koupí se v chov. potřebách a nesmrdí a nedělá fleky, stříkala jsem na noc a v ložnici koberec ráno aby to zaschlo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bendia
14.6.13 08:54

Ahoj, tak i my bojujeme s blechama. Máme kocoura který nechodí ven a na něm jsme je našli, nás „zatím“ nekoušou. Hned při zjištění dostal Frontline (ten pomáhá v tom že se ty mrchy nemůžou rozmnožovat) ale nejspíš si ho slízal (manžel mu ho dal mezi lopatky). Pár dnů po tom na něm zase byly, takže následovala koupel v Ortosanu. No druhý den je měl znovu, takže bylo jasné že jsou v bytě. Vystříkala jsem všechno možné Biokillem. Dnes (pár dnů po koupeli) dostal ampuli Advantage na krk kam si nedosáhne tak budeme čekat na výsledky. :zed:

• Citovat
  • Upravit
hakoon
19.6.13 16:18

Také bojujeme, ale moc nám to nejde, kočky jsou venku, jen sem tam se tu mihly a výsledek je takový, že vloni na jaře se objevily blešky, ale nějak se nám je podařilo vyhnat. Letos v květnu se objevily znovu a já nevím jak se jich zbavit. Kočky do domu nesmí a já hledám radu jak na ně. Postříkali jsme kočky Frontlinem, ale nevím co použít na domov. Zkusím biokill a uvidíme. Snad se nám to podaří. :,(

• Citovat
  • Upravit
niekto
14.7.13 07:54

Blchy v exteriéri

Máte niekto skúsenosti ako zlikvidivať blchy v exteriéri? Náš pes bol hodne zablšený, podarilo sa ho odblšiť pomocou šampónu a obojku. Vnútro domu už máme vyriešené (dúfam…), pes je momentálne na chalupe, ale zistili sme že okolo jeho búdy sú kvantá blch - stačí prejsť a hneď má človek na nohách nejakú z nich. Napadlo ma že by mohlo pomôcť plošné postriekanie nejakým záhradkárskym postrekom proti hmyzu, ale žiadny z nich nemá v popise aj blchy. Máte s tým nejaké skúsenosti? Čo by ste navrhli? Ako na blchy v exteriéri?

• Citovat
  • Upravit
1180
14.7.13 08:14

Ahoj, tak tuhle zkušenost mám bohužel taky a za sebe musím říct že nám to trvalo sakra dlouho než jsme se těch potvor zbavili… Dokonce ás strašili že v té nejhorší variantě musíme vše vyházet a spálit (doma jsme tehdy měli čalouněnou postel a koberec). Nakonec jsme kocoura neustále koupali, nechodil ven a interier jsem neustále vystříkávala tím Biokillem, pořád sem luxovala.. a kocourovi jsme koupili nějaký obojek u veterináře - nevím jméno určitě to ale nebyl frontline je takový světle zelený s bílým pruhováním, stojí asi 300,– psobí půl roku a je naprosto perfektní!!! takže jednoho hezkého dne, jsme byli s kocourem na veterině kde mu dal nějakou oblbovačku (už nevím proč ale nebylo to společný s blechama) připnuli jsme obojek a do ráno jsem z jeho pelechu vyluxovala poslední mrtvá blechy.. Už bych to nechtěla zažít, protože zbavit se toho byl fakt očistec! držím palce, ale asi nezabere nic než pravidelná likvidace v podobě biokillu, luxu, koupání a ve finále toho obojku - ta investice za to fakt stála..od té doby nic jiného nepoužíváme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bendia
14.7.13 14:11
@niekto píše:
Máte niekto skúsenosti ako zlikvidivať blchy v exteriéri? Náš pes bol hodne zablšený, podarilo sa ho odblšiť pomocou šampónu a obojku. Vnútro domu už máme vyriešené (dúfam…), pes je momentálne na chalupe, ale zistili sme že okolo jeho búdy sú kvantá blch - stačí prejsť a hneď má človek na nohách nejakú z nich. Napadlo ma že by mohlo pomôcť plošné postriekanie nejakým záhradkárskym postrekom proti hmyzu, ale žiadny z nich nemá v popise aj blchy. Máte s tým nejaké skúsenosti? Čo by ste navrhli? Ako na blchy v exteriéri?

Jedna moje znama rikala ze je dobre dat do boudy, vetvicky (s listy) vlaskeho orechu, pry to ty potvory nemaji radi

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný