Jak na blechy v bytě?

• Fotoalbum (12)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
KORKA
8.1.12 23:45

:)

BARONEKK DĚKUJI ZA POLITOVÁNÍ,NĚKDY JE MI HODNĚ ÚZKO Z TOHO VŠEHO.NEJHORŠÍ NA TOM JE,ŽE V POSLEDNÍ DOBĚ SE O TUTO PROBLEMATIKU DOST INTENZIVNĚ ZAJÍMÁM A ZJIŠŤUJU I Z ODBORNÝCH STUDIÍ,ŽE ČERVAMA JE PROLEZLÝ SKORO KAŽDÝ ČLOVĚK A POKUD NEMÁ VĚTŠÍ ZDR.PROBLÉMY A NEPÁTRÁ,CO MU SKUTEČNĚ JE,TAK NA TO NEPŘÍJDE.MĚ NAPŘ.MŮJ DR.ZAČAL LÉČIT NA ANEMII,ALE CO JE JEJÍ PŘÍČINA,TO NEZJIŠŤOVAL.NO A TEĎ JE PŘÍČINA NA SVĚTĚ

• Citovat
  • Upravit
872
9.1.12 13:34

Tazmin,
rad, jak se zbavit blech, je tu milión, tím tě již „zatěžovat“ nebudu (mám dva psy a za 1,5 roku žádná blecha ani doma, ani na nich), ale raději zkus přemýšlet, zda jde kočár dávat někam jinam, nebo vymyslete, jak zabránit kočkám přístupu do baráku (nějaké mříže do oken apod.), protože teď se jich zbavíte (myslím blech :) )a kočky se usnesou dát si pro změnu ještě jedno luxusní pospání ve vytepleném a měkkém kočáru, a jedete v tom nanovo. Já zažila jednou, že mě pokousaly a je to mazec a fakt nepříjemné a neumím si představit, že by takto zhryzaly jakékoli mimčo. Ca 50 kousnutí a můj známý broučkař (entomolog myslím zní odborný název) říkal, že tento počet v pohodě zvládnou 2,3 blešky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
baronekk
9.1.12 13:36

jruz pokud máš kočky naučený chodit do baráku, tak to bude asi těžký je to odnaučovat … asi nechávat otevřený jen ventilačky a zavírat dveře :think:

• Citovat
  • Upravit
872
9.1.12 13:50

baronekk, pravda, pravda, já nejsem kočkařka, tak mi tyto věci nedocházejí; a když jsem si znovu přečetla příspěvek od tazmin, tak píše „v bytě“, takže možná dům s několika byty - což to už je pak téměř nemožné. Pak už zbývá jen ten kočárek, a jelikož bydlím též v bytě, tak vím, že je to z důvodu omezených prostoru věc téměř nemožná :( . Zde je pak každá rada drahá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tessk
20.1.12 16:46

Chci se podělit se zkušenostmi. Blechy jsem domů přinesla já nebo jiný člen rodiny, jen netuším od kud, kde je nějaké líhniště. Naše kočky jsou od malička čistě domácí, ven nechodí, jen na lodžii v balkoně. Nikdy blechy neměly, až teď (je jim 6 a 8let). Nejdřív jsem si myslela, že je to potravinová alegrie, měnila jsem granule, ale pak jsem našla bleší společnost :cert: , snažím se tu přečíst snad všechno, Frontline spot-on nakapán u všech, jen mám pocit, že ty blechy prchají z kožichu, takže nasadím podle rad Biotoll, mám 2 děti, tak snad to přežijou kočky i dětičky… manžel antizvířecí :zed:

• Citovat
  • Upravit
tessk
20.1.12 19:06

jak pokračuji

:evil: zatím bojujeme krátce, po obyč Frontline blechy odpadávají mrtvé, nebo přiotrávené vypadávají kočce z kožichu, když se podrbe. Takže tu stopuju kočky a sbírám co z nich vypadne, každou půlhodinu je chytnu a vybírám blechy z kožichu (vždy tak 1-2odchytím), 1kočka si zvykla, ale 2 při pohledu na mě prchají… vystříkala jsem lahvičku biokillu na sedačku i do a na kočičí škrabadlo, tam spí snad nejvíc, další lahvučku teď nemám… děti si odvezla babička, manžel našetěstí na horách, takže beru savo a jdu vytírat… mě klepne… domácí kočky, bez kontaktu s okolím… furt jen pátrám v paměti, kde jsem ty krvelačný potvory dostala „darem“… jo a mě ani děti zatím nepokousaly, já se furt drbu, psychika je děs. Přeji hodně štěstí v boji všem co taky válčí, jak vidím, nejsme v tom samy.

• Citovat
  • Upravit
tessk
20.1.12 19:59

díky za rady, odčervuji pravidelně i když jsou to potvory domácí, preventivně kapat frontline mě teda nenapadlo… no chybama se člověk učí, takže od teď kupuju do zásoby a každý měsíc budu kapat, tohle už teda nechci zažít, nechci vidět reakci manžela ( :cert: pouštíš je k dětem do postele, do ložnice!!! já ti to říkal!!!) chudáci kočky mají útrum s postelí :|, pelech jsem jim vyhodila, gauč postříkala, kde budou chuděry dneska spát? ach jo, jdu lovit dál, připadám si jak lovec Pampaliny ;)

• Citovat
  • Upravit
661
21.1.12 21:48
tessk píše: :evil: zatím bojujeme krátce, po obyč Frontline blechy odpadávají mrtvé, nebo přiotrávené vypadávají kočce z kožichu, když se podrbe. Takže tu stopuju kočky a sbírám co z nich vypadne, každou půlhodinu je chytnu a vybírám blechy z kožichu (vždy tak 1-2odchytím), 1kočka si zvykla, ale 2 při pohledu na mě prchají… vystříkala jsem lahvičku biokillu na sedačku i do a na kočičí škrabadlo, tam spí snad nejvíc, další lahvučku teď nemám… děti si odvezla babička, manžel našetěstí na horách, takže beru savo a jdu vytírat… mě klepne… domácí kočky, bez kontaktu s okolím… furt jen pátrám v paměti, kde jsem ty krvelačný potvory dostala „darem“… jo a mě ani děti zatím nepokousaly, já se furt drbu, psychika je děs. Přeji hodně štěstí v boji všem co taky válčí, jak vidím, nejsme v tom samy.
Oni tě kousat nebudou ani děti.Blecha si vždycky vybere zvíře,m ale kdybys doma neměla ty kočky, tak půjdou po vás.Mám vlastní zkušenost.Náš pes měl blechy a než jsme ho stačily odblešit umřel na stáří a pár jsme si jich natahaly dovnitř a docela dlouho jsem sse toho zbavovala.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KORKA
2.3.12 22:58

DOBRÝ VEČER

PO NĚJAKÉ DOBĚ SE VRACÍM,ABYCH VŠECHNY,KTEŘÍ DOMA MAJÍ NĚJAKÉ ZVÍŘÁTKO-I TŘEBA VENKU U BOUDY,VAROVALA,ŽE POKUD SE NEBUDOU PRAVIDELNĚ ODČERVOVAT,TAK DOPADNOU ŠPATNĚ.SAMA UŽ SKORO ČTVRT ROKU BOJUJU S PARAZITY V TĚLE.CHODÍM NA BIOREZONANCI,MÁM ZA SEBOU NĚKOLIK ODČERVOVACÍCH KUR A JEŠTĚ NEMÁM VYHRÁNO.POKUD BUDETE MÍT JAKÝKOLI DOTAZ,PIŠTE NA liatris912@seznam.cz.NYNÍ ČTU KNIHU OD ING.HANKY BLÁHOVÉ(VŘELE DOPORUČUJU),KTERÁ SE PARAZITY U LIDÍ ZABÝVÁ UŽ VÍCE JAK 20 LET.CO V SOBĚ NEVĚDOMKY A NECHTÍC HOSTÍME,JE ŠOKUJÍCÍ A ALARMUJÍCÍ.NA BIOREZONANCI MI BYLO ŘEČENO,ŽE ČERVY MÁ ÚPLNĚ KAŽDÝ.MOHU TO DOSVĚDČIT TÍM,ŽE SE VYŠETŘENÍ PODROBIL MANŽEL,DCERA,ZEŤ A VNUČKA A U VŠECH BYLI PARAZITI NAMĚŘENI.PRO VĚTŠÍ INFO SI KLIKNĚTE NA FORUM ,,U PRAMENE,, DO SEKCE PARAZITI,KDE DENNĚ PŘIBÝVAJÍ DALŠÍ A DALŠÍ LIDÉ,KTEŘÍ ŘEŠÍ ZAMOŘENI PARAZITY.OSOBNĚ JSEM RÁDA,ŽE UŽ JSEM V BOJI UŠLA KUS CESTY.KDYŽ JSEM PŘIŠLA NA REZONANCI POPRVÉ,TAK PŘÍSTROJ VYHODNOTIL PO MĚŘENÍ AKUTNÍ STAV-ZAMOŘENÉ CELÉ TĚLO,VČETNĚ HLAVY .TE´D UŽ JE TO MNOHEM LEPŠÍ A JÁ SAMA SE CÍTÍM MNOHEM LÉPE.

• Citovat
  • Upravit
482
15.3.12 21:11

Dobrý večer, chci se zeptat těch co mají zkušenost s biokillem, je opravdu netoxický pro děti? Psi se začali drbat, nenašla jsem blechu a trus si nejsem jistá, po rozmáčknutí to nebylo krvavé, nejsem si jistá, jestli to nebylo jen smetí.. Blechu jsem žádnou neviděla, ale přítel mi dnes tvrdil, že ho do rána něco poštípalo, ale na ruce nic neměl, prý to zmizelo. Pokud se ten biokill nastříká a zaschne, není už nebezpečný. Syn leze po zemi, tak mám obavy ho použít. Děkuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
661
16.3.12 21:42
MinkaD píše:
Dobrý večer, chci se zeptat těch co mají zkušenost s biokillem, je opravdu netoxický pro děti? Psi se začali drbat, nenašla jsem blechu a trus si nejsem jistá, po rozmáčknutí to nebylo krvavé, nejsem si jistá, jestli to nebylo jen smetí.. Blechu jsem žádnou neviděla, ale přítel mi dnes tvrdil, že ho do rána něco poštípalo, ale na ruce nic neměl, prý to zmizelo. Pokud se ten biokill nastříká a zaschne, není už nebezpečný. Syn leze po zemi, tak mám obavy ho použít. Děkuji za odpovědi.já jsem s nim stříkala a myslím, že dětem nevadí.Já měla ten na prostředí a hlavně jsem stříkala venku v psí boudě a okolo, ale i doma.Mě se nelíbil jeho účinek.Mě se víc osvědčil Biolit TP v té zelené lahvi.Po něm bylo na týden pokoj a po Biokilu nám skákaly na schodech venku na nohy za dva dny.Jezte česnek a nebudou vás štípat.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rudá Sonja
2.6.12 15:55

Blechy - jak na ně?

Ahojte všichni, máme doma kocourka, který je strašně zablešený a vůbec nevím co máme dělat. Ty blechy už bohužel měl, když jsme si ho přivezli od chovatelky. :,( Bohužel existují i lidé, co vám klidně prodají zvířátka i s blechami. Mrzí mě, že jsme si toho hned nevšimli, jinak bychom ho ani nekupovali, alespoň poučení pro příště. Už od chvíli kdy jsme si toho všimli se snažíme různými přípravky ty blechy vyhubit, ale bohužel vůbec nic nepomáhá. :nevim: Kocoura stříkáme Frontlinem a barák Biokillem. Včera jsem ho vyčesávala všiváčkem a jeho bílá srst je úplně celá posetá malými černými hovínky a kolem leze asi 1000 blech..no hrůza :poblion: podařilo se mi asi 20 chytit a zabít, ale je to šílené. Jsem neustále poštípaná a hlavně vynervovaná. Poradíte mi, prosím, co mám dělat s takovou „invazí“?

• Citovat
  • Upravit
17050
2.6.12 16:01

Ahoj, taky jsme si vzali kotě s blechama a všenkama a svrabem- zřejmě bude mít taky tohle vše. Ale ty blechy, to je nejhorší. Já hned jak jsem to zjistila- asi druhý den, jsem letěla k vet. Ta nastříkala, pak začaly ty blechy vylejzat:(. Takže chytat a zabíjet, asi víš, co to je. Ona jich tedy naštěstí neměla tolik, těch dospělých tak 16.Pokud je jich tam nejvíc v tom nedospělém stádiu, tak to je ještě fajn. jenže ty už je máš asi všude po bytě, když jsi ještě poštípaná.

Určitě ještě sprejem proti blechám, co je na psi: všechno látkové v bytě, co nejde vyprat, včetně koberců, vystříkat. Co jde vyvařit, vyvařit, včetně plyšáků, všech deček, látkových pratelných věcí. Co nejde vyvařit, tak vyprat a postříkat taky. A za týden úplně všechno znovu. Pozor ale, kocour nesmí být v dosahu několik hodin v tom vystříkaném, je to toxické. Určitě se poraď u veterináře. Přeji mnoho sil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rudá Sonja
2.6.12 16:11

Díky moc za radu, no jo, zdá se, že to bude na dýl.. :,(

• Citovat
  • Upravit
Rudá Sonja
2.6.12 16:15

Ještě jsem přemýšlela, myslíte, že by pomohlo kdybych kocoura oholila? :D On je totiž opradu toho plný, třeba by se na něm ty blechy hůř držely a nám by se tak podařilo líp je zabít, co myslíte? ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný