Jak na blechy v bytě?

• Fotoalbum (12)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
890
17.2.11 13:16

Tak jsme už na psa nacákali ten Frontline, Difusilem jsme mu vystříkali pelech a zbytek bytu jsme vystříkali Reidem, tak uvidíme. Ale už je to neúnosný…snad to zabere!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aanness
15.7.11 14:47

dík za super radu
:palec: :palec: :palec: :palec: :palec:

• Citovat
  • Upravit
9
18.8.11 22:47

Blechy

Ahoj všem! Máme 5-ti měsíční mimčo a v celém bytě jsme měli blechy. HRŮZA!!! :zed: Několikrát jsme měli deratizéry, ani oni si s našimi blechami nevěděli rady. Měli jsme kocoura, dali jsme ho pryč, koupili jsme nové matrace do pokojíku (máme ještě dva velké kluky), koupili jsme novou sedačku. Když jsem kojila, skákaly po malým. Pořád jsem měla po ruce sklenici s vodou a odchytávala je. Několikrát jsme zkusili Biokill, byli jsme zoufalí. Když jsme dali pryč kocoura, začaly kousat mě. Jen na manžela nešly. :evil: Teď pár dní se mi to zdá lepší ( odvoz staré sedačky). Jak jsem se dočetla, stále luxuju, vytírám a vystříkávám.Jen skříně jsem ještě nevyházela a nevystříkala. :roll: Jsem na nervy, pořád mě něco svědí a neustále prohlížím malýho a všechno kolem. Zítra půjdu po Vašich radách koupit ještě Raid. S pozdravem Maky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kamis76
5.9.11 08:45

Ahoj. Tak se chci zeptat, jestli se někdo z posledních diskutujících těch otravných blech opravdu zbavil. :zed: kocour nám je přinesl. Všimla sem si jich před víc jak 14 dny. kocour ihned dostal frontline mezi lopatky. Už mám doma novou pipetku, prý přímo na blechy advatage. Musím ještě čekat, ale nejraději bych mu to dala hned. Takže jsem stříkala biolitem, reidem, biokillem a zase biolitem i na schodech v garáži. vyklízela, uklízela vytírala,kytky sprchovala, každý den vysávám všechny kouty, ale asi musíme vyhodit koberec. máme trochu víc chlupatej a ty mrchy do něj zalízají a ta chemie se na ně nedostane. no prostě stále jednu dvě každej den najdu v koberci.Ptala sem se deratizátora a látka co používá nejde dohromady s dětmi a stojí to tak 2000,– jen upozornění:deratizátor mi poradil-po každém vysávání dávat sáček z vysavače do mražáku, jinak ty svině vyskáčou z toho vysavače. když mám sprej postříkám i smetáky a vystříkám i vysavač. všechny plišáci prošly kriogenní kůrou a sou v pytlích dokud ta invaze nezkončí. za což bych se i modlila kdyby to pomohlo. V zimě půjdou všechny hadry a deky,…ven na terasu, aby to řádně vymrzlo a na jaře už žádná nevyskočila, jinak bych asi měla infarkt. už chci nějakou návštěvu a nejde to. jen představa, že by na sobě našla blechu mě děsí.A prosím vás, má-li někdo přístup k parnímu „vysavači“ použíjte ho na koberce, jestli o ně nechcete přijít. já se ptala v půjčovnách a uklidových firmách. Nikdo nevede a nepůjčuje. Nepůjčí někdo z okolí Brna :oops: Prosím řeknite mi, že ste se jich zbavili :hug: . Dík

• Citovat
  • Upravit
1039
5.9.11 09:10

Ahoj já se jich zbavila.
Měla jsem je před 2mi lety ale fakt ne dvě ale stovky na zahradě a než jsme si toho všimli tak jsme je přitáhli domů na botech a pes v chlupech.
Chtěla jsem se tehdy odstěhovat, bylo to šílený. Psa mi skoro sežrali. měli jsme v tý době dům po kompletní rekonstrukci a totálně zablešenej.
No nepomáhalo nic až jsem zašla k nám so tety a ty mi prodali nějakou malou lahvičku…Bohužel už nevím jak se to jmenuje.
Může se to ale používat i v potravinářském průmyslu, doma, do psích boud, všude…hubí to všechny zárodky blech i blechy samotné.
Stříkala jsem to 14dní všude a blechy zmizeli:-)
No zkus zajít do drogerie Teta a zeptat se na nějaký přípravek proti blechám který hubí všechny stádia…
Já zkusím zjistit jak se to jmenuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
5.9.11 09:13

Ahoj Kami, blech jsem se zbavila, ale byla to dřina. Taky to dotáhli kocouři. Dostali taky nějaký přípravek mezi lopatky a kocouři mají klid. Doma jsem všude odtahala nábytek, všude vytřela podlahy a potom na čisté nastříkala Biotoll - je toho 500 ml a stálo to 102 Kč. Má to vyjít na 100 metrů plochy a vyšlo. Vypralůa jsem všechny potahy, lůžkoviny, deky, prostě všechno… Vytáhla jsem ven matrace z postelí a vyklepala je venku, potom vystříkala taky tímhle přípravkem (může se to). Biotoll jsem nastříkala do všech koutů, odjeli jsme pryč, takže ještě ránop před odjezdem jsem to nastříkala v celém domě na místa, kde se nejvíc chodí - po nastříkání totiž zůstávají několik hodin na nenasákavém povrchu kapičky, tak aby se to zbytečně nesetřelo, ale na povrchu zaschlo. Pak jsem dva týdny nevytírala podlahu, abych přípravek nesmyla. Funguje to - nemáme doma nic - po blechách ani památky a dokonce už nemáme ani mravence, kterých na jaře byla spousta (a to máme novostavbu). Pro jistotu jsem koupila i cosi na vši a vystříkala sobě i dceři hlavu… blechy jsme sice nenašli, ale pro jistotu… Jo, a samozřejmostí je pořádně vyčistit a vydezinfikovat kočičií toaletu (spařila jsem horkou vodou a nechala odmočit koncentrátem ze Sava prim - podlahy v okolí toalety taky vysavovala… Chtěla jsem celý postup ještě asi do měsíce jednou zopakovat, ale nebylo potřeba, blechy jsou pryč. Ale kocouři mi už do domu nesmějí… jsou zatím jen venku nebo na noc v chodbě. Sice jsou vystříkaní, jenže to na nich nezemře hned - můžou i tak domů klidně něco donést…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
5.9.11 09:18

Hani, myslím, že taky mluvíš o Biotollu, mají ho i v tetě. Původně jsem dle rad z netu chtěla Biokill, ale nedal se nikde sehnat - podle popisů je ale tohle totéž… Taktéž se to může stříkat i v kuchyni apod. Jen pro rybičky je to toxické, takže rybičky neodblešovat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2104
5.9.11 09:20

Ahoj, my jsme koupili v Hornbachu K-Othrine. Je to taková malá, zelené lahvička, dělá se z toho pak roztok a rozprašovačem se roztřikuje. Nam to zabralo. Tak ať se taky povede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kamis76
5.9.11 09:50

Tak supr. Snad se mně to taky povede. už jsou jen v koberci u šatní skříně a na podlaze v tý šatně. snad se zas nerozlezou. teď jsem vynesla a vyperu i ponožky a prádlo, protože sem si všimla, že ten zablešenec se tetelil i ve skříni v ponožkách. a z centimetru jsem koberec vystříkala biolitem. vše jiné jsem zatím vypotřebovala. v ložnici a pokojíku už spát nesmí, ale vyhazovat ven ho nechci :-? je to nás holek mazílek.(tatínek je antizvířátkovej :nevim: ) máte někdo „venkovně-domací“ kočky a je bez blech? jde to? vždyť po frontlinu by se měli napít a zdechnout.

• Citovat
  • Upravit
Kamis76
5.9.11 10:03

tak takhle už ne :-( - viz foto

• Citovat
  • Upravit
9
5.9.11 12:44

Ahojky! Nechci to zakřiknout, ale od doby, co jsme se zbavili starého gauče jsem našla jen 2 mrchy. Známý veterinář mi tvrdí, že v domácnosti, kde se normálně uklízí, větrá a vytírá se prý po čase zlikvidují samy. Důležité je prý hlavně vysávání, protože ten kartáček naruší vajíčka. Já ještě denně vytírám parním mopem. Jenže já nemám žádné koberce a doteď nedovezli ani novou sedačku, takže se asi mrchy nemají kde pelešit. Používali jsme Biokill a nemluvím o deratizátorech, kteří mi to tu dvakrát vystříkali - absolutně bez efektu. Modlím se, aby se tu zase nerozmnožily, neustále mě někde něco svědí, už jsem z toho zmagořená. :zed:
Takže radím Biokill - opakovat aspoň dvakrát týdně, pořád luxovat, hodně větrat, zbavit všeho co je čalouněné a dá se postrádat. Nové matrace ,sedačky nebo koberce si pořiďte, až aspoň 3 týdny nenajdete žádnou blechu. (nové se líhnou do týdne)
S pozdravem Maky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
6.9.11 08:45

Jojo, koukala jsem na to - ten Biotoll a Biokill je v podstatě totéž. Je to šetrné a určené i do potravinářských provozů. Jak Maky píše o tom gauči - vystříkala jsem všechno - gauč jsem vyprala na mokro vodním vysavačem a vystříkala to Biotollem zvenku i zevnitř - prostě ze všech stran. Stejně tak jsem vystříkala peřiny, matrace (poté, co jsem je venku pořádně vyklepala). Fakt stačila jedna aplikace a nemáme doma nic - ťuk, ťuk… Je pravda, že jsem to dělala poctivě a fakt jsem si mákla. :roll: Jinak k blechám jsem na netu načetla, že se líhnou zhruba v dvoutýdenním cyklu a vysavač je na ně největší zbraň, ale musí se okamžitě vyměnit sáček, protože se z toho umí dostat ven. Taky doporučují misku s vodou na podlahu někde, kde je hodně světla - třeba u francouzských dveří a taky, kde se hodně vyskytují, prý tam naskáčou a utopí se… Nevím, nezkoušela jsem, přijde mi to neefektivní. Ale Biotoll zabral. Jinak kočičáci jsou zatím venku, ale nevím, jak v zimě - samo bych je nejradši měla doma, jsou to naši miláčci, ale jednou mi blechy doma stačily, tak nevím :nevim: Ošetření antiparazitárně jsou, ale už jsem třeba na britském Oliverovi viděla lezoucí klíště - prostě to v trávě posbírá a natahá na chlupech, ačkoli se to díky přípravku brzy pustí a na kočku se to nepřipije… Takže když na sobě měl lezoucí klíště, proč ne blechu. Ono to neumře okamžitě, klidně to může někde stihnout seskočit. Tak zatím váhám co a jak. Když ty potvory se dají chytit kdekoli - jsou v trávě, mají je myši, ptáci - na kočky tahle nástraha čeká všude… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
6.9.11 08:48

Jo, Kami, a krásné fotečky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kamis76
6.9.11 09:27

Dík :oops:

No právě.Teď je Mikeš venku většinu dne (leží na sedačce na terase)a hlavně v noci,domů se chodí většinou jen nažrat, ale v zimě? to třeba blechy a klíšťata zase nejsou :roll: . ještě se dají ty pipetky kombinovat s repelenty, ale doktor říkal, že pár dnů po aplikaci počkat, ale musí se to nacákat na srst každy den. je to třeba taková citronovo- levandulová vodička. no protože kočky nemájí rády spreje ač mechanické a už vůbec mokro, tak se mi to daří jen občas. nastříkám na ruku a než mi stihne utéct, vetřu mu pár dávek do srsti. Kámoška měla ale dobrej komentář:" ostatní kočky ho musí tak smradlavýho milovat :lol: ". a opravdu zkuste dávat sáček vysavače do mražáku. třeba točte dva. ale pokud se vysává dvakrát denně, to by byla spotřeba 8-o . přemýšlím o parním čističi co vypadá jak vysavač. levnější stojí kolem 3000,– a snad by ty blechy likvidoval i s larvama a vajíčkama okamžitě a bez smradů ze spejů, (už mám pocit, že kdyby mě blecha kousla, tak zdechne jak su sama načuchlá těma biolitama a spol) a člověk my nemusel nic prát, jen to přejel párou. jako deky,věci ve skříni, povlečení, ..... dokonce možná účinější než praní. A blechám navždy :mavam: No nic du vysávat :-? .

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.9.11 21:33

Ahojte holky tak nás to taky postihlo utekl nám pes a dotáhl domů blechy.je sice venku ale jak jsme tam sušila prádlo tak mi ležel pod sušákem a asi jsem je donesla domů s prádlem a ne jednou.Jsem celá doštípaná po nohách.Máme 9měsíčního syna, ale ten naštěstí není poštípaný ani manžel jen já.Našla jsem sice doma jen 2 ale mám strach aby se to nerozmnožilo. Chtěla jsem se zeptat můžu vystříkat koberec a podlahy Raidem ikdyž mi syn lozí po zemi?jsem s toho neštastná :-(

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný