Jak na blechy v bytě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17050
2.6.12 16:24

Hele a vet. vám nedala kapičku za krk? To totiž se dostane do krevního obědu a oni jak si cucnou, tak je to zabije. A ten sprejík by je měl taky zabít hned. Tydospělé by to mělo vyhnat.
Kdyby to bylo fakt nějak moc všechno, tak bych zavolala nějakou firmu na to. A chce to fakt vynosit vše ven a vše vyprat a vyčistit najednou.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rudá Sonja
2.6.12 16:31

No měli jsme nějakou kapičku, ale vůbec to nepomohlo :( takže zkusíme asi deratizaci..

• Citovat
  • Upravit
17050
2.6.12 16:35

A jen jednu??? Ono to právě zabije jen v určitém stádiu a pak se musí opakovat znovu. Ale zbavit se jich v bytě bude těžší, než zbavit se jich na kocourovi. a chodí ven?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
hanak
2.6.12 17:12

Tak já žiju v teplejší oblasti a asi půl roku jsme tu taky pekelně bojovali s blechama. Výsledek ? Marný boj.
Jediné, co se nám podařilo, jakš takš ochránit zvířata, ikdyž ta chemie, kterou dostali, muselo být asi pekelné svinstvo.
U psů kapička za krk nezabírala. Koupili jsme tedy na vet jakési prášky, které po požití fungují tak měsíc a v reálu tak, že po spolknutí do půl hodiny chcípne vše, co je na tom zvířeti plus jakmile skočí něco nového a cucne si, obratem umírá.
Bohužel pro kočky nic podobného neměli, jen od stejného výrobce kapičku za krk, která je asi pekelný drasťák, protože v tom místě kočkám po aplikaci dočasně vypadaly chlupy a měly lysinku, ale jinak funkčně stejné jako ta tableta. Dům jsme 2× deratizovali kompletně speciálními preparáty z vet, vše marné. Naštěstí jsme se před měsícem stěhovali jinam, nábytek a vše koupili nové, takže s námi šli jen naše osobní věci a zvířata bez blech (neb na nich vše chcípá) a od té doby máme KONEČNĚ klid !!
Co nám říkal vet, tak bleší invazi je velmi těžké zlikvidovat, je to běh na dlouhou trať, musí se deratizovat často, zvířata stále pod chemií, problém je, že ty blechy jdou i na člověka, nejen na zvířata, takže přerušit jejich rozmnožovací cyklus je velmi složité .. takže jsme to fakt řešily radikálně - tj. s novým domem kompletně nový nábytek, protože představa, že bych si např. vzala gauč, kde zřejmě někde ty mrchy můžou mít líhniště, mě opravdu deprimovala :nevim:

• Citovat
  • Upravit
hanak
2.6.12 17:19
@Rudá Sonja píše:
Ahojte všichni, máme doma kocourka, který je strašně zablešený a vůbec nevím co máme dělat. Ty blechy už bohužel měl, když jsme si ho přivezli od chovatelky. :,( Bohužel existují i lidé, co vám klidně prodají zvířátka i s blechami. Mrzí mě, že jsme si toho hned nevšimli, jinak bychom ho ani nekupovali, alespoň poučení pro příště. Už od chvíli kdy jsme si toho všimli se snažíme různými přípravky ty blechy vyhubit, ale bohužel vůbec nic nepomáhá. :nevim: Kocoura stříkáme Frontlinem a barák Biokillem. Včera jsem ho vyčesávala všiváčkem a jeho bílá srst je úplně celá posetá malými černými hovínky a kolem leze asi 1000 blech..no hrůza :poblion: podařilo se mi asi 20 chytit a zabít, ale je to šílené. Jsem neustále poštípaná a hlavně vynervovaná. Poradíte mi, prosím, co mám dělat s takovou „invazí“?

Je škoda, že jste si toho nevšimli hned, mohli jste kocourka ihned odblešit a byl by klid. Teď máte zřejmě blechy v bytě, udělají si tam někde líhniště a když zlikiduješ blechy na kocourkovi, obratem na něj skočí další .. a tak pořád dokola. Kup přípravky na blechy a pravidelně stříkej vše čalouněné včetně koberců. Pravidelně používej chemii na kocourka a jestli snese vykoupání, tak i to speciálními odblešovacími šampony. Je otázkou, do jaké míry máš byt zamořený, jestli blechy jdou jen na kocourka, tak to ještě není tak zlý, jestli už i na vás, pak máš doma invazi.

PS: Frontalin nepomáhá a už vůbec ne postřik na kočky ! Obětuj pár Kč navíc, na vet ti dají podstatně lepší přípravky a ta kapička za krk je sice drasťák, ale účinná ! Opět - nesmí to být Frontlain.

Příspěvek upraven 02.06.12 v 17:22

• Citovat
  • Upravit
23864
2.6.12 17:20

My jsme vždycky kupovaly v lékárně takový pudr na blechy a to fungovalo bezvadně. Ale je to už pár let. Teď kupujem obojky a taky dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2603
2.6.12 17:38

Ahoj, ještě když jsme bydleli v bytě, tak jsme měli pokojového kocourka. Jednou nám spadl z balkonu když jsme nebyli doma. Našel se až po dvou dnech. Bohužel dotáhl domů blechy. I když jsme ho po nalezení vykoupali, tak nějaké mršky přežily a vegetily u nás. Zbavovala jsem se jich víc jak měsíc. Ob den jsem stříkala gauč, křesla, matrace, koberce…prostě vše co se nedalo vyprat sprejem proti blechám…od veterinářky. Vše, i to co bylo ve skříních, jsem několikrát vyprala. Všechny potahy, plyšáky…bylo to na dlouho, ale zbavili jsme se toho.Chce to vydržet a nevzdávat se. Je to síla, když sedíte na gauči a najednou kolem vás skáče blecha…a kdyby jen jedna :twisted: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
hanak
2.6.12 18:23

Jinak ještě k tomu, jak se ty přípravky jmenovaly:
pro kočky to byl „Assurity“
a pro psy „Trifexis“
Co z toho je na českém trhu, těžko soudit. Prostě ptala bych se veterináře, ale rozhodně bych nekupovala Frontline (vyhozené peníze bez účinku) a spreje do kožichu (blechy jen vyskáčou dočasně ven, rozlezou se po bytě a vesele se množí).

• Citovat
  • Upravit
21.7.12 17:09

Mohu taky jeden dotaz.Taky máme psa už má 2 měsíce blechy i když stříkám a koupu a kapu vše. Takže asi jsou u nás doma, ale jak to poznám? Co když to má z venku? A jak všichni píší pelíšky, tak náš JORK samozřejmě spí v naší posteli, takže jak to dostat z gauče a matraček, polštařu? Jen postřikem? A vytírat denně, nestačí co 2 dny třeba když v tom bytě už nejsme tak často?
A poslední dotaz, co věci ve skříních, to mam taky prát? A pak je zas uložit zpět do skříně?
Neměl by někdo ějaký detilní postup pro blce jako sem já? Jsem z toho na zhroucení, jak psychycki tak finančně!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bardotka1
9.8.12 12:31

pidi uklidnění

Ahoj všem, psíček nám domů dotáhl také blechy, navíc jsem ho občas vzala do ložnice, takže blecha i tam. Když jsem si zde přečetla ty hrůzy a ty výpočty blešího plození, tak mě popadla panika. O to víc, když mě v noci pokousaly a pak ještě 2× jsme byla pokousaná. Doma denně vysávám, vystříkáno asi 10 spreyů, na psa na blechy Arpalit, nyní objednán 5 litrů Biokillu :D, ložnice obrácená vzhůru nohama 8) Včera jsem to tady pročítala a odpo už to šlo tak daleko, že jsem vyházela skříně a začala prát postupně všechny hadry…Manžel i dcera nakázané hadry jen 1× na sobě a okamžitě do pračky oprat..
Včera jsem ale byla u veterináře ve Zlíně, jelikož pejsek začal hrozně línat. Panu doktorovi jsem si postekla, že ze psa jsem to vyhnala, za to doma je spoušť a já pokousaná a on naprosto v klidu a s úsměvem mi začal vysvětlovat, že mám být naprosto v klidu!! Popisoval, jak na psovi je jen 5% toho co je v jeho okolí…nicméně je nejnutnější zlikvidovat to co je na psovi-doporučil Frontline COMBO (jen toto), stříkat 1×2měsíce - a pak prý při běžném úklidu se těch blech do 6 měsíců zbavíme. Že to je běh na dlouho trať všichni víme, že -), ale fakt mě uklidňoval. BLechy aby se mohly množit musejí pít krev, ale jestli jsme to dobře pochopili, tak jen tu psí…Největší chyba prý je, když se zjistí, že doma je zablešenec a řekne se „půjde z domu pryč“ - to pak nemají ty blechy kam jít, nemají to zvíře, a všechny se vrhnou na člověka a štípou… Bylo to hrozně informací a těžko se to chápe, ale s manželem jsme pak v autě seděli a rozebírali jsme to, jestli jsme to správně pochopili -))) Ale skutečně doktor furt dokola uklidňoval, že při běžném úklidu se domácnost blech zbaví, ovšem za předpokladu, že hostitel bude odblešen pravidelně…říkám si, že ty blechy asi jdou stále na psa, ale protože je asi ochráněný, tak u něj zdechnou - takto nějak jsem to pochopila…Jo, ještě se doktor smál a říkal, že stačí jen ve společnosti říct, že blecha a každý se hned škrábe, že to je prostě psychické…Manžel mě samozřejmě pomluvil, že jsem jak šílená doma -)))… Na druhé straně jsem stále nechápala, že v dětství bars kdo měl psa, na dědině každý, to jsou jasný blechy a copak se to někdy tak řešilo?? My tedy psa neměli, ale manžel třeba měli doma a tak a pes blechy měl, že, ale že by se doma něco řešilo nebo že by je měly taky, to nee.. Nevím, že by někdo něco takového řešil a copak byli psí obojky apod.?? A taky se tak neuklízelo… Takže v uklízení nepolevuji, Biokill už objednán, takže ve spreyování také ne, ale v duchu jsem trošku klidnější ;)

• Citovat
  • Upravit
dajarda1
30.8.12 11:29

darovane křeslo

Tak jsem si dotahl domu křeslo plny blech mam tu doma sajgon a lezou po mě jak kdybych byl zviřatko jsem na prašky, křeslo letělo do dža,,,a když to tu tak čtu no tak to bude dva měsice valka s blechami, posrane křeslo

• Citovat
  • Upravit
Terka90
31.8.12 06:39

Dobrý den našla jsem na sobě kousance nejdřív jsem si myslela, že od komára, ale v pokoji jsem žádného nenašla a ani jiné malé zvířátko ani vajíčka nebo podobně. Skoro kažké ráno si najdu jeden dva kousance. trvá to skoro 14 dní a jsem jediná z rodiny kdo je pokousanej nevíce jestli to jsou opravdu blechy nebo mam alergii nebo nevim. 3tápance mam hlavne na nohou a rukou i když jden dva jsem si našla už i na břiše. a kdybych si koupila nějaký přípravek proti blechám abych s ním vystříkala pokoj musím všechno vystěhovat? protože nejsem so jista jestli by mi skřín přežila větši manipulaci? předem děkuju za pomoc.

• Citovat
  • Upravit
Toncaa
10.9.12 21:49

Blechy v bytě

Ahoj, tak jsem si dneska od mojí kamarádky přinesla domů blechy (její psi měli blechy a zřejmě se jich ještě nezbavili) :evil: .Tedy žádnou jsem na vlastní oči neviděla, ale najednou se mi po těle objevují štípance přesto, že komáry v bytě nemáme. Také jsem našla jejich výkaly. Nejsou ještě moc rozšířené a proto chci zakročit, co nejdříve. Neznáte nějaký připravek, (sprej) který by v bytě zahubil blechy? Četla jsm tu o Raidu, ale nevím jestli se jim mužou nastříkat i sedačky, matrace apod. V říjnu k nám přijde nové koťátko, tak bych byla ráda, kdyby je nechytlo. Díky za rady :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.9.12 19:37

Tak po půl roce boje jsem u konce s dechem. Mám dva psi a na jaře dotáhli blechy. Vyzkoušela jsem už všechno možné, pořád vysávám, peru co jde. Naštěstí máme byt v rekonstrukci, takže máme minimum nábytku. Psi jsou ošetření už jsme vyzkoušela tři přípravky a ted mají frontline a ještě k tomu obojek scalibor a stejně se pořád drbou. Prohlížím a česu je ob den a blechu jsem na nich nenašla, ale to nic neznamená. Poštípaní nejsme, spíš mě svědí kůže jak na to pořád myslím a občas na sobě najdu pidipupínek. Už nevím co použít a jsem u konec s dechem. Jako postřik používám biokill. Spotřebovala jsem už 8litrů a psi se pořád škrábou. Víte někdo ještě o něčem co by mohlo pomoct? Snad kromě toho zavolat deratizátory. Nejhorší je, že jezdíme každou neděli ke tchýni a psi to asi zamořili i tam.

• Citovat
  • Upravit
17.9.12 14:45

Na psa mi zabral až po 2 mesici STRONGOHOLD, jinak mi nezabiralo nic ani šampony ani ampule. A taky jsem ho strikla Biokilem když jsem nejakou našla na nem živou. Doma ješte bčechy jsou, mame je totiž v parketach, ale aspon nejdou už na psa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný